Fórum témák
» Több friss téma |
Annak idején én is ilyeneken gyakoroltam, de már 2025-öt írunk.
Eyébként ipari szinten biztos nem, de erősítőbe ventilátor szabályzót lehet vele csinálni, mert 60 fok körül nagyon megugrik a kollektoráram. Egy mosfetet vagy darlington tranzisztort lehet vele kinyitni, de akkor inkább egy nagyáramú schottky dióda, mert annak is jelentős a viszárama. De ahogy említed, szigorúan egy-egy hobbiáramkör erejéig. Idézet: „kisebb feszre irf740-em volt betéve.” Nagyobb feszültségre is alkalmas, hűteni kell, 0-260V között állítható. Minőségi poti fontos! A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2025
Mindegy most már kész deszka modell szinten. Most már csak fazonra kell igazítani.
Poti közös tengelyenSziasztok!Hasonló potmétert keresek, mint amilyenek a TNG35-TNG40 ( Voltcraft, Conrad, EMG ) tápegységekben vannak. Közös tengelyen van a két tandem poti. A TNG tápokban 47k + 2,2k van egy tengelyen. A vastagabb cső a 47K, benne a vékonyabb rúd a 2,2k. Nekem olyan kellene, ami 10K + 1k, vagy 10K + 470R. Tudtok valamilyen beszerzési forrást? Akksi töltőMa került hozzám egy okos akksi töltő. A kimeneten nincs feszültség. A kimeneti biztosíték nem szakadt. Na most akkor mi van?
Jani ! Ez a kérdés jogos de , a válasz nem fog előrébb vinni . Keress kapcsolási rajzot vagy "térképezd fel" a nyákot , ha látjuk-látják a kollégák akkor esély lehet a javításra ... Egy pár életlen képről nemhiszem hogy sok ember fogja azt mondani hogy kicseréled ezt-azt az alkatrészt és jó lesz ... Én avval kezdeném (ha nem volna kedvem feltérképezni a nyákot , hogy kimérném az összes aktív alkatrészt (diódák-tranzisztorok stb ) és akár az ic-t is kicserélheted mert az filléres tétel ... Ja és még valami ! Van olyan töltő ami akku nélkül nem ad ki a kimenetére feszültséget , ezt a lehetőséget is figyelembe kell venni ...
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2026
Az se ártana, ha a betápról írnál valamit...DC valamennyi, vagy 230-trafó, egyenirányítás, stb. és meddig tudod követni.
A kimeneti szabályzó talán az a nagy háromlábú a bordán, ott is nézhetnéd, kap-e némi vezérlést, stb.
Hello!
A legtöbb töltő el sem kezd tölteni, ha nincs rajta akksi. Vagy is ha nem lát feszültséget.
Lehet hogy csak ennyi baja van.
Holnap ráteszem az én akksimra és szkóppal ránézek mit ad ki.
Talán közelebb visz a probléma pontosabb beazonosításához. Használati utasítás
Kapott egy pasztát és láss csodát elkezdett működni.
Akkor boldogság. Azért elárulhatnád hol kapott pasztát, milyen pasztát, vagy forrasztottad is?
A 02-es matrica alatt nem tudom fejből mi volt de az kapott egy ilyet. Nem kellett semmit forrasztani.
Semmi köze az előző témához de eszembe jutott, hogy a tápegységben megjelenő tüskékre mondtatok valami megoldást de már nem emlékszem mi volt az.
Feszültség sokszorozóElakadtam a feszültség sokszorozó áramkörrel. 5db BY136! dióda és 5 db szűrő kondi. A harmadik tagig stimmel az emelkedés aztán az ötödik tagnál nem jön ki a matek. Van ötlet?
Szedd le az " 5.tagot", aztán nézd meg, a "3.tag" után mi nem stimmel az előzőhöz képest.
Egyébként ezzel a szereléssel célszerű lett volna jelölni mindent: c1, d1, c2, d2.... - hogy jobban eligazodjál. Meg magad elé tenni a megírt, jelölt kapcsrajzot és úgy lépkednél hibakereséskor. A hozzászólás módosítva: Vas, 13:07
Különböző értékűek a kondenzátorok, vagy csak eltérő méretűek?
Változó de nem is volt egyszerű egy méretből nagy tűrésűt választani. 400-nál megállt a számláló a 82-ből.
Most már az nem graetz, hanem a feszültségsokszorozó egyik tagja.
A trafóra került 2x6,7V, 82 és a táp fesz. Mivel a nagyfesz tekercsnek már nem jutott hely ezért a 82-t láttam egyedüli megoldásnak az átalakításkor.
uniman: utána megfordítottam. A hozzászólás módosítva: Vas, 17:27
Nem ártott volna egy áttekinthetőbb elrendezés.
Így nem látjuk, mi hova megy.
A bontott csirke reklám után szabadon.... https://www.youtube.com/watch?v=ROv8E0oSL4w
rajzot akarok, rajzot akarok, rajzot akarok...
A sokszorozót mindenki ismeri de délután dokumentálom a mért adatokat.
Itt vannak a kért adatok.
És még kettő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Így nem látjuk, mi hova megy.