Fórum témák
» Több friss téma |
hy!
Ha az alapvető tudásod sincs meg ahhoz, hogy a hálózati áramot megmérd biztonságosan, akkor ne csodálkozz hogy robban a kezedben a műszer.Először tanulmányozd az Ohm törvényt, és majd rájössz, hogy nincs ott nagy áram feszültség mérésnél.De a műszer használati utasítását is tanulmányozd!Én a törpefeszültséget ajánlom méréshez. ![]() ![]() ![]() hegusp
Csatlakozom. Főleg, hogy a legtöbb műszer használati útmutatójában szerepel: alkatrészek mérése előtt az áramkört fesz-mentesíteni kell.
![]()
Hello fulcsii!
Idézet: „Egyébként az a bizti ami a feszültségmérő ágban van, annak semmi értelme. Ha tényleg van. Ott nagyon kis áram folyik,hiszen feszültséget vagy ellenállást mérünk nagy belső ellenállás mellett. Túl feszültség ellen meg nem véd.” Meg tudnád ezt számunkra cáfolni vagy erősíteni? Ugyanis irkálsz itt arcoskodásról, meg másokat leöregezel, node szakmai jellegű beírás (korrekten vagy akár csak kevésbé jól megfogalmazott megerősítés vagy cáfolat) pedig nem látható az utolsó 1-2 beírásodban, a fenti kérdéssel kapcsolatban. Jelen esetben így az arcoskodás kimondása mások irányába, értelmét veszti. Szóval szorítkozzunk a szakmai vonalra, konkrét (akár számadatokkal történő) cáfolatokra vagy megerősítésekre, annak kicsit talán több értelme van, mint mutogatni a másikra és fikázásokat, sajnálatraméltóságot említeni... ez így inkább makacsság talán. Nem szégyen az itt a köreinkben, ha valaki az Ohm-törvényt előveszi és/vagy számol vele, de ez csak egy példa, bármilyen törvényt vagy képletet lehetne említeni.
Sziasztok.Megmérné valaki hogy a DT-9205B 100pf alatti értékekre pl.15pf,47pf,68pf mit mutat?Zoli
hy!
Ha nem hallottál még az LCM3-ról, itt a fórumon keress rá. Nekem is van, és garantáltan jól mér.Szuperpontos, kis értékere is! Szerintem a névleges érték nem is számít annyira.Inkább a két műszer közti különbség.A többi multiméter is ilyen pontatlan ebben a tartományban. Ne felejtsük el, hogy 2nF a legkisebb méréshatár(DT 9205B-nél), és ebben mértem pF értékű kondikat.Tehát nem is csoda, hogy ekkora az eltérés.Remélem segítettem.Csatolva a mérési eredmények. hegusp
Szia.Köszönöm a méréseket.Nekem is hasonló mint neked tehát 10-20pf mérésnél 3pf-al mutat kevesebb értéket.Igaz van Peaktech 3705 és M890G is és 2nf-ba kapcsolva mindkettő 15pf mutat egy ilyen 15pf-ra.Van különbség a műszerek közt is,azok drágábbak.Zoli
Az az áramkör amiben a bizti van, a multiméterekben, nem csak a feszültség, és ellenállás-méréskor van áramkörben, hanem a kis áramú, miliamperes méréshatárok mérésekor is. így védi a műszert, ha pl. 200 miliamperes méréshatárnál való méréskor jelentősen nagyobb áram folyna a műszeren. a 20 amperes, vagy gyengébb műszereknél 10 amperes méréshatár nincs védve, hanem a használati utasításban kitérnek rá, hogy ebben a méréshatárban maximum 15 másodpercig szabad mérni...de lehet hogy van olyan típus, ahol több ideig...
hy!
Nanós kondikat már elég jól méri a DT9205B.Bár nem használom.LCM3 király. Nem kell más. hegusp
Ki tudja mit jelent a DT-9205B-nél hogy II.osztályú termék?Újonnan vettem még a vásárban.Aki ilyet használ és megvan a doboza az oldalán apró piros betűvel van ráirva a rövid használati útmutató mellé.
Kedves Norberto Nagyúr!
Az egyetlen magyarázat erre az egészre, az élet! 20 év szakmai tapasztalat, nem is akárhol. És az elmúlt 5 év tapasztalata, hogy ezekből a kütyükbö, mert másnak nem tudom nevezni, 8 ból 5 robbant fel ugyan annál a cégnél! Lehet hogy a mi sorozatunkban volt hiba, mert egyszerre lettek vásárolva 1996-1997 környékén és 2002-ben már fel volt robbanva mind az öt! Azt meg nem mond nekem hogy itt mindenki balfék! Az Ohm törvényt meg már akkor ismertem és használtam, mikor te óvodás voltál vagy még az sem! És ismerem a műszerek lelkét nagy álltalánosságban! Ha most ezért kivágsz sem érdekel! Üdv. Fülcsi U.I [quote]Idézet: „Egyébként az a bizti ami a feszültségmérő ágban van, annak semmi értelme. Ha tényleg van. Ott nagyon kis áram folyik,hiszen feszültséget vagy ellenállást mérünk nagy belső ellenállás mellett. Túl feszültség ellen meg nem véd.” Ez meg nem tőlem származik!
Esetleg nem II-es érintésvédelmi osztály? Mert az nem ugyanaz, mint a "másod" osztályú termék.
Szia.Az van ráirva hogy II.osztályú termék.Mit jelent nem tudom.
Szia!
Itt biztos tudnak típust mondani. Én is hasonló típushoz úgy kértem (nem itt), hogy "a műszerhez valót". Kb 1000 Ft. Arra kell figyelni, hogy a hőmérőhöz nem banándugós csatlakozót adnak, a műszernek viszont az kell. Ha nincs adaptered akkor venned kell, vagy csinálnod.
Sziasztok!
Van egy DT-9205B típusú multiméterem.Kondit szerettem volna mérni, de a kijelző csak nullákat mutat és villog az előjel.Mi lehet a baja? A segítséget előre is kösz!
Az azt jelenti, hogy nem mér semmit. Ha jó a műszered, akkor valamit rosszul csinálsz. De lehet a műszered is rossz.
Sziasztok!
A napokban a kezembe került egy Maxwell mx-25 102 -es digitális multiméter, ami nem működik rendesen. A jelenség az, hogy bármilyen mérési funkciót választok ki a forgókapcsolóval, a kijelző a 373 értékre áll be 1-2 másodperc alatt. mindig ez jelenik meg, bemeneti jel nélkül is, minden méréshatárban, minden funkcióban, csak a tizedespont helye változik. A műszerzsinórok rövidrezárására sem reagál. A nyáklapján sérülést, sérült alkatrészt nem látok... Szerintetek van reális esély arra, hogy javítható? vagy csak az ívjavítás jöhet szóba. A segítségeteket előre is köszönöm!
Ha valakinek van tapasztalata Fluke 867B-vel az segíthetne egy picit. A problémám az lenne ha váltakozó feszültséget mérek akkor mérés közben nem lehet választani a grafikus üzemmódok közül. Ha leválasztom a műszert a mért feszültségről akkor azonnal tudok választani és egyenfeszültség/áram mérése esetén is tudok váltani mérés közben. Előre is köszönöm.
Sziasztok,
MY-64 multiméterem van (Ben electronic felirat van rajta), szerintem noname. Bekapcsoláskor villan egyet a kijelző, majd lekapcsol, úgy, mint amikor lemerült az elem benne. A gond az, hogy ezt új elemmel is csinálja. Van esetleg valami tippetek, vagy cseréltessem gariba inkább ? A gond az, hogy akkor sem nagyon volt már a boltban belőle amikor vettem, és lehet hogy másik típust ajánlanának helyette.....Nekem meg bejön ez a multiméter.......
Szia!
Gondolkozás nélkül vidd vissza az üzletbe, ha még garanciás. Ez nem is kérdéses.
Hello.Nem rég vettem egy DT9205A multimétert.A minap mértem vele hálózati feszültséget 750V-os váltóáram állásba és egyszer csak pukkant benne valami szikra és az egész házba leba**ta az áramot.Szétszedtem a panel egy része meg van feketedve de alkatrész nem viszont egy SMD alkatrész teljesen elfüstölt és lehetetlen beazonosítani.Én ellenállásnak nézem.A probléma az hogy ha bekapcsolom elindul de nem hozza be alap helyzetbe a 0 vagy az 1 (végtelen ellenállás mérés)számokat.Mi lehet a hiba.Itt egy kép hátha sikerül valakinek beazonosítani az alkatrészt.A bekarikázott bukkant el.De teljesen felismerhetetlen.CsAk egy fekete szenes kocka.
Jó fotó.
![]() Annyit látok, hogy Haiti. Az alkatrész neve: homály.
Igen sajna nem sikerült.De ha jó lenne a kép akkor se sokat tudnál mert szénné van égve és feliratot nem látni rajta.De ha az segít akkor megpróbálok egy éles képet is.Egyébként lehet hogy csak ennyi baja van vagy inkább dobjam ki és vegyek újat?
Itt van 2 normális kép
Gondolom látni rajta hogy melyik a beteg alkatrész.
hy!
Nekem van ilyenem, héten megnézem.Ha elfelejteném, figyelmeztess! hegusp
Szerintem meg vidd vissza oda ahol vetted és verd szét vele az eladó pofáját. Még jó, hogy neked nem lett bajod.
A hálózati feszültség akár meg is ölhet! Aki ilyet árul azt a helyszínen kellene rákötni a villamos hálózatra. Azért mert valami olcsó még nem ok arra, hogy életveszélyes is legyen.
Na ja .De neten rendeltem.És nincs rá garancia:S.Hát igen sajnos az ember azt hiszi hogy ez nem olyan mint a kirakodóvásáron kapható 500ft-os aztán mégis.Ez már a harmadik ami így megy tönkre hogy bumm szikra no áram és meghalt.Egy ilyen és 2 piaci.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |