Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   66 / 118
(#) Norberto válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 / 1
 
Szerintem is két csomagja van még, én is azt a hirdetést kukkantottam meg nemrég.
(#) killbill válasza Norberto hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Idézet:
„és azért nem egy mindennapi relé.”


Nem bizony. Kifejezetten nagyfrekis rele, de legalabbis RH radio kapcsolasokban talalkoztam vele. Csak a 27V tekercsfeszultseg fura egy kicsit.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Hamar meg kéne venni, én nem tudom leütni, mert csak paypal-t fogad el az eladó
Az már csak hab a tornán, hogy bulgáriában van..
(#) AtomCity válasza killbill hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Szia!
Én is ezt változtattam volna meg(#define EOS__nFifoLength 512), de erre ezt válaszolta anno az eOscope készítője:

Because the size of your FIFO is 2K instead of 512, the loops where the data is read in the uC from the FIFO should be modified to 2048. Please be aware that the CPLD code doesn't have to be modified (because it just sends clock signals to ADC and FIFO, and when the FIFO is full, the FF pin is signaling the uC that the memory is full). But in the uC, after the loope that is reading 512 samples has finished, you should put that reads the rest of the data (1536) and basically discards the bits (doesn't use them at all) so that the FIFO can be cleared again. Tha't all, I think, if you do that and cannot make it work we can go into more details ..
Nem teljesen értem, ha vki pontosan le tudná fordítani, azt megköszönném!
Üdv!
(#) MotoHacker válasza AtomCity hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
"" Azért mert 2k méretű FIFO-d van 512 helyett, azokat a ciklusokat, ahol a mikrokontroller beolvassa a FIFO-ból az adatokat 2048-ra kell módosítani.
Vedd figyelembe, hogy a CPLD kódjában nem kell módosítás, mert a CPLD csak az órajeleket küldi az AD-nek és a FIFO-nak, amikor a FIFO televan, az FF (fifo full) jellel értesíti a mikrokontrollert, hogy a memória megtelt.A mikrokontrollerben viszont, a ciklus után ami az 512 adatot kiolvassa, ki kell olvasnod a maradék (1536) adatot, és legegyszerűb besetben eldobni,(nem használni őket semmire).Így a FIFO ujra kiürül.
Ez minden, ugygondolom, ha igy megcsinálod és mégsem működik, akkor jobban belemehetünk a részletekbe.""

********
Namost ez nekem totál hülyeségnek hangzik. Ha van a kódban "fifo length" konstans, akkor miért ne olvasná be magától az összes adatot, sőt miért ne lehetne használni is az adatokat, miért kellene eldobálni??

Nincs elég buffer a mikrokontrollerben vagy a PC szoftver nem képes átvenni 512nél több adatot??

Másrészről nemtudom miféle design az (lusta vagyok az adatlapba búvárkodni most, sajna van egyéb fontos dolgom is)
ami az összes adat kiolvasására bízza a fifo törlését, valamiféle FIFO reset helyett..

(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Az én RESZ49-seim innen származnak. Személy szerint én szívesebben látnék valami frissebb gyártású reed kialakításút a paneleken. Ráadásul SMD kialakításban is gyártják őket.
(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Az altalam letoltott eOscope szoftvereben az a ciklus, amirol a szerzo beszel, az nem 512, hanem EOS__nFifoLength-200 darab byte-ot olvas ki a fifo-bol a fuggveny utolso ciklusaban (megjegyzem feleslegesen, mert ez tobb, mint ami meg a fifoban van....), szoval nem ertem a valaszat. Egyebkent meg azert nem hasznalja az egesz fifo-t, mert eloszor kiolvas 6 byte-ot, amit eldob, majd max. 200 byte-nyi reszt vegignez, hogy hol van benne a trigger pont, es onnan kezdve tovabbi 200 byte-ot atmasol egy bufferbe. Ez utan, hogy kiuritse a fifo-t, kiolvas EOS__nFifioLength-200 darab byte-ot. Ezt kovetoen a bufferbol kirajzolja a kijelzore a gorbet. Milyen PC szoftverrol beszelsz? Ez eOscope, ennek csak egy 240x128 LCD-je van. A fifo resetben viszont igazad lehet, azt tenyleg meg kellene nezni az adatlapon, mert lehet, hogy tenyleg tok felesleges kiolvasgatni es eldobalni a byte-okat egy sima reset helyett.

Addig viszont eleg a konstanst atirni 512-rol 2048-ra es leforditani.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Bocs, megkavart a válasz teljesen, nyilván nem pc-szoftver, hanem a kijelzőre rajzoló progi

A relét mielőbb meg kellene venni, a HAM bazárban már nincsen, de amennyire tudom azt is marosb(?) URH rádiókból bontották ami volt nekik, nem zsír új volt.

(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Idézet:
„A relét mielőbb meg kellene venni,”


Nosza!

Eleg keplekeny még ez a kit dolog, de penzem sincs most ra, amig nem biztos, hogy lesz belole valami. Eleg lesz a panelt kifizetni. A fejleszteshez par darab ilyen relenk még van. Lehet, hogy nehany szkopra valo mennyiseg van a cimboramnak, majd megkerdem tole.
(#) AtomCity válasza bbatka hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy amit te alakítottál át kapcsolást(előfokot) (ugye gépen letesztelted és jónak tűnt), de megépítetted-e már ?
Ha igen, akkor milyen eredménnyel végzett a kapcsolás?
Kérlek számolj be minden fejleményről!
Üdv: Peti
(#) shadow21 hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Sziasztok ! Lenne 1 kis gondom ezzel a francia eredetű (???) szkóppal . Eléggé kezdő vagyok a pic-ben de már jópárat programoztam is de ez most valamiért nem megy.
a program látszólag benne van a comparator sem találl hibát a skóp pedig meg sem nyekken illetve összevissza pixelek a kijelzőn. Ha tudna valaki segíteni ebben a problémában azt szivesen venném. Köszi
(#) bbatka válasza AtomCity hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Szia. Még nem építettem meg. Még mindig egy gitárjeladóval kínlódok. Szerintem a jövő héten neki állhatok az analóg panelnek. Ha elsőre nem működik megfelelően a gitár jeladó, akkor majd pihentetem és neki állok az analóg panelnek. A teljes sávszélességet sajnos nem fogom tudni kimérni, mert csak egy 20MSP/s-os digitális szkópom van. Tehát hitelesen kb.2Mhz-ig fogom látni az eredményt. Szerintem a multisimulator megbízható műveleti erősítők szimulációjánál. Ráadásul ha jól emlékszem a jelgenerátorom is csak max.2Mhz szinuszt tud. Lehet hogy jobban járok majd ha négyszöggel tesztelem. Mindenesetre most jól jönne egy 100Mhz-es analóg szkóp. Lehet hogy beviszem a panelt a melóhelyre, aztán a villamos mérnök kollégáimat ráveszem hogy engedjenek a szkóp közelébe. Természetesen beszámolok mindenről.
(#) bbatka válasza shadow21 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ez az infó nagyon kevés. Ez alapján nem tudok segíteni. Azt sem tudom pontosan melyikről van szó. Esetleg egy kép a műről.
(#) shadow21 válasza bbatka hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia! Először is köszi a gyors reagálást es segítőkésséget!
Hát képet sajna a sajátomról nem tudok de itt a leírás róla : http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_oszcilloszkop....l?pg=1
Felprogramoztam a pic-et a memóriát ,ha visszaolvasom őket a tartalom o de a cuccos nem működik. Hozzáteszem 2 ic-hez még nem jutotthozzá (max114 , ds1267) de szerintem azok nelkül is kéne neki v.mit csinállni , vagy tévedek???Minden segítség érdekel.
köszi
(#) bbatka válasza shadow21 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Hogy jutott eszedbe hogy ezek nélkül a fontos IC-k nélkül működhet?
(#) shadow21 válasza bbatka hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Legalább olyan szinten hogy ad az lcd képet ad de még az sem.Ezeknek az ic-nek van köze akár az indításhoz is???Esetleg beszerzési forrás??
(#) bbatka válasza shadow21 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
A bánat tudja. Én sohasem állok neki semminek, míg nincs meg minden alkatrész hozzá. Sőt még tartalékot is veszek a kritikus elemekből.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
A héten már el kezdtem foglalkozni a szkópom analóg részével. Felmerült egy kérdés bennem. Van-e értelme külön trigger szintet beállítani a két csatornához? 1db. MCP42010-es stereo digitális potival megoldanám a komparálási szint beállítását. Ellenkező esetben láncra fűzve kellene használni 1db. stereo és 1db. monot.

killbill !
Azon agyalok hogy hogyan oldjam meg a Video jelre való triggerelést. Te az FPGA-ban oldottad meg?
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Feb 20, 2009 /
 
Idézet:
„Azon agyalok hogy hogyan oldjam meg a Video jelre való triggerelést. Te az FPGA-ban oldottad meg?”


Igen. De en az osszes tobbi triggert is digitalisan csinaltam meg. Az AC csatolást, LFREJ, HFREJ szürőket is meg lehetne az FPGA-ban csinálni, csak sok helyet foglal, ezért a mi szkópunkban ez nincs benne. HFREJ helyett szükségmegoldásként a komparátorok hiszterézise álltható a trigger menüből, igy zajos-szutykos jel esetén is tud stabilan triggerelni. A video trigger rész elejére viszont kellett egy elsőfokú digitális aluláteresztő szürő, de az elég egyszerü.
(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Feb 20, 2009 /
 
Köszönöm a válaszod. Azt hiszem én kénytelen leszek a ds33PIC megszakításával + időzítőjével dolgozni. A művelet végrehajtási sebessége 40Mhz. Szerintem elég gyors lesz. Valahogy úgy képzelem hogy jön egy megszakítás. TMR0 számláló indít. Jön a másik megszakítás. Összehasonlítás (Ha a TMR0 értéke megfelel a képszinkron jel idejének akkor a mintavételezést még engedi X ideig, a megfigyelendő video sornak megfelelően)
Persze ezt símán keresztül húzhatja ha túl sok utasításra lesz szükség.
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Feb 20, 2009 /
 
Idézet:
„Felmerült egy kérdés bennem. Van-e értelme külön trigger szintet beállítani a két csatornához?”


Nem sok, ha nincsenek egzotikus triggerek, amik mindket csatornat figyelik egyszerre. Egy analog multiplexer valasztja a csatornat es egyetlen komparator eleg bele. Meg egy mono poti, ami a szintet allitja.
(#) lehello10 hozzászólása Márc 5, 2009 /
 
Sziasztok!!

Nem vagyok teljesen biztos abban h a megfelelo helyre irok e de talan sokat nem tevedek.
Szeretnek epiteni egy hordozhato oszcilloszkopot PIC el.
Lattam h ti mar foglalkoztatok a temaval esetleg van vmi otletetek a hogyan tovabbrol. Mindenkepp a hordozhatosagra szeretnem fektetni a hangsulyt .

(#) bbatka válasza lehello10 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
Ha nem akarod túlbonyolítani és elég neked az 1,1MS/s (10bit) akkor dsPIC33F sorozattal csináld. Az analóg részként a kapcsolások között lévő cikkemben (2007 jún) lévő kapcsolás megfelel. Grafikus LCD-k a ChipCAD-nél vannak jó árban. A Microchip oldalán FFT-re sok példát találsz a dsPIC-hez. Ha elkészül, ne felejts el cikket írni belőle.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Márc 15, 2009 /
 
A trigger kapcsolással kínlódom most már egész nap. Rendes potméterrel jól működik a kapcsolás, digitális potméterrel azonban nem.
A probléma a következő. Beáll a digitális poti közép értékbe, legalábbis azonos feszültségeket mérek rajta, bármilyen értéket programozok is bele. Próbáltam a tápfeszét megnövelni 5V-ra. Eredmény semmi. Néztem a tápját gerjedés szempontjából. Nem gerjed. Természetesen egy próba panelben meg teljesen jól működik, arányosan ossza a feszültséget a beállított értéknek megfelelően. Ott a PB0=GND és PA0=5V. Az lehet esetleg a probléma hogy a GND-nél negatívabb feszültség kerül a PB0-ra (-0,7V)?
A kapcsolásba C1,C2 átkötve, mert az offset 2,26V a TDA8703-hoz.
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Márc 15, 2009 /
 
A leirasa alapjan az MCP42010 egyetlen kivezetese sem mehet -0.6V alá vagy VDD+1.0V fölé. Szoval elvileg lehet ez a baja. Egyszerűen ki lehetne próbálni, ha az R7 (R10) értékét megnöveled. Az SPI buszon mekkora feszultseg van? Mert, ha 5V, akkor a 3.46V táp esetén azzal is gond lehet. De ez ettől független dolog.
(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Márc 16, 2009 /
 
Továbbra sem jutottam előbbre. Kiszámoltam hogy R5=10K R6=2,2K R7=22K érték esetén PB0-on 0V lesz, a PA0-on pedig 5,18V a GND-hez képest. A valóságban is így lett. PW0 azonban továbbra is beállt középre.

Következő lépésben PB0-át össze kötöttem PW0-al. Akármit is írtam be a potiba a kapcsolásomban semmi változás nem történt.

Végül PB0 és PW0-t GND-re kötöttem. Eredmény semmi.

Mára feladtam.
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Ebben az esetben az SPI környékén keresgélnék. Esetleg RS földön van vagy lebeg. Szkóppal nézted az SPI-t? CS visszamegy 1-be 16 bit utan? Ha belenyomsz 32 bitet, SO-n kijön az elso 16? CS, SCK, SI nem TTL jelek, hanem Vih_min=0.7*VDD, Vil_max=0.3*VDD. Szóval jelszintek rendben vannak? 5V táp esetén egy 3.3V uC nem hajtja meg. Ha 3.46V tápot kap az MCP42010, akkor persze működnie kel 3.3V uC-vel. Mekkora tapfeszről jár az MCP42010 és milyen jelszintekkel hajtod meg az SPI buszt?
(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Szóval úgy van hogy egy próba nyákon történik a mikrovezérlőből az érték átöltése a digipotiba. PB0=GND PA0=5V PW0 értéke tökéletesen hozza a beállított értéket. Utána át teszem a digipotit a trigger áramkörbe és máris nem csinál semmit. Ha haza érek kipróbálom hogy a trigger panelre csatlakoztatom a mikrovezérlőt.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Megoldódott a rejtély. Összekötöttem a mikrovezérlő CS,SCK,SO,GND lábait a megfelelő trigger panel lábakkal. Helyes eredmény mutat. A bánat gondolta hogy szükség van erre. Azt gondoltam ha egyszer már beprogramoztam az értéket akkor már csak tápot kell adni rá.
(#) jano36 válasza bbatka hozzászólására (») Márc 18, 2009 /
 
Szia bbatka

Ha hozzászólhatok a témához, véleményem szerint a TV szinkronizálással kapcsolatban igencsak téves úton jársz. Túl bonyolult és leginkább kézben tarthatatlan módszert választottál. A TV szinkronjelleválasztást már feltalálták erre mellékelek egy megépíthető áramkört

üdv. jano36
Következő: »»   66 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem