Fórum témák
» Több friss téma |
ez mi?Sziasztok! Az a Y29B30 az mi lehet? Mert nem lehet találni róla semmit. És ha valóban nem lehet kapni akkor szerintetek mivel lehetne helyettesíteni? Köszi!AdatlapTudna valaki segíteni egy adatlappal hogy ez micsoda és mirelehet használni. Előre is kösulzönöm.
Rákötöd a 230-at és ráteszel egy csésze kávét...kiderül mit tud!
A Google képkeresővel lehet hasonlókat találni, ez már talán elég nyom (vagy tévedés): https://www.industrial-eu.dbk-group.com/all-products/ptc-heating-profiles A "DBK HP13" mindenesetre stimmel, meg még egy-két dolog.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:55
Szia!
Sokat elárulna, ha megmondanád, hogy miből szedted ki. Akár egy kávéfőzőből, vagy hűtőből, és mi van (volt) még a közelébe? És a legfontosabb:Mire IS akarod használni? Egy ellenállás mérő sok mindent elárul, az is lehet, hogy csak egy nagyáramú "Klixon". Ha túl kicsi az ellenállása, akkor nem dugnám be 220-ba, csak egy kismegszakító után, egy százas izzóval sorba. De ha peltierrel van dolgod, azt is ki tudod mérni. Boy
Kérem szépen a segítségetek!
Egy endoszkóp kamerát kellene gyorsan összeütni. Laptopból bontottam két usb-s kamerát, és kellen a J1-es csatlakozó kiosztása, hogy usb kábelen kb két méterre egy 120 mm lukon benézzek egy girbe gurba játatba, hol van eltömődve. A világítást is jó lenne használni... Köszönöm a gyors választ. Boy A hozzászólás módosítva: Sze, 22:20
Sok ilyen modul 3.3 voltos, közvetlenül usb portról nem nagyon használható. Meg jó kérdés hogy miért van 5 pin 4 helyett. A 0ohm ellenállás lesz tippem szerint a táp, a gnd az aranyszínű résszel a luk körül összesípoltatható. A vezeték színek is lehetnek akár árulkodóak.
BeazonosításHali!Keveset foglalkozom SMD alkatrésszel, de eddig abban a tudtban voltam, hogy a képen látható formátumú alkatrész, az DIÓDA. A mérések alapján úgy tűnik, hogy nem. Kondenzátor?
Ha analóg műszerrel mérem, úgy viselkedik mint a kondenzátor. Ha kondenzátorként mérem digit. műszerrel, 97UF értéket mutat. A ráírt szám alapján, 107 (100.000.000 pF) az az 100 UF. Lehetséges?
Hal!
Tantál kondinak néz ki: A "107" az 100.000.000 pF = 100 uF. A "8" = max. 8V. A "K" = 10%-os tűrés.
Köszönöm a kimerítő választ! Melyik vége van jelölve? + -
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:30
A vonal a katód. Ha testre kötöd, a másikat pedig tápra, akkor kinyit, fordítva zár.
Könnyű megjegyezni. Ha a jelölt végén negatívabb feszültség van mint a másik végén, akkor nyit. Áram korlátozása viszont kötelező, különben kipurcan, ha túllépi a megengedett értéket...
Jól figyelsz, ez egy kondi
Igen, jogos, én a diódás kérdésre válaszoltam.
Idézet: „ez egy kondi” Igen, ráadásuk elektrolit, szerintem. Ezért érdekelne a polaritás. Jelölve is van, de nem tudom mi.?
A csík a pozitív, ha jól emlékszem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |