Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   179 / 179
(#) proli007 válasza jani1987 hozzászólására (») 7:52 /

Hello!
Ezt most hogy kell érteni? Csináltál egy katódkövető kapcsolást a PL504-ből egy potival?
És most stabilizátort kötné utána? De minek és hogy?
Gondolom, nem stabil a kimenet. És a potin stabil a feszültség? És mekkora a bemeneti fesz, mekkora a kimeneti igény, és mekkora a terhelőáram. Semmit nem tudunk!
De ha már van egy teljesítmény szabályzó valamiben, akkor azt kell használni. Nem egy ló elé még egy szamarat kötni!
(#) jani1987 válasza proli007 hozzászólására (») 9:15 /

Ezt a kapcsolást használtam fel. Egyelőre nincs tervben 100mA feletti terhelés. Max a kimenet is kap egy kondit oszt jóccakát.
(#) proli007 válasza jani1987 hozzászólására (») 9:20 /

Oké, de ez egy "vezérelt egyenirányító", nem egy "tápegység". Ráadásul csak egyutas.
De miért nem egyenirányítasz diódával előtte és szűrsz kondival? Jobb eredményt érnél el.
(#) jani1987 válasza proli007 hozzászólására (») 12:25 /

Egy dióda és egy 22u-s kondi van előtte most még.
(#) proli007 válasza jani1987 hozzászólására (») 12:28 /

Miért nem egy egyenirányító híd? Mellesleg a kérdéseimre nemigazán válaszoltál, csak a maximális áramra.
(#) jani1987 válasza proli007 hozzászólására (») 15:33 /

Ez még egy félkész prototípus ami így is adja amit kell. A bemenet 340 körül van. Gondolkodtam egy csavaros kondin is ha már úgyis van belőle itthon. Az ingadozás üres állásban azt hiszem egy max 2 volt mármint terheletlenül.
Következő: »»   179 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem