Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   730 / 1385
(#) roland0327 válasza mazso1988 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Nem rég én is venni akartam egyet tartaléknak de már én se találtam. Mikor egy éve vettem akkor egy sor teljesen tele volt vele.
(#) Ricsi89 válasza kokozo hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Nem járható dolog, mivel a nyomtató egyszerre nem egy pöttyöt nyomtat, hanem több százat. A fejben nem egy fúvóka van, hanem több 100. És ezeket vezérli. Nem egy sorban nyomtat a nyomtató egyszerre, hanem sokkal többen, így ha te egy fúvókára kötnéd, akkor csak minden x-edik sort gravíroznád bele a nyákba. Inkább akkor egy plotterbe kellene beleszerelni ezt a gravírozó lézert. Az egyszerre csak egy sort csinál.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Egy pixel nyomtatáshoz elég egy lézer fény, Egy sor egy oszlopban lévő pontra is.Itt már csak az lenne a lényeg , hogy milyen gyorsan tudna a lézer fény egy fóliára égetni rajzolatot.Ha alapul veszek egy 13 mas átmérőjű DVD lemezt, és ne legyen két oldalas csak egy és a leg puritánabb legyen még sebességbe is , akkor ha 2x sebességgel írok egy lemezt az eltart egy darabig , és szerintem nyáknál is ugyan ez az idő lenne , de lehet hogy még több.Szóval lehet lenne benne hátrány még ha nagyon pontos , és szép is lenne.
(#) Dániel X hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Üdv!

Vezetősávok között 0,32 mm távolság kisfeszültség és kis áramok esetén elfogadható (max: 600 mA és 24V)? A
0,95 mm vezetősáv távolság elegendő 1-1,5 A-ig és max 24V-ig? Cmos ic-k működését befolyásolhatja a vezetősávok távolsága, vastagsága?
(#) karaszbandi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
(#) tikitiki válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Ez is kafa megoldás , de nekünk azt hiszem elérhetetlen az ilyen gép.De egyébként ilyesmire gondoltam.Szerintem akinek CNC je van annak lehet , hogy jó lenne ez.
(#) karaszbandi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Én erről koppintottam a CNC gépemet.
(#) tikitiki válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Akkor neked már nem sok kell , hogy ilyenre alakítsd át . És mire használod a CNC det?
(#) karaszbandi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Na szerinted?
Fúrom vele a nyákot mint a varrógép.
(#) tikitiki válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Értem és nyák készítésre nem?
(#) karaszbandi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Nem, arra ott a levilágítás.
(#) tikitiki válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Á értem , és nem is akarod ebbe az irányba tovább fejleszteni?
(#) karaszbandi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Minek?
Nekem spec nem tetszenek azok a nyákok.
Megcsinálná a gép, csak nem tetszik.
(#) Attila86 hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Vettetek mostanában TN-160 kémiai ónozót? Legutóbb mikor vettem akkor az összetevőknél volt ráírva vagy 3-4 anyag, a mostani flakonon csak egy: tiokarbamid.

Remélem azért ez is tuningolható lesz majd a Gulasofttól kapott ón-szulfáttal.
(#) tikitiki válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Ezt nem értem miért nem tetszik a CNC vel készített
nyák ?
Az ilyen nyákok jobban tetszenek , akkor?
Egyébként én is úgy vagyok vele , hogy maradok a saját technikámnál mint mindenki más , aki ki kísérletezte , vagy kifejlesztett magának egy technikát mindenkinél egyedi ez .
(#) janikukac hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Gulasoftnak idézném ezt a kérdést: Kaphatnék -e nyákrajzot a jobb alsó panelről, hogy holnap tesztelhessem a levilágítót vele? Bővebben: Link
Ha lehetne, akkor nyomtató-barát pdf-et szeretnék, amin 2szer szerepel ugyanaz a rajz, hogy egy fóliát kelljen csak elhasználnom.

Üdv !
(#) janikukac válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Én nem régen, 1-2 hónapja vettem, de augusztusi gyártást. Azon még több összetevő volt..
(#) interferi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Szia!
Akkor már érdemesebb egy lézernyomtatót felhasználni és az optikai egységgel nem a henger hanem közvetlen a nyákot megvilágitani. Azt hogy milyen anyag érzékeny az infra fényre az meg kell találni (mert a cd/dvd lézerek is azok csak más hullámhosz tartományban) . A cd/dvd lézerének felhasználásánál a meghajtó áramkört is nagyobb áramra kéne átalakitani. Esetleg uv lézer diodát is bele lehetne probálni bár az optika nem tudom, hogy ugyanugy terelné-e a fényt vagy nem nyelné-e el.
(#) tikitiki válasza interferi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Akár , de lehet elég lenne csak valamelyik hengert kihagyni , és csak ténylegesen amelyik hengerek között történik a rajzolat felvitele oda engedni be a nyákot , bár a hengerek közti távolságot meg kellenen változtatni tuti.Azért írtam , hogy elméleti síkon foglalkoztat a dolog.De egyenlőre még én is maradok a bevált dolgoknál.
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Itt ez jó lesz.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Na ez tuti ezzel tényleg próbálhatja.Gulasoft neked van CNC éd tényleg nem szép nyákokat csinál a CNC ?
(#) tikitiki hozzászólása Feb 13, 2012 /
 
Próbáltam megint valamit kicsit másképp
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Eleve egy mart szigetelőket gyártó valmi. mindíg sorjás egy kicsit, persze ezen lehet segíteni. A gond ott van, ahol nagyobb szigetelőtávolságok kellenek. 0.2-vel egy egy milis szigetelőtávolság 10 menet. Irtó nehéz teljesen síkban rögzíteni a lemezt, vagy vákumazstal kell, de ez esetben nem fúrhatod a nyákot, vagy nagyon profi felfogók. Mind a két módszer idő és pénzigényes. Nálam egy pozdorja lap a tárgyasztal, azt könnyű volt síkbamarni, és nagyon olcsó. Csak egy T nútos asztal a gépemre 50.000 körül lenne.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Értem , azt hittem valamilyen formában eltér a nyák kinézete miután elkészül.Sarkakra vonalakra ilyenekre gondoltam , hogy fentebb írva lett , hogy nem szép.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Nagyon vékony vonalak marásnál nem nagyon maradnak fent. Látod a profik lézerrel csinálják. Pár millából biztos kijön. Úgy cirka 3-5 között ahogy az lpkf-et ismerem
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Bár nem volt tervembe , hogy CNC gépet építsek meg vagyok anélkül is , de kinéztem egy pc vezérelt dologból , hogy az már tuti , de úgy látszik a mechanika gátat szab ennek.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Fotózást nem éri utol. Nem hiába használják a tömeggyártásnál a fotózást. Futószalagon egy egy nyák cirka 15 perc, de mivel folyamatosan megy be, talán percenként kiesik egy a folyamat kimenetén. Még lézerrel is időigényes, nem hogy valami mechanikus úton. Vannak határok amiket nem lehet átlépni.
(#) dinokal válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Szia! A CNC nagyon jól használható. A fúrás egyértelmű. A marás akkor jó, ha kompromisszumként csak kontúrt marsz, 0,2-es maró, ami inkább 0,3-as sávot mar. Ezzel már egy dip ic két lába között el tudsz vezetni egy sávot, és elég gyors is. Ha nem kontúrt, hanem telit marsz, az nagyon időigényes. Vagy végigviszed 0,2-essel(nagyon sok idő), vagy az előkészítésnél két marószárra tervezel, ekkor természetesen szerszámcsere(itt az előkészítés rabolja az időt). Korlát elsősorban lefelé van, pl. 80 lábúnak még nem próbáltam meg panelt marni, lehet nem is sikerülne, de a 44 lábú már tervbe van véve.
(#) tikitiki válasza dinokal hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Jó egy ilyen gép biztos , ha sok mindenre van kiépítve, de ki tudja megér e annyit belefektetni.Jó azt szokták mondani csak 1x kell megcsinálni , de azért bele pumpálni
2-300e Ft csak azért , hogy itt ott legyen csak használva , és aztán ott álljon a polc tetején.
(#) dinokal válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Ha csak nyákhoz és kisebb munkákhoz kell, 50 alatt bőven ki lehet hozni. Kis méretben is sokoldalúan használható. Ha egy nyákon sok lukat kell fúrni, kinézed a szemed, bepontozod a lukak helyét, egyenként kifúrod, és így sem biztos hogy a lukak pontosan egy sorban lesznek. Ha nem te csinálod az oszlopot a fúróhoz, egy minőségi, használható darab 10 fölött van, ezt eleve vond le az árból. Mire 100 lukkal végzel rámegy az egész napod. CNC-vel egész más, fúrópontok tervezése és átalakítás g kódra kb 5, rossz esetben 10 perc. Bár még ennyi lukat nem próbáltam, valószínű hogy a 100-at kifúrná 10 perc alatt.
Következő: »»   730 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem