Fórum témák
» Több friss téma |
GL41...
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2025
Lencse alakú, két lábú, CT 50-9Sziasztok!Segítséget kérnék, ha lehet! Van egy tápegység, amiben zárlatot okoz egy lencse alakú kb.1-1,5 mm átmérőjű alkatrész, két lábú áés CT50-09 feliratú! A neten nem találtam róla semmit én meg még eddig nem találkoztam vele! Segítsetek, mi lehet ez??? Köszönöm, a segítséget!
Szia! Biztosan mm-ben kell érteni a méretet?
Szia!
Szerintem csak a szemléltetés miatt érdekes, de gondolom más szempontból nincs jelentősége a méretnek! A lényeg a CT 50-9 lehet....!??
Egy fénykép is segíthet, háta valaki ráismer a formájáról.
köszi.
Majd rendelek ilyen típust! üdv: Tivadar
Balanszer?Üdv! Nem tud véletlenül valaki ehhez a balanszerhez kapcsolási rajzot?Próbáltam ebből a típusból nagyobb áramút keresni, de nem találtam. Mi ez?SziasztokEz szerintetek mi lehet? Az egyik dobozomban találtam, de már arra sem emlékszem mikor, és miért tettem el.
Szia! Ez valamilyen csillapító dugattyú.
Mechlabor STM-600/610 stúdiómagnetofon alkatrész...
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2025
Szia!
Pedig lehet értelme a pontos méret megadásnak, illetve ahogy Bakman írta egy fotó sokkal többet lendítene a sikeres beazonosításban. A típusszám alapján lehet akár egy 5 Ω-os NTC is, DE ezek nem 1 mm átmérőjűek. A másik kérdés, hogy hol van ez az alkatrész a tápegységben? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2025
Köszi!
Most már legalább tudom mi ez. Bár szerintem sose fogom felhasználni. Oda adom majd valakinek ![]()
Én használtam ilyet régen, vágtam rajta, de a belsejét valahogy sosem láttam. : -)
Milyen alkatrész ez?Tisztelt fórumozók!A panel bal alsó sarkában R01 jelölés, de az alkatrészen csak HMR és JRW olvasható, és a két kondenzátor közöttt a hálózati csatlakozónál a kék színű amin semmiféle felirat nincs, ezek milyen alkatrészek lehetnek?
Hello! Feltételezhetően ez egy "biztosíték ellenállás". Ha megnézed sorba lesz a hálózati feszültséggel. Csökkenti bekapcsoláskor a tranziens áramot és túláram esetén megszakad és nem okoz galibát.
A Google is segít, meg egy éles fotó is - szerintem ilyen, csak kisebb teljesítményűben. Értéke a legalsó sorban van:
https://www.alibaba.com/product-detail/Republic-of-Korea-Original-b...4.html
Óóóó, bocsi!
Rosszul írtam a méretet! Természetesen 10-15mm között van az átmérője!
Szia!
VDR A tápegység bemenetén sorba van kötve a tápfeszültséggel. Kb. 5 Ω az ellenállása 20 °C-on. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2025
Igen, valóban sorba van kötve a hálózati csatlakozónál, de most rövidzárt mérek, tehát ez jó kell hogy legyen. vagy mégsem?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2025
Ha sorban van, az sosem nem VDR, hanem NTC..
Ezek szerint átfolyik rajta az áram, tehát jó. Lehet hogy "sima bizti", csak a formája más, mint az átlag.
Az a kék színű amin semmi jelölés nincs?
Általában a kék színű nagyfesz kondi, vagy VDR. De ezek közül egyik sincs sorba az árammal vagy egy áramkörrel.
Oda van írva a panelre, hogy az egy NTC: az 5D-9 termisztor egy Ametherm SL15 5R003.
Jó reggelt!
Ez egyébként egy kis kompakt digitális gép akkutöltője, nagyon jó lenne ha működne ez a töltő, de jelenleg csak 1,2 V-ot mérek a kimeneti érintkezőkön. Ha az összes kondenzátort kicserélem ,működhet ?? láthatóan a panel minden alkatrésze jól néz ki.köszi A hozzászólás módosítva: Sze, 7:26
Biztos hogy rossz a töltő?
Sok töltő nem kezdi el tölteni az akkumulátort, ha az túlságosan le van merülve! Meg kell mérni az akku feszültségét, és ha jóval a névleges alatt van akkor lehet csak ez a gond. Ilyenkor valami szabályozható táppal el kell kezdeni tölteni az akkut, és ha veszi a töltést, akkor egy idő után már a töltő is elkezdi tölteni.
Szegény vision68 csak leírta, amit a "profi" honlapon olvasott...
![]()
A "profi" honlap a gyártót nevezi VDR Varistor-nak, de az alkatrész mégiscsak NTC:
Idézet: „Songlonglishang Electronics Co., Ltd. (hereafter referred to as "LSVDR" or "VDR Varistor")” |
Bejelentkezés
Hirdetés |