Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Le sem fordul, ügye? A GPIO_InitTypeDef struktúráben nincsenek olyan elemek amire hivatkozol.
Próbáld ki ezt hátha segít!
IAR 7.60 nekem teljes verzió.
Kimondottan IAR alá nem tudok ingyenesen letölteni példa programokat? (32F407-re)
lefordul.
Amit idetettél az nem. Én az SPL-t használom Coocox alatt.
Egyébként fut a program? Ha leteszel egy breakpoint-ot, akkor megáll ott?
Igen!
Látszólag minden ok. Végigsétálok pontról-pontra debugban.
Amikor ResetBit-et csinálok, a kimeneten 20 mV van, ám SetBit-nél 0,58V csak...
Hasonló konfiggal a beépített (PG13) led ki-, bekapcsolgatása ok. Debug ok, végigmegy, de a kimenet nem változik. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2018
Szia
Ha jól nézem ezen a boardon a PA2-n a MEMS szenzor IRQ lába van, ami kimenet, gondolom a szenzor alacsonyban tartja.
Felejtsd el az IAR 7.60!
Nem fejlesztenek rá, ezért magadra maradsz, a gondjaiddal. Már írtam, hogy Keil-ben csak 4 munkamenet: 1. Betöltöd a programot a „Project.uvproj” megnyitásával. 2. Lefordítod „Build, F7”, Általában minden OK. 3. Feltöltöd „Download, F8” és élvezed a sikert. 4. Persze előtte még pár beállítást meg kel tanulni, hogy portold az aktuális eszközre. Vagy használd a True Studiot, és portoldrá a meglévő példákat. Ez már több munka és több tanulást igényel. (Nem értelek, te is azt hitted, hogy a tanulásra fordított időt meg spórolhatod?) ![]()
Soha nem hittem ezt, nem bújok ki a programozás alól illetve a tanulás alól sem, csak azt hittem ez az IAR IDE jó lesz, de ezek szerint nem lesz jó.
Ez a Keil a legjobb ARM fejlesztő környezet? Mi a pontos neve és melyik verziót érdemes beszerezni?
Azon gondolkodom, hogy gyakorlatilag, van driver, és van 8.2-es verzió ami 2018-as, vagy is frissítik a környeztet, ez viszont már azt eredményezi, hogy kicsit gyérebben, de kicsi erőfeszítéssel simán jól használható és tetszik az egyszerű felülete. (semmi felesleges sallang)
Nem tudom egyelőre mit tegyek, de lehet maradok ennél a környezetnél és kicsit szenvedek vele. Nagyobb lesz az öröm, ha valami sikerül.. Példákat meg majd én elkezdek írogatni, mikor kell egy-egy periféria.. Majd kitapasztalom.. Csak mondjuk tényleg magam maradok, ha ezt fogom használni, de ez legyen a legkevesebb.
Már egyszer linkeltem neked, armkeil.
Getting Started PDF: Bővebben: Link Itt megtalálod a letöltés helyét: Bővebben: Link Szerintem érdemes venni a fáradságot, és legalább megismerni. Könnyebb úgy tanulni, hogy látod a mási jól működő példáját.
Igen ez is igaz.. Köszi megnézem ezt a programot..
Szia icserny!
Talán te vagy más tud megoldás a problémámra? Még én is kezdő vagyok a Keilről -> Atolicra portolásba. Illetve most tanulom és elakadtam. Keilben így van megoldva a fontkészlet deklarálás:
Viszont az Atolic dob rá hibaüzeneteket: Pedig itt már: Font8x8 ként hívom. Idézet: „Utilities\STM32F4-Discovery\stm32f4_discovery_lcd.o ![]() Utilities\STM32F4-Discovery\fonts.o ![]() Utilities\STM32F4-Discovery\stm32f4_discovery_lcd.o ![]() Utilities\STM32F4-Discovery\fonts.o ![]() collect2.exe: error: ld returned 1 exit status ” Ezt hogyan kellene kiküszöbölni? Köszi!
Több helyen lett létrehozva a const tömböd. Ha ez a fonts.h fájlod, akkor a const tömbödet ne abba tedd, hanem külön pl. a font8.c fájlba. Nálam a truestudio-ban úgy működik.
Köszi ez nem segítet!
És a project Searc is csak 1 Definiciót talált. Esetleg ha bele néznétek? A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
Itt van a javítás. Egy C fájlba ne include-olj másik C-t, mert az nem header.
Köszönöm!
El írás lehetett. Kerestem én is, de nem találtam. Hól volt a hiba?
Az stm32f4_discovery_lcd.c -ben az #include "font.c" -> #include "font.h" -ra cseréltem,
meg az alatta levő sFONT-okat átraktam a font.c-be.
Hogy én milyen figyelmetlen vagyok! Pedig átnéztem sokszor.
Az SFONT-ok eredetileg is font.c-ben voltak. Most már lefordul, lehet tesztelni. Legutoljára az SD illesztést raktam hozzá. Még egyszer köszönöm! ![]()
Én is szoktam néha ilyen bagatell dologgal szívatni magam
![]() Na meg, ha nem rakod fel a konkrét projectet kompletten, akkor esélytelen lett volna megtalálni a hiba okát.
Mivel ígéretesnek tűnik az Atolic alkalmazás!
Mióta teljesen ingyenes, és az STM gyár is támogatja. Ezért kezdtem gyakorolni a használatát. Még szinte minden ismeretlen. Esetleg van neked is ilyened a hozzávaló sallanggal? Bővebben: Link
Ilyenem pont nincs. Ilyenem van, meg még ilyenem is.
Ilyen F407ZET nekem is van.
Meg hozzá a sok japán régi CMSIS-es demók. Sok mindenre fel lehet használni.
Sziasztok,
Az alábbi panellel játszott már valaki SDIO módban? Fél napja szenvedek de semmi siker. Nem is látja a kártyát. FAT32-re formázva. MXcube-bal TrueStudio-ban csináltam a kódot. a lényeg: if(BSP_SD_Init()==MSD_OK) { fresult=f_mount(&fatfs,SDPath,1); fresult=f_open(&myfile,"mywrite.txt",FA_CREATE_ALWAYS|FA_WRITE); f_printf(&myfile,"SDIO OK"); f_close(&myfile); } Ha valakinek lenne egy működő kódja szívesen fogadnám, hogy kizárjam a panel hibáját. Előre is köszi
Erre van tesztelt CMSIS-es demó SDIO.
Ide rakom. Ha megfelel?
Csak hogy a bőség zavara legyen, itt egy CubeMX-el létrehozott HAL truestudio project, ami a soros portra kiküldi a teljes fájllistát. Hogy legyen némi szépséghibája a dolognak, ez a kistesó panelre készült: VET6 (a ZET6 panelom most épp nincs itthon), ráadásul a program RAM-ból van futtatva, hogy a játszadozás során ne "koptassam" el a flash-t (pár oldallal korábban leírtam ezt hogy lehet megcsinálni, a visszaalakítása is kb. 1 perces munka).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |