Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB feszültség
Lapozás: OK   3 / 8
(#) elektrorudi válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Bocsánat, hogy beledumálok, de...
Milyen IC az a 4027BD ?
Esetleg CD4027 ???
Mert akkor igen érdekes lenne, ha 70 mA kijönne belőle ! Még az 5 mA is enyhe túlzás 5V táp mellett...
Milyen szimulátor progi nyújtja ezt a fantasztikus információt ?
(#) Dempsey válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Fogalmam sincs hogy milyen IC! Én kikerestem a listából és beraktam, aztán összeraktam a kapcsolást és működött a programba! A program amúgy NI Multisim 10!
(#) zimpee hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
Üdv,
rosszul kötöttem be az USB-t, valóban. Fogalmam sincs, miért kevertem össze a lábakat, mostmár működik minden, ahogy kell. Képek később, menni kell dolgozni.
Köszi a segítséget.
(#) ha9pi.feri hozzászólása Feb 19, 2009 /
 
Üdv!
Két USB-s eszközt akarok közösíteni (billentyűzet+egér).Lehet-e egyszerűen ,csak párhuzamosan kötni a vezetékeket? Ezek egy softver rádió kezelőszervei lennének, csupán vezeték takarékossági okból kellene párhuzamosítani. Külön-külön kipróbáltam, úgy működik.
(#) bbalazs_ válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Nem lehet. Hasznalj HUB-ot.
(#) ha9pi.feri válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
OK! Köszi.
(#) SIID hozzászólása Aug 2, 2009 /
 
Üdv!

Szeretnék csinálni (én is) billentyűzet világítást USB-ről, LEDekkel.

De semmi IC, PIC és egyéb hasonló dolgok nélkül

Csak LEDek, ellenállás és egy kapcsoló.

Az lenne a kérdésem, hogy kb hány LEDet köthetnék be és milyen ellenállással?

Válaszokat előre is köszi!
(#) Lacika válasza SIID hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Az attól függ, hogy milyen LED-del. Az USB max 100mA-val terhelhető és 5V-os.
(#) SIID válasza Lacika hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Milyen LEDekkel lenne célszerű?
(#) hinar83 válasza SIID hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Nekem a billentyűzet világítás neonnal van megoldva, és akkor kapcsol be ha kihúzom a billentyűzetet. Egyébként külön tápról megy.
De ha te USB-röl akarod üzemeltetni, és valóban 100mA a terhelhetőség akkor kb. 4 max 5 nagyfényerejű huzallábas ledet tudsz alkalmazni. Az ellenállások értéke meg attól függ hogy milyen szint akarsz.
(#) Dempsey válasza SIID hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Szia!

Hát 4 db LED et tudsz bekötni egy db 47 ohmos előtét ellenállással, mondjuk víztiszta fehér LED-et nekem 3 van de nem rossz!

Üdv!
(#) mark.budai válasza Lacika hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Az USB 500mA-rel terhelhető, portonként!!
(#) SIID válasza hinar83 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Neon az nekem nem igazán tetszik.

USB-ről menne mindenképp a dolog.
(#) potyo válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Közel sem biztos. Ha a rácsatlakoztatott eszköz a descriptorában jelzi az áramigényét, akkor igen. De a lednek nincs descriptora, és a szabvány csak 100mA-t ad meg erre az esetre.
(#) mark.budai válasza potyo hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Miért 100mA? PC-s fórumon azt írják, hogy 500mA-t enged, de ez felett kérhet a driver.
[off]Én billentyűzet világítást amúgysem kötnék USB-re. Régi/rossz telefon töltője 100%-osan megfelel a célra, ha jó feszt ad. Így még talán jobban is ki lehet világítani a billentyűzetet.
(#) potyo válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
PCFórumon hülyeséget beszélnek: Link

A szabvány szerint 500mA az abszolót maximum. 100mA az, ami alapból rendelkezésre áll, és maximum 500mA-t kérhet a cucc (persze az más kérdés, hogy akár 1-2A-t is le lehet venni, de ezt senki sem garantálja)
(#) Husla hozzászólása Okt 14, 2009 /
 
Heló mindenkinek!

Arról szeretném kikérni a véleményeteket,hogy szerintetek mennyire okos dolog egy usb-re épülö pices elektronikába 2 bd 6 voltos kis relét tenni,amennyiben az elektronika az usb tápjáról menne?Nem okozna gondot a picnek,esetleg a számítógépnek?Vagy legyen saját tápja az elektronikának,és a relék arról menjenek?
(#) potyo válasza Husla hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Megfelelő körültekintéssel semmi probléma vele.
(#) Husla válasza potyo hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Mármint az ellenpárhuzamos diódákra érted,vagy tehetek mást is a zavarok ellen?Gondolom kell tennem szürökondikat a pic mellé...
(#) Milan90 válasza Husla hozzászólására (») Okt 14, 2009 / 1
 
diódák+pár mikrós elko a relével párhuzamban. Szűrőkondikat semmiképp ne hagyd ki, különben megbolondul a pic. 100n+22u. Ha az usb !500mA! elbírja a reléidet, akkor rendben.
(#) Milan90 válasza potyo hozzászólására (») Okt 14, 2009 / 1
 
[quote]500mA az abszolót maximum. 100mA az, ami alapból rendelkezésre áll, és maximum 500mA-t kérhet a cucc[quote]

Én kipróbáltam mindegyik gépemen, és kicsivel 500mA alatt tűnt el a fesz.
(#) Husla hozzászólása Okt 14, 2009 /
 
Hát az usb alapban 100mA-ig terhelhetö ha jól tudom,és csak külön kéréssel biztosítja a host az 500at.De ezt még nem igazán tudom hogyan kell.De ahogy számoltam,100mA-ba belefér a dolog,ha nem akkor már csak a PIC progival kell szenvedeznem hogy elerjem az 500mA terhelhetöséget....Majdcsak összehozom valahogyKöszönöm a válaszokat.
(#) potyo válasza Husla hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Az USB configuration descriptorban tudod megadni 2mA-es lépésekben, hogy mennyi áramra van szükséged. Tehát ennek is úgy kell történnie a szabvány szerint, hogy bedugáskor elégnek kell lennie a 100mA-nek, és csak miután az enumeráció lajátszódott, aztán indulnak azok a részek, amik a nagyobb áramot igénylik.
(#) potyo válasza Milan90 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Nekem majdnem 4A-ig sikerült eljutni az NF7 lapon, aztán tiltott le. Na persze a feszültség már közel sem 5V volt, hanem olyan 3V felett valamivel.
(#) labu01wx hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy 3,3V-os bluetooth modulom usb csatlakozási lehetőséggel. A modulban alapból benne van a d+ felhúzó ellenállás. Azt szeretném kérdezni, hogy ráköthetem-e a két D vezetéket a modulra(=a D-ken nem lesz-e nagyobb fesz 3,3V-nál)?
Másik kérdésem az, hogy a számítógépgép D- át a modul D-val, a D+ szát a modul D+ val kössem vagy felcserélve?
(#) flyingdoctor hozzászólása Máj 23, 2010 /
 
Szeretném megkérdezni, tudja e valaki, hogy a PDA USB csatlakozásának mekkora feszültségtűrése van? Négy db sorba kötött 1.2 volt-os akksiról szeretném megtáplálni, de ezek megtöltve 5.7 volt feszültséget adnak. Ettől vajon nem akad ki a PDA?
Köszönettel:
Laci
(#) lacc47 válasza flyingdoctor hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
A szabvány szerinti konkrét tűrést nem tudom megmondani, de az biztos hogy stabilizált tápfeszültségekre analóg módon lehet meghatározva, és véletlenül sem akkumulátorokra vonatkoztatva. Azoknak ugyanis sokkal nagyobb tűrés kell. 5V helyett 5,7V az több mint 10% különbség, amivel én véletlenül sem kísérleteznék. Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha valaki más fogja használni, és akkumulátor helyett elemeket tesz bele, akkor aztán 6V fölött is kaphat.

Azt javaslom használj 6 ceruzaakkumulátoros megoldást aprócska 5V -os kapcsolóüzemű feszültségátalakítóval. Kicsi, könnyen megvalósítható olcsó megoldás, az akkumulátorok összes ingadozására immunis, az se baj neki ha elemek kerülnek bele, és az se baj neki ha rákötöd az autóaksi 12V -jára. Konkrét kapcsolás és tippek a csatolmányban.

jocakat
(#) flyingdoctor válasza lacc47 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Köszönöm az alapos, nagyon korrekt választ. Megépítem.
Üdv:
Laci
(#) didyman válasza flyingdoctor hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Hatásfok kapcsán, amennyiben csak elemes, és főleg akkus ellátás kerül szóba, egy low drop lineáris stabilizátor jobb hatásfokot ér el (5,5V-nál 90%, 6V-nál 80%, míg a kapcsolóüzemű eszköz 76-78%-ot), mint ez a kapcsolóüzemű, megépítése egyszerűbb. Az USB tápfesztűrése egyezik a PC tápegységének ezirányú képességével, ami szabvány szerint +-5% lehet. A PDA áramfelvétele pedig fél A alatt kell legyen, ebből kalkulálható, hogy szükség esetén 12V-ról is táplálható a készülék, szabvány szerint maximum 3,5W-nyi disszipációval, aminek elvezetése még nem nagy probléma.
Ja, egy típus: LM2940CT-5.0 Bekötése a szokásos 3-lábú stabic-terminológia szerint.
..Bár végiggondolva, 4 akku kevés a pontos 5V-hoz, normál üzemi 1,2V-on, 5-nél meg a hatásfok már alákerül a kapcsolóüzemnek. Elemnél viszont jobb.
(#) flyingdoctor válasza didyman hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Köszönöm a választ. Az utóbbi napjaim azal teltek, hogy gondosan méregettem a feltöltött akksik feszültségét. Általában a töltés vége után 1 órával mérve 1.35-1.40 között voltak. Ez a szint tehát bőven a gazdaságos kereten belül van. Próbálkoztam a 7805-ös megoldással, de ahogy le is van írva 7.5 volt input alatt nem nagyon akart dolgozni, viszont tojást lehetett volna sütni rajta.
Lehet, hogy nem tűnik fontosnak a problémám, viszont a hely ahová a megoldást keresem azzá teszi. Légi navigációhoz szeretnék GPS-t ill. PDA-t használni egy felszálló motoros vitorlázó repülőgépen. Itt két nagyon fontos befolyásoló tényező van: nagyon kevés a hely, ll. törekedni kell a gép saját akkumulátorának a legteljesebb mértékben történő szeparálására. Ha a fedélzeti elektronika megszipákolja az akksit és nem tudok motort indítani a levegőben akkor nálam lehet a világ legjobb GPS-e, mégis a semmi közepén kell leszállnom. Ezért vagyok hálás Nektek, hogy segítetek ebben a dologban.
Üdv.:
Laci
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem