Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Hello¿
Papírbakelitbe elég nehéz oldalra csavarokat fúrni. Széthasad..,
Igen ezt nem írtam textilbakelit. Nem a konyhaszekrény lóg majd rajta de azért kell valami tartása a meneteknek.
Vagy bármi jó amibe menetet tudok fúrni, és némileg hőálló és elektromosan jó szigetelő. Akár lambéria vagy vékony fa léc is jó lenne vékony lemezcsavarokkal de erősen gyúlékony sajnos.
Akkor legjobb lenne teflon (ritka és drága), esetleg PVC tábla, ha annak hőállósága megfelelő.
Helyesbítés! Megnéztem, mert gyanús volt: textilbakelit!Emlékezetből írtam pabitot. Ha kell levágom méretre, -két lyuksor közt 158 mm-, vasárnap (vagy szombaton) Pesten lesz. Írtam privátot.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2026
Olvastam a privit nagyon szépen köszönöm megoldódott.
KapcsolóAz ajándék radiátorból hiányzik egy kapcsoló és ezt a típust keresem.
Mellékelek hozzá egy rajzot is.
Aki a képeden a kapcsolót felismeri...talán így!:
Valamelyik csehszlovák falikapcsolóban is ezt használták...1988-ban! A hozzászólás módosítva: Vas, 20:13
Melyik kapcsolóról van szó, mert a képen rajta van a hőfokszabályzó, de a kapcsoló helyén Wago van?
Hát igazán én ajándékoztam jani1987-nak, miután kölcsönkérték a szomszéd társasház építésénél a villanyszerelők.
Azt mondták, hogy megjavították, mert nem fűtött, de most mostmár "fűt mint állat"...
Azt a kapcsolót régen használták Csehszlovákiában. A mai napig gyártják, szóval nem lehetetlen a csere. A gyártást az ABB vette át, ebben a típusú fali kapcsolóban is ilyen van.
De hogy az ABB forgalmazza-e ezt a típuscsaládot Magyarországon azt nem tudom. Ha minden kötél szakad akkor én tudok szerezni belevalót mert szüleimnél a kacatosban biztosan van, csak nem tudom mikor járok arra, meg hogy hogyan jut el hozzád.
Mintha 3 csavaros lenne a radiátorban. Talán azt kötötték át...
Ott azért van három csavar mert a harmadik a glimmlámpáé. A sima 6-os kapcsolóval (váltó kapcsoló) nagyot fog pukkanni. De világítósat biztos nem tudok ingyen szerezni azom biztosan nincs a lomosban.
A világítósból nagyon meg kell nézni melyik kell neki mert a standard kivitelnél a glimm a kapcsolóval párhuzamosan volt (mint a hagyományos élvilágítós kapcsolóknál) és volta ritkább másik fajta ami neki van ahol külön nullát kellett adni a kapcsolóba épített lámpának.
Tulajdonképpen mintha az a kapcsoló hasonlóan működne, mint a manapság kapható szabvány világítós kapcsolók, amiknek 3 lába van, nem? A szabvány lábai: fázis be, kapcsolt fázis ki, glimm nullája.
Ha nem gond hogy nem világítós akkor már csak azt kell kitalálni hogy jut el hozzád.
Ma eszembe jutott hogy a kapcsolós dobozomat múltkor már elhoztam szüleimtől és volt is benne.
Amit elfelejtettem:
Pesten dolgozom oda ha el tudsz jönni vagy küldeni valakit akkor munkaidő alatt oda tudom adni. Esetleg "Burabu"-ra tervezel jönni? Ott is oda tudom adni.
Add oda Gaflynak. Vele még találkozom az idén. Júniusba Zágrábba leszünk, utána talán Zárába, utána jó kérdés.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 6:33
A Burabu az már Kőrabu.
Szerintem soha nem volt világítós, emlékeim (én adtam neki) szerint. ![]() Kettő kellene, mert külön van a "Kis" meg a "Nagy" fűtés kapcsolója, a lámpa meg teljesen különálló egység. A hőfok állítás pedig közös. Igazándiból hívhatnánk akár "Lassan meleg", vagy "Gyorsan meleg", egyszerre bekapcsolva pedig "Izibe meleg". ![]() Mindketten 1-es villamossal járunk dolgozni, ha nekem ideadod, akkor jövő télig eljuttatom jani1987-hez.
Mind a kettő lesz idén.
Június 13. + nosztalgia évente egyszer megrendezett BURAKŐ Június 20. Szombat BURABU Bánya utca a volt iskolában. Bővebben: Link
Így már világos.
Mindkettő fizetős, melyikre érdemes menni?
A jún.13-aira tervezek is menni, legalábbis a börze részén ott leszek én is.
Kitaláltam, hogyan tudjuk eljuttatni jani1987-nek a kapcsoló(ka)t, rajtam keresztül.
Részletek privátban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |