Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   165 / 372
(#) kaqkk hozzászólása Szept 26, 2013 /

Lassacskán készülget az én nyákfúróm is kb 30x40cm lesz a munkaterület .
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Jól látom, hogy bútor sarkok tartják a vázat? Ha gyorsan szeretnéd a fúrót cipeltetni a géppel, akkor sok helyen meg kellene erősíteni, támasztani. Sokat segíthet (és ronthat is) ha alu pálcával összeforrasztod. Sima gázlánggal forraszthatod vele az alut. Igaz deformálódhat is sajnos, de a váz sokkal stabilabbá tud válni. Ha jól látom, ez hasonló konstrukció, mint az enyém, középen lesz az Y menetes orsója? Mert akkor csúnyán rá tud "szemetelni az orsóra munka közben. A függőleges részeket meg "andrásolnám", azaz valamilyen háromszöggel megerősíteném mindenképpen. Az alsó tartókeretet is, hogy ne vetemedhessen. Hiába csak kis fúró kerül rá - a motorok szépen fogják ám rángatni.. Vagy megőszülsz mire végez egy nyák kifúrásával.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A terv : az egész váz rá lesz csavarozva "valamire" és a híd egy háromszög merevítést kap .Az orsó fölé meg valószínűleg teszek egy félbevágott műanyag csövet a por ellen ..
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Értem. A beteget sem nézik műtét közben - igazad van .. Várom, milyen lesz a végeredmény...
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ma megint haladtam egy picit , a kilógó részeket leflexeltem és kapott egy szendvicspanel "alapot" a váz a súlya alig nőtt viszont a merevsége az 300% al emelkedett ! Rendeltem még egy pár dolgot ,amíg az megérkezik sajnos áll a fejlesztés .
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) nagy hoho válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Amit építettél az mutatós. Egy évig tanulmányoztam a fórumokat mielött elkezdtem építeni a gépemet. És azt szűrtem le, hogy a köszörült tengely 300 - 400 mm-en már mérhetően hajlik, még a 20 mm-es is. Mindenhol az alátámasztott tengelyt vagy a lin. sínt javasolják. Az utóbbi drága. A híd jelenlegi állapotában gyenge lesz, én mind két oldalon 45°-ban megtámasztanám. Nincs útban semminek, viszont lényegesen stabilabb lesz. A rezonancia a nagy ellenség, ezt kell kivédeni. Ha lézerhez vagy pirográfiához készül a géped akkor nem szóltam semmit.
(#) kaqkk válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Nyák fúró lesz , ha egyszer elkészül . Köszönöm a tanácsokat tervben van a megerősítés .
(#) Massawa válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Nem tudom mibe kerül manapság a lineáris sin, de amikor én épitettem a gépemet, akkor 2 motor áráért vettem az öszzes sint csapággyal, méretre vágva (összesen vagy 1.6 m egyoldalu és 20 cm szimmetrikus vezetösin). Pofon egyszerü vele a munka és nagyságrenddel jobb stabilitást ad.
(#) kaqkk válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Így gondoltad a híd megerősítését? Miután felszereltem , jutott eszembe , hogy az egyik oldalra nagyobb platóanyagot rakok és akkor a motor rögzítése is egészen egyszerűen megoldható lesz .
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) nagy hoho válasza Massawa hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Minden tengelyen lin. sínnel működik. Illetve remélem, hogy fog működni. Igaz ez nem fér bele a topik címébe.
(#) nagy hoho válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Igen alakul! A nyák marásnál is gondot jelenthet a köszörült tengelyek hajlása hiszen néhány tized mikronos fóliát kell átmarni.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 1, 2013 /

Én a lehető legnagyobb stabilitásra törekedtem. A gépvázat 40 x 60 mm-es zártszelvényből készítem és kifogom tölteni homokkal. Ha nehéz gépet készítesz az nem baj. Gondolj bele az összes gyári szerszámgépváz öntvényből van
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) Massawa válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A köszörült tengely sem a fiok mélyéröl kerül elö. A lineáris sin éppen olyan alapanyag mint a zártszelvény, vagy fioksin stb.
Igy szerintem nincs konfliktusban semilyen cimmel. Anélkül egy ilyen szerkezet aligha épithetö meg rendesen.
(#) Massawa hozzászólása Okt 2, 2013 /

Ezeket a sineket ismeritek?
DryLin-W

Én ilyeneket használok ( egy és kétsines kivitelben) a kb. egy évtizede épitett gépemen. Ma már az áruk is jelentösen csökkent.

image.jpg

(#) sunraw hozzászólása Okt 2, 2013 /

Elkészült az új Y tengelyem. Mozgástere ugyanakkora mint a régi szíjhajtásosnak, de a felbontása sokkal jobb. TR10x2-es orsó van belül, bronz anyával.
Gondot jelentett, hogy csak 1/4"-os tengelykapcsolóm volt, mivel a motor 5mm-es tengellyel rendelkezik, a hajtott oldal pedig 4mm-es. Szerencsére volt itthon 1/4"-os tengelyem és megfúrni is sikerült őket méretre. M3-as hernyócsavarral lettek rögzítve.
Képek a link alatt, a 30. képtől.
Bővebben: Link
(#) neocska hozzászólása Okt 2, 2013 /

Szervusztok!
Döntés elött állok.
Munkaterület amire tervezve lessz az egy A4 es lapnak felel meg.
2 tipusú léptetö motor-t tudok beszerezni elérhetö áron.
Nema17 és Nema23, a kettö közül melyik felelne meg a megadott mérethez?
A cnc-váza aluminiumbol fog készülni.
(#) sastas01 válasza neocska hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A kettő között ha jól tudom, csak a felfogatási szabvány különbözik. A motor többi adata sokkal fontosabb ennél (Nyomatékok, feszültségek, áramok).
Elviekben a 23-as hoz jobb motornak kéne, hogy tartozzon, de ez nem törvényszerű.
(#) neoone válasza Massawa hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia!

Információt tudnál adni? Beszerezhetőség, ár ?

Előre is köszönöm.
(#) hotib válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez nem így van. Én is megnéztem, görgess lejjebb a lapon, kiválasztasz egy terméket, pl. a DryLin® W vezetőrendszer kocsija, szerelt és lejjebb nemhogy árak vannak (€uróban) hanem konfigurátor is végig vezet, és össze tudod állítani a neked megfelelő terméket. A végén természetesen kiírja mibe kerül.
Az "Általános tudnivalók"-ra kattintva megtudhatod, hogy az árak nem tartalmazzák az ÁFÁ-t és a szállítás költségét.

Szerk.: ehhez be sem kell jelentkezni, ami viszont ritkaság
(#) Massawa válasza neoone hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Már irtam, hogy annak idején valamennyi sin (kb 1,2 m) és csapágy kevesebb volt mint 2 motor. Mostanában kb 30.- Euro métere.
(#) hotib hozzászólása Okt 2, 2013 /

A WS-10-40 kettős sín métere 36,14€ + ÁFA. Ilyesmi látható Massawa által linkelt képen is.
(#) Frankye válasza sunraw hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nekem Internal Server Error-t ír a linkedre...
(#) sunraw válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nálam úgy is megy, ha nem vagyok bejelentkezve.
(#) sunraw válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez az első kép: Bővebben: Link
(#) Topi hozzászólása Okt 2, 2013 /

Lézerharcosok!

Ahány anyag féle, annyi teljesítmény és annyi sebesség variáció. Pontosítottam a lézerem teljesítmény beállítását, és ehhez készítettem egy G-Code-ot ami az alábbi csíkokat tartalmazza (mellékelt kép)

Azon gondolkodom, hogy készítek egy G-Code generáló programot amivel ilyesmi "monoszkópot" lehet generálni. Nekem ez a skála rendkívül hasznosnak bizonyult eddig amikor többrészes gravír-vágás feladatokra van szükség vagy esetleg új anyaggal van dolgom.

Mi a vélemény, lenne igényetek egy hasonló kis egy exe-s generáló programra? Ha igen, akkor publikusságra hozható formába kalapálom, és szabad használatra feltöltöm ide a fórumra.

Szerk: A teljesítmény szabályozást az M3 S1000 paranccsal egy PWM kimeneten keresztül oldottam meg. Tehát gyakorlatilag spindle rpm-ként kell megadni. Milyen más módok léteznek még esetleg amit írjak bele a programba?
(#) tiggersoft válasza Topi hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nagyon jó, engem érdekel a dolog.
(#) neocska válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nemea23 (23HS8610), Step angel 1.8, Rate Voltage (V) 8.6, Rate Current (A)1, Phase
Resistance (Ω)8.6, Phase Inductance (mH) 18, Holding Torque (oz.in) 287.
Nemea17 semmi info, csak hogy 1,2A vesz fel, 5ohm az "ellenálása"
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Köszönöm!
(#) kameleon2 hozzászólása Okt 3, 2013 /

Néha talál az ember ilyesmit is. Ez minek lehet az alkatrésze? léptetőmotor, mechanikával
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Neked ez nem mindegy - ugyse az eredeti berendezésbe kivánod beépiteni.
Következő: »»   165 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem