Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Koszonom, ez jonak tunik ! (Pontosan akkor derul ki, amikor megkapom a rendelest,..)
Keresgeltem en is. Bővebben: Link
Ha a Layer szineire gondolsz, akkor az scr könyvtárban ott van mylayer.scr, vagy deflayer.scr fájlok.
valamelyiben definiáld a kellő színeket és új rajz esetén futtasd le az scr fájlt.
Átállítom a színeket és mindig visszaállítódik az alapra...olyat nem lehet ,hogy inditom az EAGLE-t és egyből úgy van minden ahogy hagytam?
Köszönöm a segitséget sikerült megoldani a problémát!
Attila
Sajnos mint sokan mások nem vagyok én sem profi ebben a témában, így elkél néha egy kis segítség.
Egyébként napkollektorokhoz és hőszivattyúkhoz tervezek vezérlő elektronikákat, olyanokat ami egy kicsi családi házat elvezérel önállóan. Egyébként lenne egy két kérdésem: Hogyan lehetne aszinkron 240 voltos 50 Hz-es villanymotor fordulatszám szabályozást stabilan megoldani. akár ellenütemű fet vagy tirisztor és triak is szóba kerülhet , de: a motor tápfeszültségének csökkentésével a motor ugyan fordulatszámra csökken, de egy bizonyos határt elérve átesik (azaz megállés búg) ez függhet a légnyomás terheléstől is, ezért figyelni kell a motor tengelyén a fordulatszámot. Milyen 5letek jöhetnek a vezérléshez szóba? Arra gondoltam, hogy induláskor a motor a teljes fordulattal (táp) indul, és amint elkezdi lemérni egy müveleti erősítő a tengelyen elhelyezett pick-up vagy bármi más megoldás által generált jelet, ugy a fordulat csökken. Minél kevesebb a fordulati impulzus annál magasabbra emeli a tápfeszültséget pl. egy triak vezérlő optón keresztül (MOC3021) az impulzusokat eredetileg egyenirányítani szeretném, és a megjelenő egyenfeszültség vezérelné a optót: Ha valakinek jobb 5lete lenne kérem jelezze számomra. ez azért kellene, mivel ha eléri egy bizonyos hömérsékletet a levegő vagy viz tudná a levegő vagy viz tömegáramát tökéletesen szabályozni a megfelelő hőfok elérére és szintentartása mellett! az elképzeléseket előre is köszönöm: Attila
Amennyiben ez egy komoly rendszer, akkor egy frekiváltó lehet korrekt megoldás. Tudom 60,000Ft körül van.
A fontosság komolyabb mint a megvalósíthatóság!
Azért kellett nyáktervező program, hogy az általam fejlesztett hőszivattyús, napkollektoros és szellőztetőgépes fűtési-hűtési rendszerek a legoptimálisabb környezetben használják fel az elektromos energiát! (családi háziunk full megujuló energiát használ. A fűtés aktiv és napkollektor valamint a föld energiáját használja fel, a hűtés kizárólag passzív! Éves költsége 300 m2-re 150 ezer forint villamos energia zömében éjszakai áram!!! Ezt kizárólag elektronikai vezérlési rendszerekkel lehet optimálisra vagy jobbra szabályozni. Ahhoz hogy egy hőszivattyú vagy rekupeátor (szellőztetési hővisszanyerő gép) a legoptimálisabban vagy még jobban szabályozzon, állandóan szabályozott (tehát folyamatosan változó mértékű) környezetre, vezérlésre van szükség! A rendszer lényege, hogy aki akarja meg tudja építeni saját maga, és a legolcsóbb legyen az előállítás. a rendszeremben 4 db keringető szivattyú, és 3 db ventillátor (a szellöztetőgépben) dolgozik, melynek a fordulatszámának folyanmatosan kell igazodni 1 tizedes pontossággal a celsius hömérséklethez. Igy fogyaszt a legkevesebb áramot a hőszivattyú, nem beszélve a kevesebb feszültséggel működő, de jelentősen kevesebbet fogyasztó ventillátorokról és keringető szivattyúkról. A hömérsékltetet minden esetben ntc szondák vezérlik, komparátorokkal, és kapcsoló relékkel, illetve terveim szerint hangfrekvenciás erősítéssel szabályozott MOC 3021 triak optócsatolóval. A frekiváltóból viszont kellene kapásból 7 db, ami az árát megfizethetetlenné tenné! Igy marad az egyszerübbnem tünő megoldás, amit fennt ábrázoltam. Nem kivánom az eagles topicot ezzel terhelni, úgyhogy szeretném ha lenne lehetőség egy új topicot nyitni fordulatszám vezérlés és fényerő szabályozó vezérlés témában, mivel ennek a kérdésnek nem itt lenne a helye! Mind ohmikus mind induktiv esetben más lehetőség nyílik a vezérlésszabályozáshoz, de jó lenne ebben a témában új fejezetet kezdeni, mivel rengeteg a tapasztalatom de azért vannak még számomra is megoldandó k!érdések. Az eaglet kb 2 hónapja szereztem be, azóta ismerkedem vele folyamatosan, mivel számomra most nyilt először lehetőség ezt a megoldást alkalmazni. Attila
Eagle-ban lehet nyáktervből kapcsolási rajzot csinálni?
elveszett a kapcsolási rajzom és nem szeretném előröl kezdeni. Lehet vissza felé is csinálni vagy csak kapcsolásirajzból lehet ? Köszi Tom
Ati te hogy gyártottad azokat a speciális(ovális szerű) forrszemeket ?
Milyen élvezhető újdonságok vannak az 5.4 verzióban ?
Valaki aki próbálta ?
Ez mind:
Idézet: „Miscellaneous * Speeded up the window refresh in the schematic editor in case there are many parts with lots of attributes that don't display their value. Bugfixes * See the UPDATE file that comes with the installation archive for a list of fixes.”
Lucifer ezt írta nemrég. Mondjuk az 5.4.1b
Lehet valahogy az egyik schematic-ból másolni a másikba?
Igen. Számtalanszor elhangzott már hogy hogyan, olvass vissza és használd a keresőt!
Megtaláltam,köszönöm.Igazad van én voltam figyelmetlen .
![]()
Heló
Lenne egy olyan kérdésem hogy nincs e véletlenül valakinek tda1510 hez vagy akármilyen 13 lábú tda-hoz eagle-ba nyákhoz alkatrésze az adatbázisában? Azt megköszönném ha valaki belinkelné! köszönöm szépen heló
Szia!
Nekem alapból tda1516 van a linear könyvtárban ami SIL13 tokozású.
Már nekem is megvan köszönöm szépen a segítséget heló
Sziasztok !
Keszitettem egy "csatlakozot" vezetosavval. Namost az a gondom, hogy legeneraltattam a gerber fileokat, es a lot_stop-nal ez a csatlakozo nem jelenik meg. MI lehet a megoldas? Koszi. A csati igy nez ki:
Tanulság: a nem lakkozandó felületeket PAD-ként kell lerakni, nem pedig vezeték gyanánt. Nem tudom, persze, hogy a Wirepad könyvtárban lett-e volna alkalmas méretű a 4-5 féle kész wirepadSMD-k közül...
Eagleben sosem vagyok biztos abban, hogy:
1. amit lerakok elem az most forrastási oldalról van, vagy beültetésiről? Természetesen furatszeretről van szó. 2. hány "mil" egy milliméter? 3. hány mm/Amper (35-ös fólia) 4. Kivitelezhető-e, hogy minden forrasztás a forrasztási oldalra kerüljön? (többször szívok vele, hogy egy nagyobb elem egy-két lábát a beültetés oldalról akarja beforrasztatni velem, márpedig ott takarásban van...) Előre is köszi a segítséget
1. Alapbeállítás szerint a nézet a furatszerelt alkatrészek alkatrész oldala felőli (a forrasztás a túloldalon van). 1-es réteg Top = felső, 16-os réteg Bottom = alsó. Így már talán logikus.
2. A "mil" az inch ezred része. 1 inch = 25,4 mm. 3. Számold ki a keresztmetszetet: vezetősáv szélesség x fóliavastagság. Az áramterhelhetőségből kiszámíthatod a minimális szélességet. 4. Az alkatrészadatbázisban minden alkatrész részei a padek is. Az alkatrészeket a padekhez kell forrasztani. A lényeg az, mely rétegen vannak a padek. A zöld (furatszerelt) padek mindkét oldalon szerepelnek, hogy melyik oldalra olvasztod az ónt, a te dolgod, csak arra kell ügyelni, hogy a vezetősávok a megfelelő rétegen legyenek. Ha egyoldalú panelt akarsz, kapcsold ki a többi réteget. Az SMD-k csak a felső (logikusan az alkatrész oldalon) rétegen vannak (áthelyezhetők a másik oldalra is, vagy tükrözhetők).
Használd a keresőt!
Furat szereltet alapértelmezésben felülről az alkatrész teteje felől mutatja, ha ránézel egy asszimetrikus alkatrészre, akkor ránézésre kiderül!!! Igen meg lehet oldani hogy a top oldalon ne rakjon furatot, ehhez is csak vissza kellett volna olvasni trestrict! Könyörgöm használjátok a keresőt! Ennyit írj bele:alkatrész oldal És jé bá ott van minden még a mil-edre is megkapod az elsőben a választ, a másodikban meg az alkatrész oldali megoldás!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |