Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Valami hasonlót szeretnék, csak a relé helyett gondoltam félvezetőt . 14Ah => 1,4A töltőáram ... Nem kunszt egy kicsi BD-nek sem. És csak lekapcsolni kellene 14 voltnál .
Hello! Nem értem ami írsz. A Tina-ban nincs (nálam) nyomógomb csak kapcsoló. Egy bistabil kapcsolásnak alapból nincs alaphelyzete. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy "bekapcsolt" állapottal indít a töltő. Ezért a nyomógomb. De mi a gond. Feltételezem nem fogod egész éjjel a nyomógombot nyomva tartani.
Ráteszed a töltőt az akksira. Ha nem kapcsol be, megnyomod a gombot. Jelez a piros Led. Mikor feltöltődött 14,2V-nál kikapcsol, a zöld Led világít és úgy is marad, míg újra meg nem nyomod a gombot.
Sehova sem jutottál mert még most sem érted hiába mutatták meg. Nem baj, azért van a fórum, hogy olvasgass. Másrészről aki töltött már akkut az tudja, hogy még az akku önkisülése is nagyobb annál mint amekkora áramok ott mérve lettek, szóval fog azon a diódán feszültség esni bőven.
Csak egy off kérdés: neked mióta van meg az a műszered? Én is vettem egyet már jó pár éve, de úgy egy-két év után kontakthibás lett a yaxley-je, és hiába tisztogattam egy csomót, azóta is gyakorlatilag használhatatlan, félretettem, kidobtam... Még a több évtizedes legolcsóbb, szinte játékműszerek sem csinálnak ilyet nálam-körülöttem...
Nem tudom, úgy 3-4 éve vannak meg, akkor még pontosak is voltak, azóta nem néztem, de én ritkán használom, van olcsóbb is ennél azt szoktam inkább ütni vágni meg a porban hempergetni.
Köszi. Mondjuk, ohmmérésnél azonnal ki szokott derülni... És a ritka használattól inkább kontakthibásabb, mint jobb. Mellesleg a dőltbetűt nyomtam meg off helyett - reggel van (este meg este van).
Vettem ilyenből automatikus méréshatárváltóst is mondván, hogy annak nincs yaxley-je, de annak meg a programja idegesítő: pl. pár perc után akkor is kikapcsol, ha mérek vele, mindig izélgetni kell a gombjait, amúgy nem lenne rossz. Szóval legközelebb, ha ráveszem magam, egy drága márkásat fogok vásárolni, mostanában a mérőzsinórok is szinte mindegyiken primitívek, régen az is más volt. A hozzászólás módosítva: 9:05
Értem. Tökéletes a kapcsolás ! Csak felesleg bele kapcsoló is meg a LED is . Este beállnak a 230 dugalj alá bedugják és addig tölt ameddig az elektronika le nem választja. Ennyire gondoltam . Ha a lányomék elfelejtik a gombot megnyomni, másnap az unoka hisztizik...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |