Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   220 / 220
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

Egy kicsit átrajzoltam, igy már talán érthetöbb a rajz

EINHELL.jpg

(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

Ugy látszik,hogy rengeteg pénz van a boltban. (igaz már a Mercedes szekerét is nyomják.). S jo szokás szerint egyes vidékeken csak azt lehet eladni ami az ottani kereskedelmi hálozat "saját" nevén fut. Igy aztán nem kell csodálkozni, hogy ugyanazt a cuccot máshol más szinben és más áron kapsz. (már mifelénk is divik az a tendencia, és születnek uj márkanevek mint a Parkside, a Ferrex, az ERBA stb.
Ami még rosszabb és az összel lett téma, egyszerre a fiam 3 egyforma kapcsitápot hozott más más forrásbol., belülröl teljesen egyformák voltak, az IC röl hiányzott minden jel, a kapcsolotranzisztor meg mindegyikben más néven futott. Itt Europában egyik sem volt kaphato, az egyikhez találtam egy helyettesitö tranyot, az sem volt kaphato sehol, csak listázva volt a TMEn.
Rendeltem Kinábol, mit ad Isten mind három tápban müködik. Ember legyen a talpán aki ilyen szerkezetek javitásábol akar megélni.
(#) compozit válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

Ha megnézed pl. a Temun, akkor az akksis csavarbehajtókből találsz vagy 10 ...20 gyártót. legalábbis a nevük alapján. Ha jobban megnézed, akkor 3...4 féle motorral találkozol. Csak a szinük változik. Valójában ez nem probléma, valószínű maximum két cég gyártja őket. Az árak nagyon különböznek. Ez nagyon sok dologgal így van. Állítólag korábban a DVD mechanikát is csak egy cég gyártott.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

+1 rajz is előkerült:

Rajz_X.jpg

(#) Massawa válasza compozit hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

Ez csak nekünk nem probléma, akiknek van tapasztalata (gyüjteménye ) motorokbol stb., össze tudja hasonlitani a motorokat, de egy szervizben ezt soha nem fogják megcsinálni ( tisztelet a kivételnek) hanem kötelesek eredetit beszerelni, és akkor esik az ember hasra, a különben 1000 Ft alatti motorokat a gyártol 10 - 40 ezer forintért kapod meg, ha egyáltalán kapsz, mert ezekhez a cuccokhoz nincs többnyire szerviz, a boltok visszaveszik és visszakapod a pénzt. Ebböl a szempontbol az Einhell még elég tisztességes, akár alkatrészt is szállit…

Na akkor már van kettö
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2026 /

Többek közöt a zenerekről is van rajta adat...de ez csak egy netről elcsent rajz (de megvan az elkövetője).

Én még meg akarom várni a javitást, és akkor majd beirom a feszültségeket is ( meg a zenerek tipusát).
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Jan 25, 2026 /

Megkaptam az uj töltöt külsöre ugyaolyan mint a tied az egyetlen különbséga régihez képest, hogy ennek a doboznak már két nutja van, azaz az eredeti akkut is be le lehet dugni meg az ujabbakat is, (amik nem passzoltak a gépeimbe) amin a másik oldalon van a vezetö sin. Halvány fogalmam sincs mi értelme volt ennek a lépésnek.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jan 25, 2026 /

Amugy az akkukban is komoly elektronika van.

IMG_8329.jpeg

(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 25, 2026 /

Most éppen 2600 Ft lidlben a Parkside ilyen fazonú 12V-os töltője...
(Ma személyesen láttam, a neten nincs róla infó)
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2026
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Jan 25, 2026 /

Ki kell probálni, nem igen hiszem, hogy kompatilis lesz. A Makita nem az, habár méretekben stimmel, bele lehetne dugni a szerszámba, de forditva vannak a polusok.
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Most előkerültek a cuccaim (a régi kerrékkulcs akkuja még nem, de a töltője itt van) A töltő lábkiosztása (csak 2 pin-es) teljesen eltérő, még nem a X12V sorozatú, ezért nem stimmel.
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Jan 30, 2026 /

Közben megjöttek a FETek. Csere és minden müködik, de csak 12 Voltos trafos táppal, ( az eredetivel meg hasonloval). 12 Voltos kapcsitáppal viszont nem ( hibát sem jelez, csak nem tölt)., azaz nagyobb feszültség kell mint a 12 V.
(#) jani1987 válasza erbe hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Nekem meg olyan kérdésem szokott lenni, hogy van e csöves (nem erősítő) áramkörök topik. Amolyan mindenes.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Nekem például kellene 2" alucsőre bilincs, kültéri konnektort felszerelni.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Remélem ez már maradhat. Mi a legkisebb méret ami létezik mágnesből? A csavarozóból kitört a szorító rugó derót és azóta a fejek folyton kiesnek.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

(#) erbe válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Rokkant merevlemezből fejrögzítő mágnes. Kb. 1 mm átmérő. Hosszat nem tudom, mert benne van egy 4 mm átmérőjű 5 mm hosszú fém tuskóban.
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Az is működik, ha kívülre rakod a mágnest.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Nem mágnesezhető?
Jó erős magnessel felmágnesezni?

(Nekem is van egy száram, amiről leesnek a dugókulcsok. A kétdésed miatt jutott eszembe ez)
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2026
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

A fúrt lyuk átmérője több mint 2 de kevesebb mint 2,5mm.
(#) Massawa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 15, 2026 /

Abba a 2 mmes mágnes jo.
(#) erbe hozzászólása Márc 23, 2026 /

Panelbefogó

Késélező felszerelés
Kicsit drága, de az eredeti célra is alkalmazható szükség esetén. Masszív, bár nem folyamatosan forgatható, de állítható kedvező helyzetbe. Nem gyenge rugós csipesz, hanem stabilan rögzíthető pofák. Bár eredetileg szerszámmal szorítható, de barkácsolóknak nem okozhat gondot tekerőgombos rögzítés megoldása.
Következő: »»   220 / 220
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem