Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Audiofil, High End Audio

Témaindító: konyak6, idő: Márc 25, 2018
Lapozás: OK   85 / 85
(#) tki hozzászólása Pé, 11:19 /

HiFinity, véges és végtelen a hangvisszaadásban

Beszélgetések a magasszintű műsoranyag-készítés, hangátvitel, zenehallgatás elektronikai és élettani problémáiról, megoldásairól, lehetőségeiről és korlátairól a legtágabb értelemben, avagy: tanulni akarok és szeretem a mérnököket - is. : -)

Rögtön itt is van egy téma: a DBS, amivel csak most találkoztam (bár ez nálam nem meglepő), a videón pedig egy 5 ezer dolláros hangszórókábel egy mérnök kezében, aki különböző méréseket végez rajta, próbálja meghatározni a tulajdonságait: https://www.youtube.com/watch?v=KzwAdwvy9l4 (magyar fordítás bekapcsolható). Csökkenti a 72 V-os áramforrás a kábel kapacitását és lesz hatása a hangra? Mi az, amit esetleg nem vesz figyelembe az illető? Volt-e már itt ilyen valakinek a kezében?

Mellesleg ez a kábel olyan hajlékony, mint egy döglött óriáskígyó, annyira, hogy rövid időn belül sikerült is eltörni az egyik csatlakozóját. : -)

A technológiáról: https://www.hifistatement.net/tests/item/3286-audioquest-mythical-c...dragon
(#) tki válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 11:23 /

Nem fog sikerülni az érvelés. Már sokadszorra vagyunk letrollozva, ami azért eleve értelmetlen, mert nincs más téma, amit az itt zajló beszélgetés esetleg elfedne vagy elnyomna. De sebaj, készítettem másik topikot a társalgásnak, így a probléma megszűnhet, ha ti is akarjátok. Én nem akarok sokat szerepelni, csak látom, hogy előbb-utóbb csúnya válaszokat adnék a fentiekre.
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:29
(#) mcc válasza tki hozzászólására (») Pé, 11:49 /

Mi lenne, ha senki sem adna választ?
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Pé, 13:06 /

Ne te hátrálj meg, amikor neked van igazad. Ez a topik a legalkalmasabb a magas hanghűségű rendszerekről szóló gondolatok kitárgyalására. Eleket meg leoltom, akárhányszor próbálkozik a hülyeségeivel.
(#) tki válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 13:11 /

Tartós és feloldhatatlan probléma, jobb megkerülni, hadd teljesedjen ki mindenki abban, amiben akar, ha már egyszer semmibe sem kerül. (És a hallgatás sem működött még soha.)
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:11
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Pé, 13:17 / 1

Csak annak probléma, aki nem tudja ignorálni egy okostojás képzelgéseit. Ő abban teljesedik ki, hogy önkéntes rendőrt játszik. De ebben nincsenek partnerei, úgy hogy nyugi. Ha bosszant is néha az idétlensége, nem az a megoldás, hogy átengeded a terepet.
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») Pé, 13:29 / 1

Szerintem nincs szükség másik témára. Bárki leírhatja itt a véleményét, a többiek meg vagy egyetértenek vele vagy nem, de egyik sem probléma, mindből lehet tanulni valamit. Az, hogy mek-elek sokszor másként gondolja, az legyen ő problémája. Néha nekem úgy tűnik, hogy inkább ő az aki trollkodik, de ugye ismered a mondást, hogy "ne etesd a trollt", meg azért én sem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban, az is lehet, hogy teljesen komolyan gondolja amiket ír. Viszont mindenki eldöntheti, hogy elolvassa, reagál rá, vagy éppen figyelmen kívül hagyja.
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») Pé, 13:34 / 1

Most az az érzés erősebb, hogy "csakazértis megmutatjuk", emiatt nem akarjátok látni, hová vezet ez: egy idős embert kell újra és újra rendreutasítani. Meg tudom tenni, már rég nincs gondom a saját magamért való kiállással, köszönöm, de nincs hozzá kedvem és értelmét sem látom.
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Pé, 15:00 / 1

Ne ess bele abba a hibába, hogy a kor bárkit felment. Hasonló korú vagyok, mint Elek, és sokan vannak itt, akik még ugyanúgy a korosabb korosztályt képviselik.
De ez nem mentség semmire, maximum a megfontoltabb, bölcsebb döntést lehetne betudni a kornak, de ez sem mindenkire igaz, lásd az én ostobaságaimat.
(#) cua válasza tki hozzászólására (») Pé, 23:29 / 2

Nem ertek egyet, szerintem nem erdemes a topic-ok szamat novelni, neha az ember nem is tudja mit olvasson/hova irjon, a a tulsagosan fregmentalt tudasbazis kevesbe hasznos...
Szemely szerint en sokkal elfogadobb vagyok a subject tagabb ertelmezesevel is, nem okoz gondot gorgetni ha par hozzaszolas nem erdekel vagy csak szimplan tul magas a lec es nem ertem. A valos eletben sem korlatozzuk ilyen mertekben a beszelgetes/parbeszed targyat..
(#) Karesz 50 válasza Karesz 50 hozzászólására (») 1:12 / 6

Ez még mindig a deszkamodell. Az én deszkamodellem. A deszkamodellek deszkamodellje : )
Tegnapelőtt arra ébredtem, hogy nem várok tovább a Hestore polimer kondijaira, összerakom azok nélkül. És nekiestem. Tegnap délután pöccre indult. Egy villám mérés, egy villám meghallgatás a műhelyben... még a panelmérők vezetékeit sem vágtam méretre... jó az most úgy.
Már nem merek áradozni a hangjáról, de azt hiszem mindig is erre vágytam, hogy így szóljon valami. Az asszony szerint alattomos mélyei vannak. A semmiből jönnek elő és egyszer csak ott teremnek a háttérben, a zene mögött. Nem tudom minek kell történnie ahhoz, hogy ebbe a végfokba még egyszer belepiszkáljak. De majd meg fogom mérni ha minden lemezem újra végig hallgattam... mert azért kíváncsi vagyok rá mit csináltam. Nagyon jó ez a fehér nyák (is).
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») 10:52 /

Ha neked ez a "deszka" modell, akkor milyen az első gyenge prototípus?
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem