Fórum témák
» Több friss téma |
A bekötését ennek a csatinak én sem ismerem, azt tudom hogy 6 pin touchel vagy din connector néven kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
Köszi, remélem ő is ezekszerint a számokszerint értette..
![]()
Sajnos ezt nem tudom neked megmondani mert soha nem használtam ilyet. Valószínüleg igen de kellene tudni azt is hogy ez a bekötés az aljzatra vagy a dúgóra vonat kozik mert ahány dugó annyi számozás. Az ebay linken a dúgó bekötése szerepel. Ha veszel egy dugót akkor annak oldalán jelelölve kell lennie az egyes lábnak , ha e szerint és a fotó számozásából kiindulva forrasztod be, akkor elvileg helyes lessz a bekötés.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
Ez így ránézésre a dugó szemből.
Ez meg az aljzat szemből.
Köszönöm mindenkinek, holnap megpróbálom egy pc tápról, remélem hogy elég lesz a 12V a 15V helyett, ha nem akkor az szivás, mert eléggé elkéne gondolkoznom hogy mivel állítsak elő szimmetrikus 15-ot meg még 5V-ot is...
A +/-15 Voltról műveleti erősítők szoktak menni, én a PC tápot nem erőltetném... Persze meg lehetne szűrni, de "többe fog kerülni a leves, mint a hús".
Két kis paneltrafót használnék, lineáris stabilizátorokkal.
Sziasztok!
Olyan tápegységet keresek aminek a bemenete hitelesítve van 500VAC / 75Hz-re, kimenet 24V DC, 5-10A. Kb. két napja googlizok már, de mindig csak a fránya 47-63Hz-esek vannak. Valaki találkozott már ilyennel? Tudna esetleg ilyesmit ajánlani. Kész, gyári megoldás érdekelne, további előny, ha kalapsínre szerelhető. Ár mindegy.
Hello!
Mi az hogy "bemenete hitelesítve van"? ![]() üdv! proli007
A "hitelesítve van" alatt azt értettem, hogy az adatlapban szerepel mint megengedhető bemeneti frekvencia, vagyis azon is teszteli a gyártó és garanciát vállal a termékre és a kimeneti fesz ingadozásra az adott frekvencián. Az 500V/75Hz betáp vasúti védelmi rendszerekben használatos.
Hello!
Az részemre nem "hitelesítés", csak legfeljebb a "működőképesség határa". De ha egy kapcsolóüzemű tápról van szó, akkor a 75Hz nem rúg labdába, még jót is tesz a szűrés a nagyobb freki miatt. Egyenirányító meg bírni fogja szerintem a 400Hz-et is. Kivét, ha aktív vagy passzív PFC van benne, mert ahhoz nem értek.. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Szia!
Vedd fel a kapcsolatot az ABB-vel vagy a Siemens-el. Mindkét cégnek vannak 500V-os bemenetű tápegységei. Példa. Választék. SITOP típusok. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Hello!
Elnézést a helytelen szóhasználat miatt, csak megpróbáltam valahogy egyszerűen leírni azt, hogy "az adatlapban a gyártó által hivatalosan megadott, biztonságos működési frekvencia tatománynak tartalmaznia kell a 75Hz értéket", ezek szerint nem sikerült. Kapcsitápról van szó, és tudom, hogy van benne egyenirányítás és azt is, hogy elméletileg mennie kell 75Hz en is simán. De ez sajnos kevés, a felszerelés engedélyeztetéséhez szükséges feltétel a 75Hz-es üzembiztos működés igazolása, azaz minimum az adatlapjában ott kell legyen feketén-fehéren.
Hello!
Sajnos lefutott körök: ABB, Siemens, Phoenix Contact, XP Power, Meanwell, Traco Power, Carlo Gavazzi, mind megnéztem, csak egy feltétel teljesül a kettőből. Vannak a 47-400Hz-esek, de azok csak kb 300VAC-ig, és vannak az 500-575VAC-sok, de azok csak 47-63Hz-ig (ill. a Phoenix Contact 45-65Hz). Azért köszönöm szépen.
Hello!
Bocs, ha háklisnak tűnök, de több évtizedes méréstechnikával a hátam mögött, én a hitelesítés és a kalibrálás között is akkorra különbséget látok, mint a ló és a szamár között. De ha így áll a helyzet, mindenképpen kérjél minőségbiztosítási dokumentációt a gyártótól. Joghatállyal járó berendezéseknél, jobb a békesség, de főleg a dokumentáltság. üdv! proli007
Azért szívesen, de egy 75Hz-es hálózatra gond nélkül ráköthetsz egy 50/60hz-es tápegységet, nem lesz semmilyen hátrányos következménye. Még a beépített PFC-kontroller sem fog meglepődni a kicsit nagyobb frekvencia láttán hisz ő is a pufferelt DC-szintet kapja meg.
Hello!
Természetesen a különböző tanúsítványok beszerzése meg fog történni, de előbb találni kéne egy tápot. Nekem sem hiányzik pl. egy vasutas baleset után valami per, amiben mondjuk a tápot hozzák ki "bűnösnek" mert nem 75Hz, pedig a valóságban nem is az volt a baj. Szép magyar anyanyelvünk ![]()
Ezt is értem és jómagam is tisztában vagyok vele, de jelen esetben ez kevés, a fent említett speciális körülmények miatt.
Azt lehet tudni, hogy ez a 75 Hz hogyan jön létre? Ők nagyon szívesen készítenek tanúsítványt egyedi készülékekről is és ha tényleg ennyire fontos a papír, akkor muszáj lesz igénybe venni a szolgáltatásaikat.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Köszönöm, ez jól hangzik, szerintem ez lesz a megoldás: Phoenix Contact TRIO-PS/3AC/24DC/10 + TÜV tanusítvány.
Azt nem tudom, hogyan jön létre a 75Hz, gondolom valam ősrégi vasutas szabványra vezethető vissza.
Szia!12 V ne próbálgass semmit, lehet hogy működni fog de nem úgy ahogy kell, mert a 15V nem véletrlenül lett oda irva ahova. Használj 15V stab icéket és majd hűtened sem nagyon kell, persze ezt idézőjelbe mondom. Egy kis hűtőbordát azért tégy rá,nem egy nagy beruházás...A PC tápot pedig jobb ha elfelejted...Üdv.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
A hetvenes években dolgoztam a vasútnál, biztosítóberendezési területen. Akkor a 75Hz-et tirisztoros inverterekkel állították elő. Erről él az "ütemezett térközbiztosító" rész. (Egy szimmetrikus trafóval ("drossel") táplálják a szigetelt sínpár-szakaszokat morse-jel szerűen szaggatott ütemjellel. A jel-szünet arányok hordozzák a következő jelzőn lévő "képet", amit a "mozdonysátorjelzőn" megjelenítenek, tehát ködben is "látható" a jelzőkép. Minden nyílt pályán közlekedő gépen elöl-alul a sínek felett két focilabda méretű "magnófej" szedi fel a jelet.)
Érdekes tecnológia és ezek szerint tápellátásra is használják ezt a 75Hz-et.
Tudomásom szerint erről mást nem tápláltak, de most nyilván nem áll rendelkezésre az adott helyen más forrás...
Szép dolgokat találtál, ez már nem olyan,mint régen...
Köszi, tudnátok adni valami egyszerű kapcsolást? Honnan szerezzek olyan trafót? Nehéz ügy lesz... (és arra is legyünk tekintettel hogy elég olcsón szereztem, nem szeretnék sokat költeni a tápegységére)
De biztos hogy a 15-nek is stabilnak kell lenni? Mert az 5V az természetes a digitális dolog miatt, ezt egy iPhone töltővel meg is tudnám oldani, de hogy szimmetrikus 15... Idézet: „nyilván nem áll rendelkezésre az adott helyen más forrás...” Pontosan, a 230V-os olajos trafó felrobbant, amiről eddig volt betáp, a cseréje nem várható emberi időn belül. Köszi az "ütemezett térközbiztosító"-s leírást ![]()
Na most itt jön az obligát kérdés, hogy egy biztosítóberendezést ellátó inverterre rá szabad-e kötni idegen berendezést. Ha már nagyon szabályosak akarunk lenni.
Ígéret van rá, hogy rá lehet, meg azt is ígérték, hogy kábelen odavezetik nekünk a megfelelő helyre. Engedély az még nincs, az a vasút hatásköre, de a megfelelő dokumentumok megléte után arra is van esély, majd meglátjuk.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
Idézet: „De biztos hogy a 15-nek is stabilnak kell lenni?” Ha tényleg a műveleti erősítőknek kell a +/-15V, akkor nagyon is kell oda a stabilizálás. Különben hallgathatod az 50/100Hz-et a készülék kimenetén...
Szükséged lesz 2 trafóra. Egyik közép megcsapolásos kell legyen a 2*15V számára, a másik csak egy tekercsel kell rendelkezzen. A 2*15V az analóg résznek kell: OPA k stb. Az 5 V a logikai áramköröknek. Az egyenirányított pufferelt tápokat stabilizálni kell majd a megfeelő stab. IC-kel. Trafóknak az alábbiak majd megetszik. 2*15V számára Bővebben: Link
az 5V részére :Bővebben: Link Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |