Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Szerintem két dologban gondolkodhatsz: - Minden rezonanciát, ütést ki kell venni a főorsóból, (csapágycsere pl.) - Keményfém helyett HSS tűt használsz, az nem olyan rideg. Mindegy milyen szögű tűvel dolgozol, ha a főorsó rendben van akkor nem pattanhat ki.
Én is úgy értettem, hogy a steppert nem kell kispályásnak nevezni, a topik házi alkatrészekről szól!
![]() A gravírtű szögét a kívánt mintázat szélesség, és mélység határozza meg. A panel megfogása is fontos: sérülést az is okozhat, ha a a darab berezonál, és a főorsó tengely irányában rezeg, akkor folyamatosan változik a mélység, amit rosszul visel a rideg szerszám. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
SZia! Köszönöm... Van 10db ilyen rideg szerszámom... Nem lehet esetleg valahogyan kevésbé rideggé visszaedzeni?
A gyorsacél (HSS) szerszámok 600°C fölött kezdenek lágyulni de hirtelen, a keményfémek lágyítása viszont nem megoldható.
A lemezt leszorítással rögzíted, vagy pereménél megfogva satu-szerűen? A vezérlődben a gyorsulás állítható valahogyan? Még egy dolog: Ha kicsi a módosítás a motor és a mozgató orsó között, az átlagos sebesség ellenére egyetlen lépés is okozhat akkora előtolási sebességet, ami a finom szerszámot károsítja. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
Sziasztok! Több sebből vérzik a dolog. Az egyik, hogy a csapágyaim is renoválásra szorulnak - de leginkább cserére. Egy irányváltás is simán eltörheti a marót a jelenlegi állapotban. Persze a "törés" szó itt abszolút idézőjeles, mert szemmel nem látható pici darab pattan csak le a maróról. Éppen a hegye. Most lenyomok vele még egy teszt nyákot, aztán marad a durvább munka. Ha lesz egy kis időm újra nekifutok a gép csapágy, csapágyház motor stb cseréinek. Motor átszerelésének.
A szerszámbefogó és a főorsó egytengelyűségére különösen vigyázni kell, egy 0,2 mm-es gravírtűnél egy 3 század-milliméteres excentricitás az átmérő harmadával egyenlő átmérőjű körön söpröget.
Álló helyzetben ez esetleg meg sem mutatkozik...
Ez egy 250.000,-€ -s ipari gép... ez itt senkinek nem célja!
![]()
Szuper lett nagyon. Jól működik a vezérlőd? Megvagy vele elégedve? Milyen programot használsz?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Gratula , bár már én is itt tartanék , de még mindig van alkatrész útban kína felől...
Üdv
Éppenséggel nem arra gondoltam , hogy megépíteni/megvenni , tudását utánozni akár fa CNC-vel . Tudását csodálom vagy 1000-es fordulat közben 6 lap-ot mar . Eddigi befektetésem 4-5 000 Ft próbálok én is építeni . Van pár nyomtató bontva motor vezérlő IC-t megfejelni booster nagyobb motorhoz , ott még adott az USB illesztés . Üdv
Gratulálok, szép munka
![]() Hasonló mint az én gépem, mármint a motorok és a hajtás. Hobbycnc fórumon kaptam egy tesztet, csillag teszt. Csatolom a kódot és egy képet az eredményről, nekem kb 6 perc alatt csinálta meg ha a motorokat nem csúcson járattam hanem marásnál stabil értékeken. Ha gondolod csináltasd meg a géppel a tesztet, kíváncsi lennék milyen lesz és mennyi ideig tart neki.
Látom, azért Te is alkotsz szépen csendben!
![]() ![]()
Kíváncsi leszek, mennyi ideig bírod ki, hogy nyák marására is ne használd !...
![]()
Szerintem semeddig. Tökéletes NYÁK gyártásra az egyik legegyszerűbb és legtisztább módszer szerintem a CNC-n marás és fúrás.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Nagyon nekem sem tetszik, de prototipusra, 1-2db áramkörre alkalmas
Nem marattam ki hanem kirajzoltattam tollal.
A toll át lett alakítva, hogy egy rugó ellenében visszanyomható legyen a hegye. Ki is marhatod valami vékony szárral, a teszt lényege, hogy folyamatos X Y mozgás van és jól látszik ha a mechanika, elektronika nem ok. Milyen progit használsz? Milyen motorvezérlőd van?
Elegem lett a gravírtűkből, az élletörő nem kérdezi meg eltörjek-e, lehet vele haladni
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Igazi CNC gép! X,Y,Z irányba mozgó szerkezet, mely anyagmegmunkálásra való. Nagyon jól összeraktad Zoli. Mik az eddigi tapasztalatok?
A motor és a menetes szár (6 os menet) közé én kék festo csövet raktam, az közepesen hajlékony.
Ha rászorult nem akar lejönni könnyen ![]()
Van valakinek esetleg ilyen motorja eladó??
Vagy honnét lehetne 2db -ot a legolcsóbban leggyorsabban beszerezni??
Szia, nem tudom miről van szó....
Nézd meg mire válaszoltam...
Egy 48V marómotorról írtál,olyan érdekelne negem.
Szia, valamikor nagyon régen valóban írtam a marómotorról. Kérdésedre válaszolva, hogy honnan lehet legolcsóbban leggyorsabban ilyet vásárolni, azt tudom mondani, hogy én az ebay-n vásároltam. Az hogy kinek mi az olcsó az relatív, de szerintem ott bőven válogathatsz ár szerint, és azt rendeled meg ami neked megfelel.
"Nézd meg mire válaszoltam..."-igazad van, ez a lehetőség nagyon elkerülte a figyelmemet.....
Sárga fórumon keresd Dcsabat. Neki van ilyen motorja, és van neki hozzá PWM szabályzó is. A tápot külön vettem én is hozzá 48V 350W.
1W 808nm-es diódával(az első, laminált padlóra, a második, natúr rétegelt lemezre):
Tényleg ügyes... ! Az érdekelne, hogy hasonló teljesítményű lézerdiódával lehetséges-e papirt vágni (pl. stencilt készíteni) ? Mert ha így megpörköli a natúr fát, gondolom egy 180 grammos papírt is át tud égetni folyamatos mozgás mellet is.
Köszi!
Sajnos a fehér felületet nem szereti a 808nm-es, 1W-os lézer, mivel visszaveri a sugarat. Hamarosan kapok egy 2W-os, 445nm-es diódát (na nem ingyen), az már tudni fogja a világos felületek is égetni vagy vágni.
Szia! Próbáltam - lehangoló az eredmény: aránylag sötét (zöld) előlapot kellett stancoltatnom. A méregrága stancszerszám 2mm-t elcsúszott. Utána lézerrel próbáltuk megoldani - barna keret az eredmény a vágás vonala mentén. Van amikor ez előny is lehet, de ebben az esetben csúnya lett. Akkor inkább fóliavágó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |