Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 78
(#) Ninoo válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

hy!
A hiányzó alkatrész egy ellenállás, 132 van ráírva.Akkor talán 1,3kOhm.Viszont én levettem a forgótárcsát, és az egyik érintkező kiesett. Megköszönném, ha egy képet feltennél, hol volt az ami kipottyant nálam.A képen látod, mellé van téve az az érintkező.
hegusp

Kép0131.jpg

(#) Alex2 válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Szerintem, veled is gond van, ha harmadszorra sem tanulsz az esetből és megint szart veszel.

Egyébként az olcsó cuccok többnyire nem hibásak, hanem a felhasználó baltázza el a dolgot.
Gyakori hiba, hogy ugyan a tárcsát áttekeri fesz mérésbe, de a mérőzsinórt az árammérő aljzatban hagyja. Aztán jön a bumm és azt mondja, szar a műszer.
(#) peter1995 válasza Alex2 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

A fekete a COM ba van a piros pedig a V és ohm ba
(#) peter1995 válasza Ninoo hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Oké megnézem.És teszek fel képet.
Íme:Bővebben: Link
(#) Ninoo válasza fulcsii hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

hy!
Nem kell ordibálni, értjük anélkül is.Elöttem szólókhoz csatlakoznék, nem mindíg a műszer a szxr.És nem csak piacos verzió létezik. Vehetsz garisat, műszerboltban! Nem a típus határozza meg, hogy ócska-e a műszer.
hegusp
(#) Ninoo válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

hy!
Ok, megvan a képen amit kerestem.Kösz.
hegusp
(#) doomkiller válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Hali! Nekem is ilyen műszerem van, és nekem nem mért váltófeszültséget. Innen rendeltem, felhívtam őket, hogy nem jó. Azt mondták küldjem vissza postán a készüléket és a papírjai fénymásolatát és ők kicserélik, kb. 1 hét múlva vissza is küldték azóta megy tökéletesen úgy 6 hónapja.
(#) peter1995 válasza doomkiller hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Én sajnos nem itt vettem hanem internetes aukción.ÉS ott semmilyen papír nem volt csak a használati utasítás.
(#) dizi hozzászólása Júl 28, 2010 /

Szép napot urak.
Van egy nagyon szuper igaz már nem fiatal VOLTCRAFT VC-505 multi méterem ami akkoriban nagyon komoly és drága volt. A tesóját a VC-506-ot már számító gépre is lehetett kötni.
A problémám nem most kezdődött olyat csinál a műszer hogy bekapcsolás után ellenállás tartományban alapból mérés nélkül 6.37 Megaohmot mutat ami ingadozik,de amikor rövidre zárom a mérő vezetékeket akkor sem nulláz azaz nem nullárol hanem 75 ohm-ról indítja a mérést azaz egy egy kiló ohmos mérésnél 1.075 mutat miként lehetne ezt nullázni a hibát elhárítani,az elem vadi új benne.
(#) örökagyaló hozzászólása Aug 1, 2010 /

Üdv .Mindenkinek!
Bocsánat,hogy nem a megfelelő helyen kuncsorgok,de ezt a fórumot láttam élőnek!

Segítséget szeretnék kérni!

M-3890DT USB multiméterhez hol lehet mérőszoftvert találni, (esetleg letölteni)?
Van aki ismeri,tudja a nevét,verziószámát vagy akármit róla?

A műszert néhány éve vettem a CONRÁD-nál,de most semmit sem találok az oldalukon a témában.

Tudna segíteni valaki?
Kérem!
(#) örökagyaló hozzászólása Aug 1, 2010 /

Már jó helyen vagyok a kérdésemmel
("helyretett" a moderátor.)

Remélem valaki olvassa kérésem és segít nekem
az M-3890 DT szoftver témában!
(#) lanti válasza dizi hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Szedd szét és nézd meg a forgókapcsolót vagy elkopott pár lamella vagy elkoszosodott vagy lekopott a panel vagy forrasztási hibás egy két ellenállat vagy érintkezési hiba vagy le van merülve az elem ami attól hogy új még nem biztos, hogy jó is /nyelves érzékelés/. És jó lesz!
(#) kadarist válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

szia!
Egy szoftverecske Metexhez: MScope Nem biztos, hogy jó 38xx-hez.
(#) örökagyaló válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Köszönöm a gyors segítséget.
Megnézem.Elárulod hol található? Esetleg a gugli?

Ó kösz megnéztem.
Ismerős volt neve és ráismertem a régi programjaim között megtalálható.Ez skóp softver,
én Multiméterhez keresem.
Azért köszi mégegyszer.
(#) kadarist válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

De ez nem hagyományos oszcilloszkóp (szkóp) szoftver, hanem mérési eredményekből készít diagramot, és Metex multiméterekhez készült. A linkelt oldal képén éppen egy lúgos akksi kisütési görbéjét ábrázoltatják ezzel a programmal. Nézd meg jobban a program leírását!
(#) SzervízMacska válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Én ezt találtam. Nagyjából ugyanazt tudja, mint a másik. ...és az összes többi... Nem tudom, milyen elképzeléseid / elvárásaid lennének egy ilyen szoftverrel kapcsolatban, ezektől sokkal többet ne várj. Mérési diagramm, táblázat készítése illetve a kijelző tartalmának pc képernyőn történő megjelenítése ( némi késéssel ). Ennyi.
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Köszönönm szépen ,körbejárom az ajánlatod.

Tulajdonképpen és a konkrét szoftvert keresem amit az M-3890 DT USB műszerhez lehet használni USB kábelen keresztül.
Úgy tudom elképzelni a szoftvert,hogy a műszer által mérhető összes mérést (DC,AC Volt, amper ellenállás,meg mindent a monitoron látom.

Semmit nem tudok róla csak a műszer kezelési utasításában utalnak rá,hogy lehet rendelni,de semmi más (név,rend.szám).Az USB kábel száma ott van,de az nem érint engem.
Nem az életem függ tőle de úgy szeretnék vele játszani!
Szóval konkrétan azt a szoftvert keresem,ha tudna valaki segíteni.

Köszönöm ,utánanézek pontosabban..
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Hurrráááááá!
Ez az! Letöltöttem,(nagy nehezen). Ez 30 napos próbaverzió,de annyi baj legyen.

Kis idő eltellt mire rájöttem miért írja ki, hogy nem látja a műszert a soros port.
Mert be kell állítani a műszertipust ))

Most játszom ,aztán majd kérdezek egy occsó TECSO-s
multiméterrrel kapcsolatban is.
Miért nem 0-án áll a kijelző bekapcsoláskor?Le-fel futnak a számok.

Köszi a segítséget,mindenkinek.

Értelek. Igen, ezt tudják a gyári programok, amit írtál, de ez valóban csak játék. Korlátozza a műszer mobilitását - így értelme nem sok van. Használhatóbb része a programnak a grafikon készítés, de ezt sok készüléknél gátolja az automata kikapcsolás. Amúgy is ilyen funkciókat inkább pc-s mérésadat-gyűjtő hardverekhez szoktak használni. Feltúrtam kicsit a szemetet, a legrégebbi katalógus, mit találtam a 2006-os. Ebben már a 3890-es nem szerepel. Tehát 2005 végén már biztosan nem forgalmazták. Innentől a tűt keressük a kazalban... :no:

Szívesen. Örülök, ha működik.
Idézet:
„Miért nem 0-án áll a kijelző bekapcsoláskor?”

Melyik? A multin, vagy a monitoron? Eddig 0-n állt? Ott a linkemen a lap alján volt egy táblázat a tipusokkal. Nem onnan kell valami spec drivert letölteni hozzá?
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Valóban ez a helyzet.Inkább játékra való,itthon a 4. emeleten nem sok értelme van.
Van még néhány funkció amit most még nem próbáltam ki.
Például a monitor-műszerkép bal alsó részén láttam valami lineáris összetevő (vagy mi) számolást.
Első blikkre nekem azonnal a kordináta geometriábólból tanult / m*x+b / egyenes egyenlet jutott eszembe.
Na mindegy most már valamivel több tapasztalatom lett.
Letöltöttem ,(mert voltál kedves segíteni) összeraktam,mértem úgy mint máskor,akármikor és a mért értéket nem csak az egyébként kiváló alapműszeremen láttam,hanem egy jóval drágább kütyün is.
De ahogy mondani szoktam:most már talán nem halok meg bután.

Mégegyszer köszönöm.
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Dehogy monitoron.
Írtam ,hogy egy egyszerű "occsó" vackot vettem egy kékbetűs nagybótban,
(emlékszem 70 km-t autóztam is érte),legyen egy akármi a garázsban is kéznél ,ha kell.
Ennyi pénzért ,sőt többért néhány éve még kijelzőt sem lehetett kapni.
Van neki gyári száma, sőt tipusa is: M-830B
Kicsomagolás után láttam nem sok mindenre jó,mert a kijelző számai folyamatosan változnak,nem nullán áll szabad mérővezetéknél.
Nem lettem öngyilkos, később vettem egy ugyanilyent még olcsóbbért.
Most csak idegesít, ha kihúzom ott lábatlankodik egy hulladék,és ha már ez egy hobby fórum,meg időm is lenne jobb lenne,ha ezt is lehetne valamire használni,vagy odaajándékozni egy rokongyereknek.
Ha van tanácsod szívesen fogadnám.
(#) SzervízMacska válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Nem túl szokatlan és egyedi probléma. Még lényegesen drágább árkategóriában sem. Ettől függetlenül ha már nagyon unod, elhozhatnád a találkozóra. Valaki biztos szívesen hazavinné. :yes:
(#) Alex2 válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Talán nem nyitott műszerzsinórral kellene próbálni, mivel így az egy antenna és nem csoda, ha ugrál a kijelző, mert összeszed mindenféle zavarjelet, főleg váltó mérésben. Zárd rövidre és nézd úgy! Ha úgy nem ugrál, akkor jó.
(#) örökagyaló válasza Alex2 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Szia!
A "szabad mérővezeték" úgy értendő,hogy még nem mérek sem áramot ,sem feszültséget ,ugy-e ilyenkor azért illene 0,00-át mutatni,vagy igazam van?
Nem akar megállni 0,00-án.
De talán elfelejtettem írni ,ha mérni akarok, akkor sem mutat egzakt értéket ,hanem a kijelző úgy viselkedik mint a mérleg, amin ugrál a gyerek.
Van ötlet? Szívesen venném.
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Találkozó? Ez nekem új fogalom.Mikor,milyen ,hol?
Egyébként szívesen adnám bárkinek ha ez hiányzik az öröméből,sőt van egy rakás TTL,és kisebb rakás CMOS IC-m is.
Ha kinyítom a fiókjaimat a múlt integet.
Van még aki ilyen őskövületekbőll építkezik,vagy már csak PIC , AVR és hasonló tudománnyal lehet elit klubba kerülni?
(#) örökagyaló válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Már látom a találkozó topicot!
(#) SzervízMacska válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Idézet:
„van egy rakás TTL,és kisebb rakás CMOS IC-m is.”
Ezeket is kár volna kidobni
Következő: »»   15 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem