Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   40 / 70
(#) zosza18 válasza Alfold hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Szia.
Anno vitte az írottakat? Nem lehet az a baja, hogy mp3-at teszel bele? Nekem volt nagyon régen egy minihifim, ami nem olvasott, csak gyári CD-ket. Azt mondták, hogy van valami sáv a gyári CD-n ami miatt elkezdi olvasni és játszani a zenét, viszont az írott CD-n nincs rajta ez a kezdő sáv, így nem is tudja beolvasni sem.
(#) Alfold válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Szia!
Nem tudom régen vitte e az iratok,csak pár napja kaptam és a leírtakon kivűl nem tudok róla semmit sajnos.
(#) tomcsi3 hozzászólása Jún 27, 2014 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna hogy van egy LBT-N255 hifim és be dugom a konektorba és nem akar kikapcsolni hiába nyomom meg a be/ki kapcs. gombot utána rögtön vissza kapcsol. Ez mit jelent, mi lehet a baja?
(#) Ragen hozzászólása Júl 2, 2014 /

Sziasztok!

Javításhoz először is kellene egy service maual..
JVC JT-V77 lenne az alany, ha valakinek lenne és elküldeni, megköszönném.
(#) Geri8626 hozzászólása Júl 5, 2014 /

Sziasztok van egy panasonic sa-ak320 hifim es az a baja hogy neha a f61-es kódot írja ki vagy pedig bedugas utan magától bekacsol es nem lehet vele semmit csinalni! Szerintetek mi lehet a bajo. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Zoli1974 hozzászólása Júl 5, 2014 /

Sziasztok!
Hozzámkerült egy villámjárta aiwa AV-D58 EZ házimozi erősítő. A hibája az , hogy nincs hang.
A végfok valószínű működik mert halk sistergés van a hangszórókban.
Megvan a sematikus rajz és az adatlap.
Ezek alapján elkezdtem végigkövetni elsőre az aux bemenetre adott 1khz 1V-os jelet.
A bemenetek egyből egy M61501FP jelű IC-re mennek.
A blokkrajz alapján arra jutottam, -javítsatok ki ha tévedek- hogy ez keveri ki az 5.1 hangot.
Az ic 5-ös és 60-as lábán megjelenik a bemenetre adott jel.
A 22-es Sr, 28-as Sw, 37-es C, kimenő lábakon nincs jel.
Szeretném kiszűrni mi lehet a hiba, lehet hogy rossz oldalról közelítek.
Csatolom a blokkvázlatot és a sematikus rajz linkjét mert eléggé nagy fájl és leválogatni nem tudom a pdf fájlt lapokra.
sematikus és szerelési vázlat: Link

M61501FP.png

(#) Zoli1974 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Pontosítok: minden működik rajta a hang kivételével.
Az ic-n melyik lábán milyen jeleket lehet mérni, azért kérdem mert ez egy MCU és én még ezekkel minimális szinten foglalkoztam.
(#) Vales hozzászólása Júl 17, 2014 /

Üdv!
Vettem egy használt Panasonic SA-CH72 mini-hifi/music centert. Teszteltem az autoreverse kazettás magnót, Deck1-ben hibátlan volt oda-vissza, Deck2-ben vissza egyszercsak megszorult a szalag, majd se előre/se hátra. :'( A fejegység és a lejátszás szerint előre gumigörgőt fent tartja a hidraulika, nagyon nehezen tudtam kivenni a kazettát belőle. Az addig hibátlan Deck1-ben újfent megszorult a szalag és az is úgymaradt. :'( Most fullra áramtalanítottam, hátha a töltés kimegy a tápkondikból, de meg szeretném kérdezni, de aggaszt ez az állapot, ha megmarad... Hol lehetne a magnót úgy "kiresetelni", hogy alapállapotba visszaálljon mindkét magnó?!
Hálásan Megköszönném a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
(#) CHZ válasza Vales hozzászólására (») Júl 17, 2014 / 1

Szia!
Cserelni kell a szijakat a mechanikaban, megcsuszasa miatt produkalja ezt a hibat.
(#) Vales válasza CHZ hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

OK, köszönöm a tanácsot, remélem megoldja majd a dolog!
Mintha valahol, a Conrad-ban talán láttam is már ilyen általános magnószíj-készletet. Niylván pont ehheza készülékhez valót sajnos már nemn lehet beszerezni.
(#) CHZ válasza Vales hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

HQ- ban talalsz, olcson.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
(#) kristikoma válasza Vales hozzászólására (») Júl 17, 2014 / 1

Le kell mérni a szíj helyét: körátmérő kell, valamint a szíj keresztmetszete. Ha megvan a méret, akkor a boltban az eggyel kisebb körkeresztmetszetűt választod.
(#) Vales válasza CHZ hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Üdv!
Ez az a bolt, ami Angyalföldök a Kerekes utcában van?
Az útba tud esni nekem, felveszem velük a kapcsolatot.
Gondolom, ha a régi szíjakat beviszem, az alapján be tudják azonosítani.
Köszönöm a tippet!
(#) Vales válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Köszönöm Mindenkinek!
Van több magnóm is, ami szíjcserére szorul, más gondja nincs.
Közben a Deck1 egy óra áramtalanítás után helyre is állt - ennek örülök -, a Deck2 még nem tudott helyreállni...
(#) csontom hozzászólása Aug 6, 2014 /

Sziasztok! Adott egy Samsung MAX-ZB550 Minihifi. 2 hónapja egy buli volt, és összeért a hangfal vezeték, a hifi PROTECT-et jelezve kikapcsolt. Elszállt mind2 oldal az erősítőben (Erősítő IC: STK 402 070) Múlthéten vettem bele új IC-t, be is forrasztottam, de isssszonyatosan torzított mind két oldal. Oké, gondoltam rossz az IC, de NEM! Ma megjött az új IC (STK 402-070) és ugyanaz. Mintha nem kapna elég feszültséget az IC. Rámértem az erősítőn 39-40volt van, ami elvileg tökéletes. Kondikat cseréltem, nem az volt a baj. Mi lehet még, amitől szó szerint fuldoklik az erősítő?

Ami kizárva:
A hangfal rossz
Hangerő potméter rossz
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) ha6zz válasza csontom hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szia!
Itt található rajz a géphez: Bővebben: Link
(Kicsit várni kell, és alul a get manual megjelenik, majd klikk!)
Emlékeim szerint a kimeneten található 4 db 0,27oHm szokott megnyúlni, vagy megszakadni.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) csontom hozzászólása Aug 6, 2014 /

És az okozhatja ezt? Az összeérő hangfal kábel okozhatta ezt a gondot? (még anno?)
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) csontom válasza csontom hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Még hozzáteszem, a hangfalkábel összeérésekor eléggé szaga volt az erősítő panelnek. Azt hittem, hogy az IC. De az mint mondtam cserélve lett.
A másik érdekesség, hogy ha fülhallgatót dugok bele, azon tökéletesen szól.
(#) csontom válasza csontom hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szerk.:
Ez jó lenne, ha ebből vennék 4 DB-ot a helyükre?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) reloop válasza csontom hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szia! Igen, azokon az ellenállásokon folyt a zárlati áram. Annyira még vezethetnek, hogy a füles elmegy róluk.
(#) csontom válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Köszi a választ. Amit feljebb linkeltem, ha abból veszek 4-et, és berakom, az jó lesz?
(#) reloop válasza csontom hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Jónak jó lesz, de ki kéne mérni, valóban ez-e a hiba. Vezetősáv is megsülhetett, vagy akár relé kontakt.
(#) csontom válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Hát a gond az, hogy annyira nagyon nem értek hozzá, 15 forintot pedig megér, legalább új lesz benne Aztán ha nem jó, megyek tovább, hogy mi lehet a baj, bár a relének nem hiszem, hogy baja lenne, az szépen kattan.
(#) J3rry hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok,

Van egy SONY TA-F550ES erősítőm, aminek az egyik hangfal kimenete döglődik. Nem értek hozzá, nem is akarom szétszedni, szeretném elvinni egy szakihoz, de nem tudom kihez lehetne. Tudtok javasolni valakit aki lehetőleg nem horribilis áron ránézne Budapesten? A Nyugatinál lakom, a közelben lenne a legjobb, persze ahol sikerül.

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv,
Ádám
(#) Zimezum hozzászólása Aug 21, 2014 /

Tisztelt Fórumozók,

hozzám került egy Sony CHC-TB20 típusú hifi. Bekapcsoláskor a kijelzőn a "PROTECT" és "POWER OFF" hibajelzés váltakozik. Lehúztam a magnó, a CD és az antennabemenet szalagkábelét, semmi változás. Felmerül az STK403-070 típusú végfok hibája, aminek a javítása (cseréje) vélhetően gazdaságtalan. Köszönettel fogadok segítő iránymutatást abban, hogy multiméterrel miképpen lehet megbizonyosodni a végfok hibájáról, illetve milyen kézenfekvő méréseket kéne megtenni, amelyek egy még gazdaságosan javítható esetleges hibát feltárnának. Csatolok képeket a lényegesnek tűnő alkatrészekről. Itt van egy LINK a végfok adatlapjához.
(#) Massawa válasza Zimezum hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Leginkább a kimeneti feszültség szokott eluszni ( ha csak keveset beállithato), amit figyel egy áramkör, s ha hibát jelez lekapcsolja a végfokot.
(#) CHZ válasza Zimezum hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

A 0,22R ellenállások középső kivezetésein mérj, ha ott mV-nál nagyobb DC-t találsz, ez IC hibára utal. De nézd át a hűtött alkatrészek forrasztásait is, ezek hajlamosak a kimelegedésre.
(#) titi válasza CHZ hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Ha letílt, akkor nem biztos, hogy bármit is fog tudni mérni a kimeneten.
Szerintem inkább az IC + táplábát kellene leválasztani, akár a fólia ideiglenes átvágásával.
Ha akkor elindul a hifi, akkor egyértelmű végfokhiba.
Egyébként 99% hogy az...
(#) CHZ válasza titi hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Bekapcsolás pillanatában biztos tud mérni, sok esetben még később is, ez a védelem megoldásától függ. Gyakorlatban sokszor próbáltam, mérhető!
(#) Zimezum válasza CHZ hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Nem pontosan értem, hogy melyik a középső kivezetés. A végfok IC felőli vége? Melyik legyen az a 2 pont, ahol a műszerrel feszültséget mérek? A két ellenállásnak a végfok IC felőli végei között?

A hűtött alkatrészek forrasztásait újraforrasztottam (és a biztonság kedvéért a digitális optikai kivezetés érintkezőit is, mert egy korábbi mások által lebonyolított szétszedés hatására lazának tűntek). Szerencsére a hibaüzenet eltűnt, és a fejhallgatón rendben jött a hang, működött rádió, a CD, a magnó, viszont a hangszóró néma maradt.

Nem tudom, hogy lényeges-e, de a próbálkozás közben egyszer csak elkezdett 4mp-ént reccsenni a fejhallgató bal csatorna. Ezután rádugtam kikapcsolt állapotban a hangfalat, bekapcsolás után viszont újra hibaüzenet fogadott. Kínomban a fejhallgató csatlakozóját lehúztam a nyákról, majd vissza raktam és ettől újra eltűnt a hibaüzenet.

Tehát most nincs hibaüzenet, a fejhallgatón van hang, minden más is működik, csak a hangszórók nem. Lehet ez még végfok hiba?
Következő: »»   40 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem