Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm meg is nézem, hátha jó lesz..
Igazából nem kell, hogy UBW32-hez illeszkedjen a program, a lényeg, hogy 32MX795-höz illeszkedjen. A forrás része is pont azért kell, hogy a gombot átrakjam máshová illetve a LEDeket kikapcsoljam, mert nincs szükség rá. A főprogram részéhez persze nem akarok nyúlni az jó úgy ahogyan van. egyébként letöltöttem azt az amit korábban említettél "AN1388", de sajna nem volt jó.. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Kipróbáltam, de csak úgy mint a többinél egyszerűen nem hajlandó működni.
Csatolom a képeket. A képeken amikor az XC32 fordítót állítom be, ott egy csomó hiba van amikor nem találja a fájlokat. Azokat én sorra átnéztem és amit nem talált azt kijavítottam, hogy megtalálja. Az eredmény akkor sem volt jó. Minden állomány megvan és megtalál a program és még is folyamatosan hibát jelez. Próbáltam új projektet kezdeni és én adtam meg a fájlokat és azok útvonalait, de akkor is hibát dob, és szinte minden esetben a képeken látható hibát hozza. (nem az amikor nem talál valami fájlt, hanem a másik fordító hiba) Nem tudom mi lehet a gond.
Minden bizonnyal mellé kell még rakni az MLA USB programkönyvtárát. A Compiler.h is abban található.
Van egy olyan hülyeség, hogy a saját projektekkel együtt nem szabad közzétenni a Microchip programkönyvtárait, csak az azokon végzett változtatásokat. Az, hogy így a Microchip a saját vevőivel tol ki, és okoz nekik kellemetlenséget, még nem jutott el a vezetőik tudatáig... A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Igen, az elején ezzel gond volt, de mostanra a fájlokat mind megtalálja.
Szerintem az lehet a gond, hogy nem jó verzió van meg a projektekhez, vagy módosított az eredeti USB könyvtár és ez miatt akadhat ki. Csak ezzel az a gond, hogy gyakorlatilag használhatatlan a bootloader, mert nem lehet módosítani azt a pár gombot és ledet. Tényleg csak akkor jó, ha az ember gyakorolgat.. Más: nincs valakinek egy működő eltéve véletlen? Olvastam korábban pár bejegyzést, hogy valaki még használ ilyen PIC-et (32MX795), hátha lesz valakinek egy működő verziója. ui: csatoltam a legtöbbször vagy is inkább minden alkalommal ezt a hibát dobja.. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Sziasztok!
Pic 12F-re szeretnék fordítani egy tartalmat, melyik Mplab-ot szedjem le hozzá?
MPLAB X most az egyszerűbb szerintem.
XC fordítót pedig automatikusan fel fogja ajánlani létöltetesre. 3GB hellyel számolj. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Az MPLAB X-hez nem tudok hozzászólni. Nálam csak MPLAB 8.92 + C32 v2.02 és egy régi MLA (v2012-8-22) van telepítve.
A kissé már idejétmúlt útmutatóban leírtaknak megfelelően a telepített MLA főkönyvtárába (a Microchip, USB, TCPIP stb. mappák mellé) bontottam ki a letöltött UBW32 csomagokat: HIDBoot.X, UBW32_fimware1_6_3 és HelloUSBWorld.X. Az MCU típusának beállítása után első pöccre lefordult mindegyik projekt. Figyelem! Az UBW32 firmware v1.6.3 nincs könyvtárba pakolva, ezért kibontás előtt kézzel kellett létrehozni egy mappát a számára!
El tudnád nekem küldeni azt a projektet (cakli-pakli a hozzá tartozó USB és egyéb szükséges könyvtárral összetömörítve) ami neked pöccre lefordul?
A linkelt oldalon az összes projektet letöltöttem és egyik sem akar fordulni.. Valami akkor lehet nekem hiányzik vagy nem tudom. Ugyan ez az MPLAB IDE-t használom ugyan azzal a fordítóval (C32). X-is van, de azt már az új programok írásánál akarom használni.. Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Köszi, úgy fest tényleg az egészet le kellett tölteni ahhoz, hogy menjen.
Az új MLA-kkal nem kompatibilisek a cuccok, régi 2010-08-04-est kellett letöltenem azzal egyből fordult. Köszi a segítséget.
Az új MLA-vel azért nem kompatibilis a 32 bit mert mikor jött a harmony "kivették" az MLA-ből a 32 biteseket.
Idézet: „A conifg bitek jók. Akkor még az lehet a probléma, hogy a MikroC az MCU Clock Frequency alatt a belső RCtag frekvenciája / 4-et érti próbáld ki úgy, hogy a 16.000000 helyére 4.000000-mat írsz.” Sajnos nem jó ![]() Bocsi hogy késve írok csak hétvégén nem értem rá.... ![]()
Le ellenőriztem szimulátorral.
Az, hogy a MikroC -ben beállítod belső 4MHz re az oszcillátort az OSCCON regiszterbe még nem írja be. Ezt a környezet csak az időzítéseknél a ciklusok hosszának a számítására használja. Az OSCCON regiszter értékét neked kell megadni a programod elején.
Sziasztok! Lehet hogy bugyuta kérdés, de pl egy 5V-os PIC 10bites A/D moduljának mi az a legkisebb Vref+ értéke ahol még működik az átalakítás? Jelen esetben egy 18F4550-es uC ről van szó aminek a működési tartománya 2-5V ig terjed. Érdekelne, hogy 3V-os Vref+ szal és Vss beállítással, működne még a 10bites felbontás?
Még pont benne vagy a tartományban.
Köszi!
Azért ezt is vedd figyelembe, hátha..
![]()
Sziasztok lehet rossz helyre írom
![]() Annyi a bajom hogy a ciklusom valamiért nem futt le "meddig" változott kiszedem a forciklusbol és fixen adom meg pl "5" akkor tökéletes de ha belerakom a változott akkor már nem müködik ![]()
igy használom oszlopok(3); ötlet?
Az i ciklusvaltozo hol van deklaralva es milyen tipusu?
program elsö sorába és" int i" ként (hupsz az lemaradt)
i nincs deklarálva.
Idézet: „program elsö sorába és" int i" ként (hupsz az lemaradt)” bezavarhat ilyen:
Nem zavarhatja be a többit ha rossz változó tipust adtam meg több helyre még nem javitottam tegnap este vettem észre..... A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Jaja, közben észre vettem, mikor frissült az oldal.
LATA.RA0 csak két értéket vehet fel: 1 vagy 0. Ha elsoled más értéket is felvehet, akkor esetleg okozhat problémát. Máskülönben nem igen.. Esetleg érdemes Makrókat használnod, azzal könnyebb lenne és tán a kód is átláthatóbb volna. pl:
Használata pedig:
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
semmi írtam most épp.
szer.: hmm akkor a forciklusba láthatólag nincs hiba ugye???? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Nem látok benne hibát.
Szépségre lehetne persze még alakítani rajta, de így is elvégzi a dolgát. Esetleg a változóknál érdemes mindig végig gondolni mi a legnagyobb érték amit felvehet és ha ezt tudod akkor ennek megfelelően választani. Tehát, ha csak maximum 0-255 a felvehető érték és nem lesz negatív soha, akkor "unsigned char" típusra érdemes deklarálni. (előjel nélküli char típusú változó) Vagy, ha 255-nél nagyobb, de 32767-nél kisebb és nincs előjel, akkor: "unsigned short" Esetleg, ha 32767-nál nagyobb, de 65535-nél kisebb és nincs előjel, akkor: "unsigned int" És így tovább. Ez persze most nem érdekes, de később a program méretének növekedésével arányosan kell majd ésszerűbben használni a változókat.
Gondolom senkit nem érdekel, de udvariasságból válaszolok a feltett kérdésre.
(a neten sok minden van, de ami kéne az sose (gondolok itt kicsit speciálisabb dolgokra)). Az 58 lábú + duplán multiplexelt LCD (ezt csak a meghajtó IC-kből tudom) vezérlő IC bemeneteit bevezettem 2 db PIC-be és a soros adatfolyamot visszafejtettem (a szegmensek azonosításához 54 lábat el kellett vágnom) és így vezéreltem egy ledekből összeállított kijelzőt. A programban felhasználtam a megszakításból való ugrást. Summa summarum, a siker teljes. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Szép teljesítmény, örülök a sikerednek.
![]() De mit is kérdeztem? ![]()
"Majd írd meg mire jutottál." (a ponttal ellentétben, tudomásom szerint ez kérdőmondat).
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |