Fórum témák
» Több friss téma |
szia, ha normál helyre van dugva a plusz vezeték max 200mA-t tud mérni, ha viszont 1Aig szeretnék mérni, akkor átkell dugnom hozzá a pirosat.
Néha előfordult, hogy a 200mA-es állásban picit többet kapott de max 100mA-el vagy annál is kevesebben és olyankor mutatja hogy kivül esika tartományon a mért amper. Szerinem az csak nem nyirhata ki, bár nem értak annyira hozzá. Az afura benne az is lehet hogy nemm ment tönkre mert van amikor jól mér, de most megint nem vagy az rosz amit mérek, nehéz eldöneni, vagy valami gerjed....
Általában ezekben a műszerekben szokott lenni egy soros biztosíték áramméréskor!
Lehet hogy pont az amiről írtál. Zárd rövidre és próbálj vele pár mA áramot mérni vele pl. egy elem és egy ellenállás segítségével!
Lehet, hogy kontakthibás a műszered, mivel írtad, hogy néha jó, néha többet, illetve kevesebbet mér.
Szerintem szét kéne nézni benne, hogy minden oké-e. Üdv, Arpy
Megpróbáltam azt a varisztort,amit a boltban adtak,és 50 mA körül elkezd füstölni (200 mA-es méréshatárnál). Meg fogom próbálni a gondolatod.Köszönöm szépen az infót.Ha alakul valami,jelentkezek.(Képet most nem tudok küldeni az "objektum"-ról, mert igazából netem sincs, a számítógépem is haldoklik, meg fényképezőm sincs.Most havertól írok.)
Sziasztok van valami gagyi műszerem ami jól mért meg minden. De elkezdett merülni az elem és egyszer csak teljesen lemerült és kicseréltem benne az elemet és akkor kiírta, az elem feszültségének állapotát és nem reagált semmire azért gondolom , hogy az elem volt az mert úgy hagytam és egyre kisebb-et írt. Mi lehet a propléma?
Sziasztok!
Nemrég újítottam be egy ilyen multimeterre, minden működik kafán rajta, kivéve a kapacitásmérést, mert azt valahogy nem tudtam összehozni... Egyszerűen hiába kötöm rá az elkót (persze kisütve) állandóan 0-át mutat... Valami ötlet? Aztán lehet én vagyok a béna...
Ha nullát mutat akkor elvileg a méréshatár túl magas a kondinak.. tedd lejjebb a méréshatárt..
(nekem is ilyen multim van) üdv!
Olvastam ezt a topikot, érdemleges info nincs benne, legalábbis ami a kapacitásmérést illeti, úgyhogy hiába linkelted, elhiheted keresgéltem az oldalon...
Hiába veszem lejjebb akkor is 0. Speciel most egy 4,7µF-os van a kezem ügyében, de meg se moccan a mérő...
jó helyre kötöd egyáltalán be?
A GND és a mA állásba kell bedugni... Fényképezd már le hogy hova van kötve!
Komoly? Isten, vagy már mükszik is! De most idézem a használati útmutatót:
KAPACITÁS MÉRÉSE 1. Helyezze a műszerzsinórt a "V/OHM" csatlakozó aljzatba, és a feketét pedig a "COM" aljzatba. 2. Állítsa a főkapcsolót egy megfelelő kapacitású fokozatba, csatlakoztassa a műszerzsinórokat a mérendő kondenzátorhoz. Na, most akkor ez mire utal? Bár nem szúrta ki a szemem a mA állás fellet lévő Cx felirat
Sejtettem hogy nem a műszerrel van a gond
(Pont jár)?
Jó van benne valami, de ha azt nézem akkor a topik címe más tipusú bár Maxwell készüléknek a topikja, de így hamarabb megnézi bárki, hogy újat csináltam... Mert, ha lenne egy általános Multimeter problémák topik biztos abba írtam volna, lehet van, akkor elnézést nem voltam elég körültekintő...
Érdekes az én használati mutatóm jó akkor velemi nyomtatási hiba lehet! :yes:
De már működik... nem? A hőmérsékletet is ugyan itt kell mérni (bár nekem a GND aljzatba a piros banándugót kell dugni, ezt úgy tudod megnézni hogy ha fordítva dugod be akkor mínuszba fog mérni ha, ezt teszi felcseréled és már jó is) Feszt a GND V csatin az áramok meg nyilvánvalók.. GND-A GND-mA üdv!
Ja működik már. A hőmérő szondát nekem is fordítva kell bekötni mint ahogy azt írják... De érdekes azért . Egyébként neked melyik van, mert ez a típus ami nekem van máshogy néz ki, olyan mint a Maxwell oldalán, de pl az itthoni webshopokon más van mutatva(esetleg régebbi típus lehet )...
Webshoposok Maxwell
Jaja bocsi, tényleg... Nekem nem ez van, nekem ami a Maxwell-es linken van...
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megmérni hogy mekkora frekvencián mér 3dB-el kisebb értéket a multiméter a kelleténél?
Ehhez hanggenerátor kéne. 50Hz-en beállítani egy 0dB-es kimenő jelet, és elkezdeni felfelé menni a frekivel.
Sziasztok! Az olyan műszerekhez amik tudnak hőmérsékletet mérni azokhoz adják azt a kiegészítőt amivel lehet hőmérsékletet mérni?
Sziasztok valakinek van Mastech MY64 3,5 digi multimétere?Akinek van az légyszi írjon róla, hogy milyen. Még az fontos, hogy adnak-e hozzá hőmérő szondát?
Sziasztok
Vettem egy DT-266 os lakatfogót, és az lenne a kérdés, hogy tudna-e valaki küldeni a ***@*** címre egy magyar nyelvű használati útmutatót Kerestem már minden hol, de nem találok. :no: Ha a címed megvan az adatlapodon, küldhetik oda is, de a fórumba ne írj e-mail-címet. -- kobold
Pont ilyenem van nekem is.
1200A felett megpusztul? Ezt nem tudtam, de akkor majdnem sikerült kinyírni
Sziasztok!
Van egy Rossz ARON M890C multiméterem Kép Az a gondja hogy SEMMIT nem mér ha átváltok kondi állásba akkor magától számol... A méréshatárok között vált meg írja is hogy hol van éppen... Találtam egy Rajzot a sorozatszám egyezik de a rajzon lévő csak 10A-ig mér a műszerem pedig 20A-id amúgy szerintem ugyan az.. Mit lehetne evvel kezdeni? Mit nézzek meg? üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |