Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Hello! Ez egy soros adatátvitellel vezérelhető Led meghajtó. Amit leginkább egy mikrokontrollerrel lehet vezérelni. A számláláshoz maximum annyi köze van, hogy annak eredményét meg lehet vele jeleníteni egy hétszegmenses kijelzőn, vagy Led-soron.
De számolni nem Ő fog. Kivéve, ha a Led-sort lépteted az órajelével, vagy is a Shift regiszter lépked az órajelre..
Van mikrovezerlőm csak érdekelne ,hogy melyik kivezetesre mit kössek ,hogy történjen valami .
Ez nem így működik.
![]() Megnézed az adatlapot, hogy kell vezérelni, és ez alapján kell a mikróvezérlőnek megírni a programját.. (plusz a számlálást vagy mit..)
De ha nincs benyomva a gomb, akkor nyit a tranzisztor, ha meg benyomom, akkor zár nem?
Vagyis ha nincs benyomva, mindkettő világít, ha be van, akkor meg egyik se.
Nem. Ha nincs megnyomva a gomb, a tranzisztor zárva, mert PNP. A bal oldali led világít, mert a "vonal" fel van húzva táp +-ra. Megnyomod a gombot - bal LED kihuny, mert minkét lába talajra kerül, tranyó bázisa szintén a talajra kerülve nyitja őt. Ettől világít a jobb LED, de csak addig, míg az elkóban van elég töltés, hogy működtesse.
Meguntam várni a válaszra, inkább kimértem. Működik. Miután az akkumulátor töltését egy TL431A "kezeli" az akku bekötése rém egyszerűvé vált. Csupán a visszajelző LED-ek bekötése okozott némi fejtörést, de megoldódott.
Hát a programozassal nincs nagy gond csk azt volna jó tudni hogy a clk,vdr, és a data kivezetések közül melyike mit kössek ,hogy történjen bármi találtam egy rajzot aminél vezérlés nélkül az összes szegmens világít.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Az UAA2022 csak egy 16 szegmenses LED meghajtó amit mikrovezérlővel tudsz meghajtani, soros, szinkron vonalon. Programmozz fel egy mikrovezérlőt, ami az egyik lábán ki tud adni egy 16 bites soros adatot, ezt kösd a DATA IN -re, a CLK ra pedig az adat órajelét.
Érdemes az adatlapját tanulmányozni. A VDR az a kiválasztó, a CLK az óra (ütem), a DATA IN, OUT a soros adat be-, kimenet. A 18. láb testre húzásával a kimenetekre kötött összes LED világít. (LED TEST) A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Kíváncsi lennék,hogy ennek a fórumnak mi köze van ehhez??
PHILIPS 32PW9520/12 TV hez szervízrajzot keresek. Ha valaki tud segíteni,azt nagyon megköszönném.
Sziasztok!
Ennek a cuccnak a kapcsrajzát keresem (HT-D6750W/EN). Konkrétan az optikai vevő típusa kéne, de a teljes kapcsrajz is jó jönne. Köszönöm..
Sziasztok!
Én egy olyan kapcsolást keresek (DC-DC Konvertert) amivel tudnám tölteni a laptopomat autóban is. Tehát olyan kellene ami 12V-ból 18-19V-ot alakít. Ha van valakinek hozzá rajza szépen kérem ossza meg! Köszönöm!
Egy kiinduló pontnak.
Kár vesződni vele! Bővebben: Link
Sziasztok.Powerstate Tube 503 Classic erősítő kapcsolási rajzát keresem.Elég volna az előerősítőé is.Ha tud valaki segítsen,akár rajzzal,akár ötlettel.
Üdv mindenkinek.
Egy Samsung led-tv került hozzám javításra, ami előttem egy másik szerelőnél volt. A táp primer részével van gond, de nem tudok előre haladni, mivel az előző szerelő elfelejtett visszarakni bele néhány alkatrészt. ![]() A táppanel száma: BN44-00468A Az ő kapcsolási rajzát keresem. Neten csak hasonlókat találtam, de a pontosan ez a tipus nincs meg. Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném.
Sziasztok!
Frost 2w57 Típusú Kazettás fancoilnak a rajzát keresném vagy Magyarországi forgalmazót akivel fel lehet venni a kapcsolatot.
Üdvözletem Mindenkinek!
Nem tudom,hogy valaki csinált-e már ilyet,de nekem egy tekercselési rajz kellene egy aggregátorhoz. Eddig aluval volt tekerve,de szeretném meg csináltatni rézzel,hogy kicsit jobb legyen,meg le is pörkölődött. A gép tipusa: MR/GGT-3003. 220/380V. Esetleg ha van hozzá egy megépíthető szabályzó kapcsolás rajta is,az lenne a bónusz! Segítségeteket is előre köszönöm! Választ priviben is fogadom! Mindenkinek további szép estét!
Sziasztok!
Olyan megoldás kellene nekem, hogy: Egy monitor bekapcsolási jelével (amivel indítja az invertert) szeretnék bekapcsolni egy PWM-et. (LED-esítek! ![]() Köszi! ![]()
Logikai jellel vezérelhető FET-tel működik a dolog. Egy 100 ohm azért legyen a gate soros ellenállása.
Egy konkrét típust mondanál?
Például az IRF530?
Vagy pl ha az inverter trafóit meghajtó FET (3055) Gate lábára tennék egy nagyfrekvenciás diódát, (tehát egyenirányítanám) és onnan meghajtani a tápot kapcsoló FET-et? Nem esne nagyon a feszültség? (lehet hülyeséget beszélek)
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Fagyfrekveciás dióda
![]() ![]()
Javítottam!
![]()
Azt a részt békén hagynám - pláne rajz nélkül. A logikai FET-ek IRL betűjelűek, de más gyártónál másképp jelölik - adatlap segít, vagy paraméterre keresés. A kapcsolójel használata korrekt.
Hali!
Olyan ellenállást keresek, amin ha minél nagyobb áram megy át, annál nagydob ellenállást generál. Van egy mérő műszerem, ami 0-12V-ot add le a mért érték nagyságától függően. Nekem pedig olyan ellenállás kellene aminél 12V esetében teljes az ellenállás, 0V esetében pedig egyáltalán nincs. Mi ezeknek a pontos neve? ![]()
Hello! Ennek nincs neve, mert alapvetően ilyen nincs. Egy ellenállás értéke állandó. Csak valamilyen fizikai hatásra változik az értéke. Hő, fény, erő, stb. Lehet egy poti is, ami mechanikai elmozdulásra változtathatja az értékét. Vagy egy digitális poti, amit a feszültség függvényében egy mikrokontroller vezérel. Lehetne egy J-fet tranyó is ez, aminek csatorna ellenállását feszültség vezérli. Csak az messze nem ideális és lineáris elem. Valamint nem független a szabályozott csatorna a Gate vezérlő elektródától, mint egy ellenállás esetén..
De általában az ellenállás változást szoktuk feszültség változássá alakítani, és nem fordítva. Valamint "értelmes igény" nem szokott előfordulni. Volt már rá példa, mikor valaki egy üzemanyag tank szintjelzőjét alakította volna át a műszeréhez, csak hogy az fordítva mért.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |