Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Nem győztem kivárni a javítást, de láttam sokaknak okozott problémát. Már win 7 alatt fut. Frissítés kikapcsolva. A laptop csak a géphez van, nem kell másnak menni rajta.
Megnézte a weboldalon, amit korábban már linkelt neked.
Idézet: „piros-sarga kek-zold quartettbol melyik az A-,A+, B-, B+?” Te is megtaláltad.
Bocsi, azert kerdeztem, mert en is az alapjan szerettem volna.
De nem valt be. meg is forditottam, ugy se. Szoval vagy rossz a motor, vagy a rajz nem ehhez valo. Bar a tekercsek azonositasanal stimmel. Az aramkor inditasa utan a motor erdekes sugo hangot hallat. A mach3 programmal probaltam vezerelni, akkor meg ha el is indul, iszonyatos kerrego hangot ad ki. Ez mitol lehetseges?
Sok minden lehet rossz. A meghajtok beállitása, frekvencia stb. Ezt mind meg kell nézned. A mach-ban minimum azt kell beállitani, hogy hány lépés 1 mm, ( de van még rengeteg más dolog is.). Figyeld meg mikor indul és abbol probálj kiindulni.
Esetleg megnézheted az az én megoldásomat is! Egyáltalán nincs benne menetesszár, így nincs ami kottyanjon. Egy horgászzsinórt (nem damilt) feszítek rá a motor tengelyére. A fióksínben én nem bíznék annyira, sok elrontott gépet láttam már a neten.
Üdv!
Rendelt-e már valaki ebay-ról MGN12 -s lineáris slide-t kocsival? Érdekel hogy találkozott- e már azzal, hogy az egyik gyártmány nem egyezik meg a másikkal. 600mm -s hosszban rendeletem, de sajnos csak egy kocsival, mert külön rendeltem már 12H blockokat. A baj az hogy a 600-hoz "fekete végűt" küldtek, aminek a belseje kisebb mint a zöldeké, azaz a plusz 12 H kocsijaim lötyögnek rajta. Esetleg, ha van 12H fekete végű plusz 2 kocsi az rendkívül érdekelne.
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Mi az angol neve az energialáncnak? Hogy keressek rá a neten? A másik kérdésem, Ti milyen 4 eres kábelt vennétek az energialánchoz? Valami speciális hajlékony kábel kell oda, gondolom. Köszönöm előre is a segítséget.
Mi az az energialánc? Hova kell ilyesmi?
Szia. Köszi a gyors segítséget, a kábel linkjét megírnád még egyezer mert a láncra mutat az is.
A motorom NEMA24-es szóval 4-5 Amper az áramfelvétele.
Kábel Bocs a figyelmetlenségemért.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Ez a kábel nem túl jó választás. A LiYCI inkább analóg jelek átvitelére való fix rögzítéssel.
Energialáncba inkább ÖLFLEX kábelt tennék.
Az energialánc arra való, hogy megvezesse a mozgatni kívánt kábelt/kábeleket és biztosítsa, hogy ne legyen kitéve túlzott igénybevételnek (pl. túl szűk hajlítási sugár, túl nagy húzó/nyíró terhelés).
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Hát gratulálok a tettesnek aki ilyen oltári marhaságot kitalált. Megint egy pofon a szeretett magyar nyelvnek. Egy hajlékony kábelcsatorna miért energialánc, föleg ha még vezeték sincs benne????
Ha kábelcsatornának nevezte volna, akkor rá lehetett volna találni, de mint energialáncot keresheted a végtelenségig.
Amatőr gépépítők kedvenc kábelfajtája. Természetesen az ÖLFLEX sokkal jobb, (de az ára is)...
Mert a hajlékony kábelcsatorna mást jelent. Ha megnézed miről van szó, láthatod, hogy láncszerű elemekből összeállított alkatrészről van szó. Az "energia" meg ugye jelzi, hogy nem hagyományos láncról van szó.
Hát épp csak drágább, mint amit linkeltél.
https://www.tme.eu/hu/details/cl110-4x0.75/tobberes-nem-arnyekolt-v...19104/ Mondjuk ez nem árnyékolt. Kérdés, szükséges-e itt (analóg jel gondolom nem megy mellette).
Léptetők tetemes zajt produkálnak. Árnyékolás nélkül megbolondul a vezérlés.
Na igen, akkor drágább.
Bővebben: Link
Annak ellenére a hajlékony kábelcsatorna még mindig százszor jobb kifejezés, mint az energialánc.
Nem értem, hogy minek kell ilyenekre ilyen ütödött kifejezéseket találni, amikor megvan az angol - német stb és azoknak van magyar forditása - és egyik sem energialánc... valaki megint nagyot akart alkotni?? (Megmodom öszintén most hallom ezt elöször, és égnek áll töle minden hajam szála. Ez ugyanaz a kategoria mint a pendrive vagy a vincseszter, azt sem tudja a pesti lakon kivül senki, hogy mit jelent). A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Az angolban power chain, illetve energy chain néven fut. Mi akkor a baj az energialánccal?
Flexible Cable chain, hacsak nem a google forditotta.
Látom a google nagyon szorgalmas volt angolul is van vagy 12 neve a cinveyrotol azn energy chainig... A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Az Ölflex nem liftkábel? Jobbnak jobb, de az ára is.
A NEMA24-ből még nem következik egyenesen a 4-5A szerintem. Viszont kábelnek inkább ilyet.
Sziasztok!
DobozosCNC vel kapcsolatba kérdeznék! 606040 es "asztali" cnc... hangszigetelés szampontjából mi a jobb?: Fa váz fa burkolat vagy alu váz plexi burkolat vagy ... vagy..?
Szia. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Nem szerettem volna vitát kreálni ezzel az energialánc elnevezéssel. Pali79-től kérdezem amit linkeltél kábel (4x1mm2) az ugye sodrott,nem pedig tömör mint ahogy a képen is látszik?
Én LifYY 0,75mm2-es kábelt használok. Az nagyon hajlékony és eddig semmilyen gond nem volt vele.
Sziasztok!
Az ebayes hobby cnc-ről van valakinek tapasztalata, véleménye? kb 70000 szánnék rá. Kizárólag nyákokhoz. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |