Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 555-ös IC-s kapcsolások
Lapozás: OK   192 / 192
(#) proli007 válasza diginewl hozzászólására (») 15:44 /

Ha az időzítő RC-re, akkor indítás előtt alacsony szinten van, indítás után magas-szinten, míg el nem éri a 2/3-adot. Utána alacsony szintre vált. De a monostabil mód, ilyen.
(#) bencikusz válasza proli007 hozzászólására (») 16:03 /

Köszönöm szépen! Jó ötlet a csatoló kondenzátor. Valami ilyesmit fogok én is használni!
(#) diginewl válasza proli007 hozzászólására (») 16:12 /

Köszönöm! Az alábbi kapcsolásban is ez van, hogy amikor az IC áramot kap, akkor azonnal magas a kimenet (meghúz a relé), és amikor eléri a 2/3-ad töltést az idő, akkor lekapcsol.

Na ezt kellene nekem megfordítani, mert nekem meg pont egy késleltetés kéne. Egy pnp tranyó, és a LED megfordítása kell. Vagy tranyó nélkül is megy, kihagyva a LED-et, és 5V-ra tenni a relé másik lábát...
jól gondolom?

555 delay.jpg

(#) proli007 válasza diginewl hozzászólására (») 16:18 / 1

Ha a relét a táp és a kimenet közé kötöd, akkor táp rákapcsolásakor a relé el lesz ejtve és a késleltetés lejárta után fog meghúzni és húzva maradni.
A nyomógombbal tegyél sorba egy 100 ohm körüli ellenállást, mert a kondiban tárolt energia meg fogja enni a kontaktust idővel.
(#) diginewl válasza proli007 hozzászólására (») 17:29 /

Igen, köszönöm!!! Pont így szeretném!!!!
A nyomógombra nem teszek kondit, mert szökőévente lesz csak használva, és még akkor sem biztos.
(#) proli007 válasza diginewl hozzászólására (») 17:31 / 1

Zárj rövidre egy 100µF-os kondit és nézd meg mekkorát szikrázik..
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») 18:49 /

Mekkora feszültségen?
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») 20:02 /

Amekkora a tápfeszültség. A kondiban tárolt energia a feszültségének négyzetével arányos. Úgy hogy 5V esetén ez még nem nagy gond, valóban..
A hozzászólás módosítva: 20:02
Következő: »»   192 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem