Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   233 / 611
(#) Páhi válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nem akarok beruházni új szerszámra, kölcsön ezközöket pedig nem kérek. Köszönöm a választ.
(#) Bassmester válasza Páhi hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Anno én is a faterom nagy, szürke pisztolypákájával kezdtem, ami meg is látszott az akkori "munkáimon".
Használj folyasztó szert és minőségi ónt, hogy a lehető legrövidebb ideig kelljen csak nyomni a gombot. Szakaszosan működtesd, hogy ne hevüljön túl, ne füstöljön nagyon. Ha túlhevült pákával dolgozol, annak a nyáklemez és az alkatrészek láthatják kárát.
(#) lacek29 hozzászólása Márc 2, 2011 /

Az 1ik híd életrekelt,meglepően jó a hangja.
(#) szinten válasza ptesza hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hát elég nagy dobozban van, nem nagyon hiszem, hogy akármi akárhova is beleverne, meg hát a 100W TDA-val kopog, mert max kilengésig húzza, a 200W-al nem?

Amúgy mint ahogy azt mondtam már, nem érdekes, hogy miért kopog vele a mély, mert nem az lesz hajtva róla

Eddig tartott a nagy öröm. A másiknál 69 volt van a kimeneten.Pedig tiszta új minden alkatrész,se szakadás,se rövidzár a panelen.
(#) ptesza válasza szinten hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Idézet:
„nagy dobozban van”
(#) gyula1990 válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Szia meg csináltam a kapcsolást (linkeltem)

24 voltos váltóba 2 diódával (6A-es)
2 puffer kondi és a
24 váltóból.

kondik: 2db 470Uf 63v (van még néhány darab
75,6V kapok egyenirányítva miért?

dióda P600J (csak ezt kaptam) 6A
(#) lacek29 válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ne a 2 diódán mérj,hanem a GND,és a 2 dióda közt. Az 1iken +,a másikon - feszültségnek kell lenni.
(#) CIROKL válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ha leterheled akkor kevesebb lesz .
(#) gyula1990 válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

meg volt.
+- 37.8v
én buta
köszi!
(#) lacek29 válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nincs mit
(#) kistotti01 válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hello!
Azért, hogy legközelebb ne kerülj ilyen hibába, ezért megrajzoltam neked Tinával, hogy hogyan kell mérned. A Voltmérő polarításaira figyelve, meg kell kapnod körülbelülre ezeket az értékeket.

Azthiszem kimondhatom a halálos ítéletet az egyik hídra.Még mindíg 69volt a kimeneten,pedig kicseréltem minden gyanus alkatrészt.
(#) Bassmester válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ha a kimeneten DC van, akkor csak az IC-ket kell kicserélni, semmi mást
A passzív alkatrészek nem szoktak elromlani, hacsak nem kap fordított tápot a modul.
(#) lacek29 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nemkapott fordított tápot az biztos.Azért ez érdekes,hogy újonan rossz valamelyik ic..netalán mind2!
(#) reloop válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Helló! Kérlek rajzolj bele egyenirányítót, esetleg kondenzátort is, mert így könnyen félrevezető lehet.
(#) Bassmester válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Az valóban érdekes... én még szerencsére nem találkoztam gyári hibással. Viszont olyannal már találkoztam, amelyiknek zárlatot okozó apró fémforgács volt két lába közé szorulva. Ha nem veszem észre, elszállt volna tutira.
(#) lacek29 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Még jóhogy nem mindjárt akasztottam rá hangfalat.Biztos elfüstölt volna
(#) gyula1990 hozzászólása Márc 2, 2011 /

bekötöttem csak bugás van ,be meneti jel is van.

és a bugáson kívül nem hallatszik semmi:S

help

a kondi
mind 2 oldalon

2x470µF 63v

tudom,hogy kevés,de szerintem atoll még hallatszani kelen a zenének!
(#) reloop válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Akkor is tápfeszültség mérhető a kimeneten, ha csak a híd első IC-je (amelyik a bemenetet kapja) körül van a hiba. Ha kiforrasztod azt az ellenállást amelyik az első IC kimenetéről megy a második 2-es lábára, behatárolható lesz a hiba. A két kimenetet mérd meg egyenként a testhez képest. Még én sem hallottam gyári hibás TDA7294-ről
(#) kistotti01 válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Igazad, van teljes mértékben, javítottam a rajzot, nehogy félreérthető legyen bárki számára is
(#) Bassmester válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Érdemesebb párosával cserélni az ícéket :yes:
Ha netán mindkettő rossz, (kimérve őket, lehet hogy különböznek), akkor a rossz mellé egy jót berakva, nagy eséllyel az is elszáll.
(#) reloop válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Helló! Hogy áll a standby és a mute? Van rajtuk legalább 5V ?
(#) szinten válasza ptesza hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Most egy 1m20cm-s ládára mit mondjak?? Amúgy hangosító láda (tudom kicsit hülyén hangzik gumiágyassal, de jól szól), csak a reflex nyílásnál nincs meg az az íves valami, mert nem tudom hogy kell megcsinálni fából
(#) lacek29 válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

A testhez képest,az első IC kimenetén -37volt,a másodikon +32 volt van.Ha kiveszem azt az ellenállást,akkor mitkellene mérjek? Kimeneti DC-t?
(#) kistotti01 válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Az egyenfeszültség nem tett volna jót a hangszorónak, az biztos. Rosszabb esetben, akár vihetted volna javíttatni.
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Olyasmire gyanakszom mint amit Te is írtál, hogy a gyanta alatt átvezet valahol, a 2-es és a 3-as lábak környékén. Az IC halál legtöbbször mérhető feszültséget produkál a visszacsatoló ellenálláson, egy kis méregetésből nagy baj nem lehet.
(#) reloop válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Köszönöm és kellemes délutánt kívánok!
(#) reloop válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Kiforrasztás után a voltmérő egyik mérőzsinórja csatlakozzon a testre, a másikat a hangszóró kimenet előbb egyik majd a másik ágához. Ezek az IC 14-es kimeneti lábai. Illetve pontosan úgy mint az előbb csináltad.
(#) lacek29 válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Kiforrasztottam az ellenállást.Így most csak az első IC kimenetén mértem DC-t. -37v. A másodikon csak -36mv.
Következő: »»   233 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem