Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   35 / 70
(#) matyusz válasza x424 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

És ha a CD rész szalagkábeleit lehúzod akkor mit csinál? talán 2 db fehér megy rá de nem ismerem pont ezt a típust.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

És persze figyelj oda, hogy ne érjen oda semmihez amiket lehúzol, nehogy megint füst legyen, de szerintem egy dióda vagy tranyó zárlatos lesz ott és az füstölt, bár a szagából lehet tudni
(#) x424 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

A CD játszóba 2 kábel megy, oldalt a többi szalagkábel mellett van egy darab és alulról is megy egy ami már az előlapi panelből megy bele. Azt sose tudtam lehúzni mert egy folyton mozgó panelre van nyomva a CD lejátszó alján. A szalag ugyanolyan ép, mint eddig. Megpróbálom lehúzni akkor a CD játszóról a szalagkábeleket. Remélem még orvosolható a probléma, mert jó kis hifi volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013

Egyszerűbb ha azt a felét húzod le amelyikhez könnyebben hozzáférsz.

Úgy már próbáltam, de nem volt változás.

Nem azt írtad, hogy meg próbálod lehúzni a 2 szalagkábelt?

Az egyiket sikerült csak, ami a CD lejátszó aljából jön ki azt nem próbáltam. Korábban igen, de nem jött könnyen, így azt nem is erőltettem. Annak a szalagnak a másik vége meg rá van forrasztva az előlapi panelre.
(#) x424 hozzászólása Nov 11, 2013 /

Az az a bizonyos kábel, ami a bal szélen van:
Itt
Csak a fehér bigyó látszik.
(#) x424 hozzászólása Nov 12, 2013 /

Van ez a szürke kábel, ha lehúzom tutira bekapcsol a hifi, de CD-nél megmozdul a lejátszó mechanika és le is áll. Egyébként ekkor a kazetta ajtót sem tudom kinyitni és bekapcsoláskor a motorhang is elmarad.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
(#) matyusz válasza x424 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Valahol zárlat valószínű.
(#) x424 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Ha mégis a motorvezérlésért felelős IC a gond, akkor jól beletrafáltam a szalagkábel fordítgatásba...
Az AN8739SBE2 IC mehetett ki, ami Magyarországon még csak nem is kapható. :/
(#) matyusz válasza x424 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

A motoron belül is van egy vezérlő... Innen nem tudom neked megmondani mi szállt el.
(#) x424 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Ezt csinálja csak a CD lejátszó:
Működés a szürke szalag lehúzása után
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Meg tudod mondani, mi a csatlakozó száma, ahonnan ezt a piros csíkos kábelt kihúztad?
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

CN304 a csatlakozó száma.

Ez volt az, amit megpróbáltál fordítva bekötni, ugye?
Meg tudod mérni az említett CN304 csatlakozón (nem a kábelen, hanem a panelon), hogy az 1-es (GND) lábához képest hány volt van a 3-as és az 5-ös lábon?

Szerk: Megpróbálhatnád úgy, hogy ki van belőle húzva, és úgy is, amikor benne van a kábel.
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Igen, ez volt az, azt csak holnap fogom tudni megmérni.

Rendben, ma már úgysincs nekem se időm, mennem kell melóba.
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Nem sikerült megméretnem a csatlakozón a voltokat. :/
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Pedig jó lenne tudni, hogy lássuk merre hány méter...
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Ma például lehúztam a szürke szalagkábelt, bekapcsoltam hallgattam a rádiót egy kis ideig, 5 perc múlva meg lekapcsolt F61-el.
(#) Subwoofer válasza bored hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Üdv!
Érdemes lenne megnézni a szub kimeneten levő műveleti erősítőt is.. Lehet visszakapott egy pofont és kiül DC-re.. Átkapcsoláskor hallható hang meg valószínűleg abból ered,hogy mikor átkapcsolsz másik műsorforrásra akkor a némító tranzisztor "letesteli" a jelen levő dc feszültséget.. Aztán újra megjelenik tüske formájában addig míg nem fel nem tölti a csatoló kondit... utána tovább nem folyik áram a kondin csak az AC jel...
(#) x424 válasza Subwoofer hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Elvittem szerelőnél és állítólag a CD lejátszó rész már nem lesz jó soha mert a kábelfordítgatásommal kivágtam a processzort ami vezérli a CD lejátszó részt meg gondolom a kazetta rész motorját is.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
(#) x424 hozzászólása Nov 15, 2013 /

Mi lehet a baja a hifimnek, ha már működött a CD rész is, de a hangfalat amikor rákötöttem F61-et írt ismét?
(#) x424 válasza x424 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Az a poén, hogy miután lehúztam a hangfal vezetékeit továbbra is fennáll a problem.
(#) Subwoofer válasza x424 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Szerintem inkább koncentrálj az erősítő részre..Az legalul van ha jól rémlik... Először a tápfeszültségeket ellenőrizzed le... Végfok környékén van jó pár elektrolit kondi, érdemes lenne őket kicserélni, azok ott a meleg környezetben hamarabb kiszáradnak.. Okozhatnak hasonló "véletlenszerű" rendellenségeket...
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Elég nehéz ezt így távolról, hasznos információk nélkül orvosolni...
(#) nlaci81 hozzászólása Nov 20, 2013 /

Üdv!
Van egy Panasonic SA-AK48-as hifim, aminek a kijelzője már-már némely helyen nem világít olyan erős fénnyel, mint korábban. Nem rögtön változott ez meg, csak láttam egy ismerősnél egy ugyanilyen gépet és neki jobban világított. Mitől lehet ez? Lehet ezt orvosolni valahogy?
(#) CHZ válasza nlaci81 hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia!
Lehet por a kijelzőn (szétszedve látható, javítható).
Kijelző tápjában elko hiba miatt, kisebb fűtőfeszültséget kap ( méréssel ellenőrizhető, hibás kondi csere).
Kijelző elfáradt, emisszió csökkenés (kijelző csere).
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) matyusz válasza CHZ hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Plusz lehet náluk állítani fényerőt is szerintem. De a por az nagyon is reális mert olyan mint ha ráégne ilyen feketés valami, de ezt ronggyal letörölve látható utána hogy teljes fekete lesz a rongy tőle.
Következő: »»   35 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem