Fórum témák
» Több friss téma |
Azért azt a windows bug-ot áruld el, hátha másnak is felmerül!
Igen, ugyanide tartozik az is, amikor az eszközkezelőben ráböksz az eszközre, és illesztőprogram frissítése. Olykor ez is jól jöhet.
Sziasztok!
Jó egy hónapja gőzerővel dolgozok az új szkóp új .NET alapú szoftverén. Elakadtam. A programom támogat egy csomó felbontást már, de nem tudom melyikeket lenne érdemes még felvenni. A kipróbálás terén a lehetőségeim 4/3-as 17 " monitorra és 1280x800 felbontású notebookra korlátozódnak. jelenleg támogatott felbontások: 1280x800 notebook 1280x1024 1280x960 1280x768 1152x864 1024x768 A 800x600-as felbontás kikerült a támogatottak közül. Régi, gyenge gépen amúgy sem fog tudni futni a program a .NET lassúsága miatt.
Nekem a nagyobbik monitorom natívan 1680x1050-ben megy. Vagy ennyire már nem akartál felmenni?
Kurzort mivel oldottad meg? A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Kösz, minden tipp jól jön. Kipróbálni nem fogom tudni. Szorzókkal dolgozok, elfogadható pontossággal.
A grafika directx9-ben készült. Gyors mint a villám. Ennek ellenére a kurzor mozgatás elég lassú. Több mint két hetet arra áldoztam, hogy megpróbáljam az optimális futási időt megtalálni a timerek időzítéseinek állítgatásával. A .NET sajnos elég lassú. A fórumok is tele vannak a panaszokkal. Az én gépemben Pentium i5 2400S négymagos proci van. Azt hogy egy lassabb gépen hogy fog a program futni még nem tudom.
Ennek fényében miért erőlteted a .NET-et? Ha már egyszer beleástad magad a basic-be? Az én programom csak annyit csinál, hogy olvassa az usb-t, az eredményt kiírja file-ba, meg elvégzi a méréseket az adatokon. Ehhez nem kell nagy tempó, cserébe viszonylag egyszerű lekódolni. Ha meglesz a végleges cucc, akkor át fogom írni valami könnyebben portolható rendszerre. Meg ha a gyerek hagy rá időt
Basic ez csak VB.NET
Véleményem szerint köze nincs a basic-hez.Sajnos a .NET -et nem lehet figyelem nélkül hagyni. A jövő Windowsa-i nem fogják támogatni VB6 runtime-ját. Most még megkönyörültek. Úgy rémlik a 8-as még támogatja. Már a Delphi is .NET alapú vagy 10 éve. Legalább is így tudom. Bánom hogy nem Lazarus-ban kezdtem a fejlesztést Glut-tal kombinálva. (OpenGL) A grafikai sebességre sajnos nekem oda kell figyelni, mivel ebben a programban már lehetőség lesz a valós oszcilloszkópként való használatra. A .NET szoftveres grafikai sebességéről annyit hogy a 32768 pontot 2s -ba telik neki kirajzolni. Ugyanez a program részlet fut a korábbi programomban VB6-ban is. A kirajzolás sebessége ott követhetetlenül gyors. Bevittem az 1680x1050 felbontást lehetőséget a programomban. Kipróbálni nem tudom. Gondoltam felteszem neked a release generált könyvtárt ide, próbára. Előtte átcipeltem próbára a notebookra. Hibaüzenettel elszállt. Eszembe jutott hogy a .NET framework 4.0 nincs feltelepítve. Feltelepítettem, de továbbra is hibaüzenettel elszáll. A tudásom még elég korlátos VB.NET téren. Valamit még biztos hiányol a futáshoz. Idézet: „Eszembe jutott hogy a .NET framework 4.0 nincs feltelepítve.” Ha a projektben úgy állítottad be anno a létrehozásakor, hogy pl. .NET 2.0 keretrendszer-beli kódot kívánsz fordítani, akkor a 4.0-ás nem fog kelleni egyáltalán.
Persze. Csak én a NET 4.0-át akarom használni.
Sziasztok, nincs meg valakinek windowsra a DSO 2100-as szkóphoz való szoftver. (Ez még párhuzamos portos jószág.
) Ha meg van valakinek feltöltené ide, nem hiszem hogy túl nagy méretű lenne, és sokat segítene, mert régóta keresem, de nem találom, így nem tudom letesztelni az "új" DSO-mat. ![]() Üdv.: Miki
Minden jól jönne, ami ezzel a típussal kapcsolatos. Kapcsolás, progik.
Üdv.: Miki
Alakul a molekula!
A vas már ketyeg, és noha még csak tesztadatokkal próbáltam, azért már a saját lábán áll. Csakhogy félreszámol. A csatolt képen látszik, hogy amikor már jó sok bit van magas szintben akkor a következő órajelre mellélép. Csinos kis hazárdnak tűnik. A számlálók tápjaira mindre oda van forrasztva egy-egy kis kondi, úgyhogy nem nagyon értem a dolgot. Létezik hogy nagyobbakat kellene? Mekkora kondikat szokás szűrésre a számlálókhoz használni?
Találtam egy érdekes oldalt, megosztanám veletek. Érdekelne szerintetek mennyire jó projekt ez.
Az oldalon a kapcsolási rajz és a forráskód is szabadon elérhető. Elvileg egy elvileg dual 8bit-es 100Msps-es usb-s szkóp teljes leírása. Bővebben: Link
Annyira teljes, hogy a végén ott van az is, hogy miért van ez még messze a "kész"-től.
Írták, hogy a tápokkal gondjaik voltak, amin azért lehet segíteni, de nyilván kísérletezgetést igényel. A DRAM-hoz is pl. nagyobb (és drágább) FPGA kéne bele, ráadásul ezt nem írták, de a sávszélességgel is problémák lesznek, ha csak egy SDRAM chipet használnak (100-133MHz/16-bit -> max. kb. 150-200MB/s-ot lehet kicsikarni belőle; és ennyit el is visz csak az A/D), fel kell menni 32-bitre, azaz két SDRAM chip kell párhuzamosan, ami még több I/O vezetéket jelent (megintcsak nagyobb FPGA), és a címvonalakat párhuzamosítani kell. 100-133MHz-hez ráadásul elég korrekt panelt is kell tervezni, amit a párhuzamosan kötött címvonalak csak nehezítenek. Viszont a bemenő fokozatok kapcsolása érdekelne, de ezek a jóemberek csak Eagle-ben rakták fel. Valaki, akinek van Eagle-je, igazán készíthetne PNG verziót a kapcsolásokból, és felrakhatná ide...
Elég puritán bemenőfokozata van a kapcsolásnak, tényleg csak próbára jó maximum.
Ebből tényleg nem lehet sokat tanulni...
Miért nem egy képet csinálsz és azt rakod ki? Kétlem, hogy ennyire lassú lenne egy kép előállítása.
Nem mélyedtem el a dupla bufferes eljárásba. Egy jó példát azért megnéznék. Ha tudsz egy ilyet akkor köszönöm. Félek a lassú kirajzolás helyett villogás lesz a grafikából.
Hello!
A legjellemzőbb érték a 100nF, de ez függhet az üzemi frekvenciától. Fontos, hogy induktivitásszegény fajta legyen, mondjuk kerámia, de inkább multilayer kerámia. Általában X7R. De jó ha tudod, hogy a kondi (közel) semmit nem ér, ha az IC tápjához vezető fóliák vékonyak, tekeregnek, stb. Főleg a földnél nagyon fontos a nagy, összefüggő felület. A négy- és többrétegű panelek lényege, hogy a föld és a táp(ok) a teljes belső rétegen vannak. 1 réteg föld, 1 réteg 3.3V, stb. Ha az IC-k föld lábai között feszültségkülönbség jelenik meg, azt jelként érezheti az IC bemenete. Elég, ha csak egy kis tüske keletkezik a jelet adó és a jelet fogadó két chip föld lába között, az a fogadó IC bemenetén mar egy impulzus lesz. Mindegy, hogy a föld megy lejjebb, vagy a jel megy feljebb, a jel a két láb közötti fesz. különbség. A tüske oka pedig a föld fólia induktívitása és a hirtelen áramváltozás. Számlálók és egyéb élvezárelt jószágok szeretnek még olyankor félrelépni, amikor az órajelük lassan vált. Amikor éppen a billenési szintet eléri az órajel (mondjuk vált L-ből H-ba), a számláló belül 'megmozdul', megcibálja a tápot vagy a kimenetei elindulnak erre-arra, és az órajelen pár mV zaj keletkezik, amitől megint L szintűnek látja az IC, aztán újra H és máris kettőt lépett. Ez a jelenség nincs a Schmitt-trigger bemenetű tárolóknál, hiszen ott a billenési szint változik (hiszterézise van), pont azért, hogy ezt a jelenséget elkerüljék. Azt lehet tudni, hogy az említett kapcsolásban milyen számláló van? Üdv, Andor A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
Idézet: „ráadásul ezt nem írták, de a sávszélességgel is problémák lesznek, ha csak egy SDRAM chipet használnak” DDR chip van a panelon, azzal bőven meglenne a kellő sávszélesség. Csak a többi... De már a 133MHz / 16 bit SDRAM is elég lenne. A mi szkópunkban 66MHz / 32bit SDRAM van, nagyjából ~240 megabyte/s sustained, ami elegendő a 2x100Ms/s-hez. Mert vagy tárol a RAM-ba, vagy olvas belöle.
Köszi a választ, ennek fényében meg fogom újra vizsgálni a kérdést. Gondolom hogy táp probléma lesz, mert ha leviszem az órajelet ms-os nagyságrendre, akkor is csinálja, és csak akkor, ahogyan a képen is látszik. Amúgy 74161 van benne.
Nagyon profin összefoglaltad. Ezt én a saját káromon tanultam meg. Sajnos itthoni körülmények között a négy rétegű nyákot nem tudom elkészíteni. A saját projektemnél a huzalozás rövidítésével és át ónozásával próbálok majd javítani az áramkör működésén.
Átnéztem szkóppal az egész cuccot, és sajnos nem a számlálókkal van baj, mert azok ketyegnek rendesen! Hanem az usb már megint. Mivel egyszerre nem tud nagy mennyiségű adatot áttolni, ezért kisebb blokkokban küldöm át a 64k-t, de sajnos amikor végzett egy blokkal (128 byte), akkor következőnek ugyanazt a blokkot veszi a pc. Ezért hittem azt, hogy számlálók esnek szét. Cserébe megint fogalmam sincs, hogy hogy oldjam meg, mert a gugli nem segít nagyon, hogy miként megoldható. Kínomban már nézegettem azt is, hogy hol lehet venni mega32u2-t, és akkor majd hw usb-vel játszok inkább. De még csak kapni sem lehet, legalábbis én nem találtam. Miért nincs egy normális példaprogram sehol, ahol ezt megoldották???
Konkrétan így keresem: "atmega32u2 site:hu"
Két oldalt dob ki, az egyik az sos electric, a másik meg ez itten.. Mondjuk nem operával néztem, de elvileg nem lehetne különbség. Létezik, hogy ez csak smd kivitelben elérhető? Szerk.: Nocsak, hova lett jano36 hozzászólása?? A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Lehet, hogy kitörölte.
Szerintem egyértelműen csak SMD-ben létezik. Lásd: Bővebben: Link És mondjuk az 1K SRAM-jához képest azért elég drágán mérik. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Nem töröltem. Nem csoda, hogy nem találtál, mert a site:hu egy használhatatlan kereső szó.
A helyes kereső szó atmega32u2, majd a sepiciális keresésnél állitsd be a nyelvnél és a régiónál a magyart. Ezt mindegyik kereső tudja, nem csak az opera. Egyébként ezeken a helyeken nézd meg : hu.farnell.com www.soselectronic.hu www.tme.eu compatel.hu A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
OFF
Idézet: „mert a site:hu egy használhatatlan kereső szó.” Keresôszó, de nem is ez a lényeg. Próbáld meg a google.hu-n vagy a google.com-on az atmega32u2 site:hu, majd csak simán atmega32u2 keresését. Az elsô esetben magyar oldalakat kapsz, a másodikban minden egyebet. Idézet: „Ezt mindegyik kereső tudja, nem csak az opera.” Az opera mióta keresô??? ON Viszont Atmel mikrokontrollereket a RET (www.ret.hu) is árul, bár az említett típust nem találtam náluk A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Szia Andor
Sajnos ezt a módszert nem ismertem. Köszi a kiigazítást. Igazad van, hiszen az opera keresőmotorja is Google
Nos, a jó hír az, hogy megvan a hiba, tehát működik a 64k átvitel! Én voltam a hunyó, mert a hw számlálót rossz helyen töröltem, így aztán blokkonként mindig újrakezdte. Nagyon bosszantó hiba! De legalább már megvan, és mindenki tanulhatott belőle És még a nap is süt! Azt hiszem most inkább elmegyek a családdal sétálni!
A rossz hír pedig.. ja, az nincs!
Sziasztok! Hol találok egy ilyen usb-s szkópot, ha itt raktatok fel kapocsolási rajzot vagy még nyák tervet is. Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Ha meg van valakinek feltöltené ide, nem hiszem hogy túl nagy méretű lenne, és sokat segítene, mert régóta keresem, de nem találom, így nem tudom letesztelni az "új" DSO-mat.