Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység

Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   125 / 125
(#) Régi motoros válasza Bubuka57 hozzászólására (») Szo, 20:40 /

Legalább az alapvető azonosításokat megcsináltad?
Melyik a GND? Hány párhuzamos láb van? Van bármilyen segédfesz kimenet (elvileg lenni kéne)?
Kb úgy működhet, mint az ATX, PS_ON lábat GND -re kell kötni.

Nem akarlak befolyásolni, ezért TE mérj először...
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:48
(#) Bubuka57 válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 19:03 /

Párhuzamos lábak vannak.
1-11-21
2-12-22
9-19-29
10-20-30

4-5 lábon mértem 5V-t
GND nem tudtam mérésekkel nem tudtam meg állapítani.
Gondolom jóbban szét kellene szedni nyákról vissza rajzolni.
(#) Régi motoros válasza Bubuka57 hozzászólására (») Hé, 10:42 / 1

Igen a szétszedés lenne a legbiztosabb mód.
Az AI írta, hogy a GND elvileg kontaktban van a fém burkolattal.

1. Mérd meg ehhez képest a pineket.

De én a képből azt szűröm le, hogy jobb oldalt a tekercsnél a három kondenzátorból a középsőnek, aminek a negatív lába nagyon közel van a panel széléhez, ha ügyes vagy egy mérőcsúccsal még meg is érintheted...

2. Ehhez képest mérd végig a pineket, és magát a burkolatot is.
Ha megvannak a hozzájuk tartozó lábak, ez jobbik esetben vagy GND lesz, vagy ha a táp ad ki negatív feszültséget is, akár lehet a negatív feszültség kimenet is. Ha ezen kondenzátor negatív lába azonos a fém burkolattal 99%, hogy megvan a valós GND, lévén, hogy negatív feszültséget nem szoktak burkolatra kapcsolni.

3. Mérd ki, hogy a 4 és 5 láb párhuzamosan csatlakozik e még más pinekhez is.
Feltételezés, hogy ebből az egyik a segédtáp +5V, a másik a GND. Ha a GND közösítve van, megvan a terhelés GND is.

4. Ha megvan a terhelés GND, erre csatlakozva 1k ellenállással (biztos ami biztos), végigtesztelném azokat a pineket, amikre nem jött ki semmilyen párhuzamos kötés, feltételezve azt, hogy az indítóláb egymagában van. Ha megtalálod vele a PS_ON lábat, a ventilátornak el kell indulnia.

Az AI a 4-es lábat jelöli meg PS_ON bemenetnek, de mivel ez nálad a mérésed alapján vagy +5V, vagy GND, nem kell biztosra venni. Az ellenállás azért kell, hogy ne csinálj zárlatot. De az is elképzelhető, hogy a PS_ON magas szintjét találtad meg, és valóban a 4-5 pin egyikét kell GND -re kötni.

Ha végképp nem történik semmi, végigmehetsz az ellenállással minden olyan pinen, ami nem GND. Ha így sem kapcsol be, lehet, hogy ellenállás nélkül kell próbálkozni, de ezt már CSAK AKKOR tedd meg, ha szétszeded, és látszik a fólia, és nagyjából be lehet azonosítani a kivezetéseket, nem pedig CSAK találgatunk.

Másik verzió, hogy keresel egy olyan embert, aki foglalkozik ilyen készülékekkel, és biztosan tud mondani neked.
Következő: »»   125 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem