Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Audiofil, High End Audio

Témaindító: konyak6, idő: Márc 25, 2018
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   90 / 91
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 12, 2025
Valakivel nagyon összekeversz, én ilyet sosem állítottam. Az után épített kapcsolásaidról nyilatkoztam amit egy ismerős csinált. Illetve, a jétékizét azt ugye én. Még meg is mutattam, ugyanaz a nyákterv volt amit küldtél.
Aztán amikor írtam, hogy nem szól jól, akkor megsértődtél, meg hogy én ellened gonoszkodom. Aztán, pár évre rá, csak kibújt a szög a zsákból és magad is bevallottad, hogy tényleg nem szólt jól.
Szóval ne forgassátok ki a szavaimat ha nem muszáj, mert akkor én is elkezdem, lenne bőven mit...
(#) CHZ válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2025
Miert kuldtem volna az orszag masik vegebe erositot neked? Kauciot most talaltad ki!
Mivel nem kuldtem el, nem is hallhattad, tehat velemenyed sem igazan alakulhatott ki, ez a lenyeg, de megis tudtad hogyan szol! Nem kell melle beszelni!
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2025
(#) mek-elek válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 12, 2025
Idézet:
„Leírtad, hogy a 10éves Cambridge erősítő rossz hangú. Ahogy a szavaidból kivettem már 7évesen(amikor a barátod vette) is az volt.”

Nem értem. Vagy baj van a szövegértéseddel, vagy szándékosan vágsz össze belőle dolgokat. Én azt írtam, hogy amikor vették használtan 7 éves volt. Aztán, de nem jegyzeteltem, de elkezdett a hangja romlani. Innentől a készülék legalább 20 éves lehet visszamenőleg. Aztán ha nem tűnt fel azt is megemlítettem, hogy egy készülék aktuális állapota az addigi használatával összefügg. Szóval nem kellene az általam említett dolgokat saját elképzeléseid szerint átírni, hogy személyeskedhessetek. Én nem rólatok vélekedtem, hanem a tapasztalataim szerinti dolgokról. És nem korrekt dolog, hogy ezt Ti fordítva teszitek.
Idézet:
„Tényleg nem tud már olyat írni senki ebbe a topicba amibe nem kötnél bele.”

Ezt sem értem...
Az én saját véleményem az említett háttérrel nem mások véleménye ellen, hanem maguktól lettek. Mi köze ennek a mások véleményéhez, főleg ellenpontként. A tapasztalatok mindenki sajátjai. Ez nem olyan, "hogy dögöljön meg a másik tehene is" Mi köze ennek a szemléletnek az audiofilhez? Ahol egymás tapasztalataival gazdálkodhatunk.
És hányszor kell megemlíteni, ha valakinek jó amit hallgat, legyen vele boldog. Meg a kompromisszum nem egy ponton van mindannyiunknál. És ez nem jelent semmiféle minősítgetést senkire nézve
Idézet:
„Itt is sántít az a kinyilatkozásod, hogy a régi topológiák rosszul szólnak.”
Innetől a dolog bonyolultabb.
Az audiofil témában lennénk. Vagyis a minél jobb hangzás elérése lenne a téma, nem a "jól szól"
Itt már körül kellene írni a "jól szólt." Mire is gondolok, hogy reagál az adott készülék a felvételek kihívásaira? Egyáltalán alkalmas arra, hogy érzékelni lehet vele a hangsávokat, hogy érzékelhető vele az LP, és a digitális hordozó képessége közti különbség, ha bármilyen kábelt cserélsz benne érzed a különbségeket. Amikor duál-monóban építesz (teljesen független két csatorna), azt mért hallani jobbnak, mint a közös tápon csüngő csatornákat, és mit hoz a sztereó térben a teljesen elszigetelt két csatorna. Szóval valami ilyesmi lenne itt a jól szól. Talán belátható, hogy ilyen építési megoldást a Cambridge-ben sem lehet felfedezni... Az viszont előny, ha az ember főleg fejhallgatózik, mert ott egy jó pár dolog kimarad, ami problémát jelenthet. Szóval így ránézve az sem korrekt, ha a jobbat hangfalas, vagy épp fejhallgatós helyzetben akarjuk elemezni, és összehasonlítani egymással.
(#) water válasza CHZ hozzászólására (») Szept 12, 2025
Urak! Nem lehetne ezt befejezni? Senki nem kíváncsi a vélt vagy valós sérelmekre! Majd megint másnak értékes információk fognak eltűnni az offolások miatt.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2025
Idézet:
„Az után épített kapcsolásaidról nyilatkoztam amit egy ismerős csinált.”

Azért ez elszomorít, mikor "tapasztalt" fórumtárs ilyet ír e témában. Amikor tudjuk, hogy két egyforma hangú építés nemigen van. Aztán meg, ha nem jó, az milyen felvételre igaz, milyen hangfalra, milyen szobaakusztikával, és milyen elvárás szerint.
(#) teddysnow válasza water hozzászólására (») Szept 12, 2025
Ezentúl bemutatkozás után az első kérdésem lesz, hogy szokott erősítőket építeni?
(#) CHZ válasza water hozzászólására (») Szept 13, 2025
Szerintem rossz helyre címezted, olvas vissza!
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 16, 2025
Idézet:
„mert hát te mondod mindig, hogy rendszerben kell gondolkodni. Hogy ez mennyire így van most igazolódott be számomra nagyon is.
Egyébként a TAD az nem gyárt csövet mivel nem gyártó, csak vesz, mér, válogat és címkéz, illetve címkéztet, nem tudom. A Tungsram csövek meg híresek a mai napig még külföldön is.”

A rendszerben gondolkodás nem kötelező, csak áttekinthetőbb, ha az ember azon gondolkodik, hogy hol tart éppen.
Innentől azért nem ártana valami rendszer szerint elmélkednünk. Vagyis, mint már említettem, más egy hangfalas, és egy fejhallgatós üzemmód. Bár most épp a VF4 befejezésével szenvedek, de ez csak olyan média háttér volt, lesz. Rám annak elkerülése a jellemző, amit most egy rejtvényben olvastam a megfejtésben: egy vevő bemegy a boltba, és abban a falon hangszerek, és fegyverek lógnak. Kérdezi a vevő, hogy mi ez a furcsa árúkészlet? Mondja az eladó: tudja uram az egyik nap bejön valaki, és vesz egy trombitát, és másnap bejön a szomszédja és vesz egy pisztolyt. Szóval nálunk a szomszéd nincs felesleges kiadásokra kényszerítve.
Szóval esetemben a csőkérdés fejhallgatós üzemmódban érvényes. A tapasztalataim e szerint keletkeztek. A csövekről, ha elmélkedünk nem kellene kihagyni azt sem , amibe dugjuk nagy reménykedéssel. Megemlíteném, hogy a hibridem anyagértéke jó kétszerese a két GGL csőnek.
Tad, persze, hogy egyetértünk abban amit írtál, a TAD, mint olyan csak kontrolál. Én a stageshop-nál vettem. Ott különböző gyártók is akadnak. Ott az ECC82-őt 11000-ért vettem darabáron. Természetesen új darabok voltak. Amikor az elektrolux csövekről olvastam, ott jelezték, hogy az elektrolux az átmenet a Tungsram GGL között. És ha valaki zenét hallgat rendszeresen koránt sem biztos rendszeresen csőjáratással szeretné az idejét tölteni a cserélgetések miatt. Így léptem számomra egy nagyot, és mint írtam is, nem bántam meg.
Jelenleg még mindig járatom, de már egy RCA kábel miatt, ami sokat ígérőnek tűnik. És ha az említett trombitahangra gondolok, nem rég hallottam egy fúvós kamarazenekart rezekkel. Hát hangfallal biztos átjött volna szomszéd reggel hatkor. A kábellel úgy szólt, hogy kristálytisztán volt harsány, és mégis csodás hangzású a felvétel. Nem bántotta a dobhártyámat. Dehát ez lenne az audiofil értelme. Összegezve, ahogy felmerült, ez egy jelenlegi rendszer adott képessége.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2025
(#) Solderball válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 16, 2025
Az "Elektrolux" az nem Electro-Harmonix akart lenni?
(#) mek-elek válasza Solderball hozzászólására (») Szept 16, 2025
Először is köszi az érdeklődésed! Arról nem beszélve, hogy teljesen egyetértek veled! sajnos kétfelé már nem megy, köszi!
RCA kábel, elkezdte meghálálni a bizalmat. 16óra 10perc, Bartók rádióban a hegedű hangja elkáprázhatott. Eddig a hibridben, ha a Gate-csatoló kondit váltottam megváltozott a szólóhangszer térbeli előre-hátra pozíciója. Most azonban, ahogy szerettem volna, csak egy enyhe különbség volt érezhető a hangzásban, mivel jó felvételt hallottam. A hangszer hangja nagyobb hangerőnél áthatolt rajtam, mit a röntgensugár. Érdekes volt kedves RCA kábel.
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 16, 2025
A HK nekem teljesen véletlenül lett, általában fordítva csinálom, előbb olvasok véleményeket amennyit csak találok, aztán veszek vagy építek valamit. Itt most fordítva volt, előbb vettem meg aztán kerestem a kritikát. Nem nagyon találtam, angolul se. Majd megpróbálom még japánul meg oroszul, annyi nyelven szerintem már elég lesz.
Szóval. Egy új HK tulajdonos írta nekem privátban, hogy nála egy külső phono-val csodálatosan szól, viszont CD-vel harsány, nem tudja elviselni. Nekem ugye se LP-m se CD-m nincs, úgyhogy eddig nem sokat tudok a dologhoz hozzászólni. És most jön a de. Többektől hallani, hogy LP vs CD esetén 1:0 az LP javára. Járt nálam egy Sajti (mcc) féle V4, meghallgattam, majd a Karesz megvette (nálam volt de nem volt az enyém). Utána véleményt cseréltünk róla. Teljesen máshogy szólt az a végfok nálam mint nála. Gondolom ő CD-ről hajtotta. Szerinte kiabált. Nálam nem hogy nem kiabált, hanem épp az ellenkezője volt, unalmas, döglött, amolyan 12 belőle egy tucat hang.
Sokáig nem értettem ezt az egészet, mostanra értettem meg. Ha a Karesszal végfokot cserélnénk, pontosan ugyanez történne, nála nem szólna jól az enyém, nálam meg nem szólna jól az övé. Azért nem, mert teljesen máshogy szól a forrásunk, az ő erősítője ahhoz illeszkedik az enyém meg az enyémhez. Nálam a HK egyáltalán nem harsány, inkább olyan, hogy pontosan azt a zenében rejlő életet mutatja meg, amit a többi végfok nálam ezzel a forrással nem tudott. És ha lenne CD játszóm és azt tenném elé, lehet, hogy arra én is azt mondanám, hogy hú de harsány, sőt kiabál, és kereshetnék másik végfokot. Nem egyszerű dolog ez az audiofíliásság.

De ugyanez van highend cuccokkal is, a srác aki megvette szalonban (ott hallgatta meg összerakva) a 3 millás végfokot, hazavitte, otthon ugye más volt a forrás is meg mások voltak a dobozok is, aztán egyszer csak el kezdte árulni, mert otthon nem úgy szólt. Akkor szólt volna úgy, ha az egész rendszert hazaviszi.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 16, 2025
Ez már ilyen! Nincs mit elérvelni. A lényeget összefoglaltad. Innentől döntse mindenki magának el a hogyan tovább-ot...
Talán érdekes valakinek, aki komolyan veszi e dolgokat...
Tegnap este mentem egy kört a Youtubon az említett kábellel, csak úgy kíváncsiságból.
Nos persze, hogy kicsit más volt, mint eddig. Ám volt egy anyag, tán hires, de annak is csak az első száma, ami egész élethűnek tűnt. Mármint az az egy szám az említett anyagból. No de hányféle zenei anyag van fenn... Rezső egy-két számát egész hallgathatóan tették fel. De a többi sivatag, ha az ember igazán jóra vágyik. és az említett élethűszerű sem érte volna el a egy jó LP hangzását. Épp néztem, csak pénz kérdése, lehet LP-t kapni százezer felett is. Azért szívesen meghallgatnám, de hát még mindig nem nyertem a lottón.
Ha már szóba hoztam, bár már említettem, én saját építésű DAC-al szoktam digitális anyagokat hallgatni. Ezt azért írom, mert nálam "nem ordít a CD-hang", de ettől még nem LP-s. Nos ennek hátterében a CD-játszó legtöbbször igénytelen analóg hangkimenete. Tunelman is feljavította a sajátját. Nem véletlen. Szóval az eltérő hangzásvilágra lenne orvosság, ha az nem is a legtökéletesebb eredményt adja.
Megjegyzem nekem is van jelentős mennyiségű digitális zenei anyagom. vagyis olykor terítékre kerül abból is. Azonban az analóg világban van az igazi zeneiség. És az általad említett dolgok hátterében azért még lehetnek kábeleltérésből származó különbségek is.
Szóval, ahogy írtad is, ez bizony elég összetett dolog az eredmény tekintetében.
Jogosan felmerülhet, hogy ez az egész minek?
Nos aki szereti a zenét, talán el tudja képzelni, hogy milyen az, amikor az ember fülén megszólal a Carmen habarena zenekari változata, és a zenekar játéka, annak téged körülvevő extázisa ki tud ugrasztani a bőrödből. Nos valami ilyen van a "küszködés" hátterében.
Kiegészítésül, most épp Charly New York szól a fülemen a Petőfi jóvoltából.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2025
(#) mcc válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 17, 2025
Idézet:
„Járt nálam egy Sajti (mcc) féle V4, meghallgattam, majd a Karesz megvette (nálam volt de nem volt az enyém). Utána véleményt cseréltünk róla. Teljesen máshogy szólt az a végfok nálam mint nála. Gondolom ő CD-ről hajtotta. Szerinte kiabált. Nálam nem hogy nem kiabált, hanem épp az ellenkezője volt, unalmas, döglött, amolyan 12 belőle egy tucat hang.”

Sajna ennek ez a hátránya. Ez a végfok már csak ilyen. Azt kapod a kimeneten, amit a bemeneten beletolsz. Mire megoldottam elé a hangerő szabályozást....
Ahogy a klasszikus mondja: Ne a tükröt okold, ha a képed ferde!
(#) Massawa válasza mcc hozzászólására (») Szept 17, 2025
Hifi - nem Hifi?
Hétfön beszéltem régi angol barátommal ( koncerthangositás) a fia folytatja a munkáját beleértve a fejlesztést is. ( amugy a barátom a Turbosound system egyik alkotoja)
Nos a fiu most egy érdekes munkába keveredett. A hadsereg találta meg, mert a tankokba stb gyakorlatokon vaklövedékeket használnak, amik elég drágák és körülményes a használatuk meg a logisztika. Igy kifejlesztettek egy hangszoro rendszert a hozzátartozo elektronikával, ami a jármüre van szerelve és hasonlo hanghatást okoz (kivül belül) , mint a valodi lövedék csak nem büzlik és korlátlanul a rendelkezésre áll. Már alá is irtak egy szezödést Europa legnagyobb fegyvergyárával.
(#) mcc válasza Massawa hozzászólására (») Szept 17, 2025
Nem keresnek beszállítót?
(#) mek-elek válasza mcc hozzászólására (») Szept 17, 2025
Nem okolt, hanem megállapított. Aztán, pont a rendszerelméletről beszélgettünk.
(#) mek-elek válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Szept 17, 2025
Már megint fogást keresel rajtam. Nálam az LP-ben, meg az analógban van a hifi, mint írtam. De ha épp a zsebrádió szól valamiért, az sem hifi. És egyébként a Youtubon is van fenn jobb darab, de bizonyos kompromisszumokkal. No meg az sem mindegy, hogy milyen rendszerrel halászol ezekben az anyagtokban...
(#) Karesz 50 válasza mcc hozzászólására (») Szept 17, 2025
De mi azt is megbeszéltük egymás közt, hogy nálam egyáltalán nem kapta meg azt a V4 ami járt volna neki: a korrekt tápegységet. Beledugtam a labortápba és kíváncsiságból megmértem, a műhelyben (közel sem ideális feltételek mellett) meghallgattam, ahogy minden más kísérleti deszkamodellt szoktam. És azt is mondtam, hogy fogalmam sincs milyen hangja lehet az "igazi" V4-nek, mert így és ennyiből nem lehet korrekten ítéletet alkotni egy végfok végleges hangjáról. Tény, hogy labortápról nekem nem jött be - de ez semmit nem jelent. Még mindig fenntartom azt, hogy szeretném egyszer meghallgatni valahol az általad rendesen megépített V4 hangját, mert én, szerintem soha nem fogom rendesen bedobozolni (amiatt, hogy éppen elég a sajátjaimmal bajlódni).
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2025
(#) mcc válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 17, 2025
Egyszer majd felkereslek
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 17, 2025
Idézet:
„Ha valóban akarsz előrébb lépni a fejhallgató témában, akkor éppen most jött szembe ez a kis szösszenet, amiben a szimmetrikus és az aszimmetrikus hajtást említik. Ők alapvető előnyt látnak az egyikben a másik rovására. Persze ehhez ezt kiszolgálni tudó eszközt kell építened.”

Ezt a fejhallgató erősítő témából hoztam, mivel bizonyos dolgokról szerencsésebb itt csevegni.
Mindenkinek kialakul bizonyos szemlélete, ha rendszeresen ténykedik a jobbítás reményével. Kialakulhat valami sajátos hozzáállás e bonyolult témában. Vannak elméletek, tapasztalatok, meg persze vélemények is. Mivel ez a téma rendkívül összetett, és mindennek van valami hatása, így általánosítani nem lehet.
Szimmetrikus, vagy aszimmetrikus?
Válasszon mindenki magának valót belőle. Nálam csak a DAC proci két kimenete szimmetrikus. Onnantól két független analóg csatorna nálam. Csak úgy belegondolva, ki hogyan... Ha külön egységről beszélünk, vegyük például XLR-t, összeföldelt állapotban megy be a két csatornára, míg nálam a két csatornának külön földrendszere van. Kinek, hogy tetszik. A szimmetrikus elv szerintem egy stúdióban, hangosításban alapvető igazából. Persze jó buli van benne, ha el lehet adni vele egy erősítőt valakinek, aki ezt a dolgot nem ismeri. Az viszont igaz, hogy azért jól kell megépíteni egy erősítőt, hogy az zavar védett legyen. És a szimmetria elve nem pótolja egy erősítő hangjában az igényes, és ezzel nem olcsó kivitelezés hiányát. Tapasztalat hiányában meg mindenkit meg lehet téveszteni.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 17, 2025
No meg ezt olvastam valahol egy "szakmai" oldalon...
Idézet:
„Amit nem fog tudni, az a hosszú élettartam, és a színezetlenség, ezek nem erényei a csöveknek.”

Jópofa...
Nem tudom melyik csőre gondolt, mert nem írta?
Aztán, méghogy a csövek színezettsége. Mi van a felvételek milyenségével, az alkatrészek képességeivel, a kábelek hangzásra gyakorolt hatásával, és egyáltalán adott építés megfelelőségével?
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 17, 2025
Nálad nem tudom hol és hogyan van, de egy csővel addig nincs baj amíg nem nagyon kell erősítenie. Tehát, mondjuk ha fel kell neki erősíteni 100mV-ot 2V-ra azzal semmi baj nincs. A bajok akkor kezdődnek, amikor elő kéne állítani neki 200V pp-t, mert az nem fog menni komolyabb torzítás nélkül. Tettem fel meghajtás méréséket régebben, de ehhez még mérni sem kell, elég megnézni az adatlapján a görbesereget.
(#) shany válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 17, 2025
Bár csak 120Vpp:
A régebbi hibrid erősítőm mérései: első esetben 2 trióda ( lokális negatív visszacsatolás a katód ellenállásokkal, Utáp=310V )+ félvezetős áramerősítő végfokozat ( Au=1 ).
A második esetben 3 trióda ( lokális negatív visszacsatolás a katód ellenállásokkal, Utáp=305V )+ félvezetős áramerősítő végfokozat ( Au=1 ), átfogó negatív visszacsatolással.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2025
(#) Ge Lee válasza shany hozzászólására (») Szept 17, 2025
Igen, a 120 az nem 200. Plusz, nfb-ről ugye szó sem volt. Aztán, 30V-ig nfb nélkül olyat egy közönséges u követő is tud. Optimalizált srpp meg még ennél jobbat is tudna.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 17, 2025
Nálam ez úgy van, hogy megkértem kedves Tóth Béla fórumtársunkat, hogy tervezzen nekem egy hibridet. Ő megtervezte, lemodellezte, és meg megépítettem a magam módján, és ez lett.
A fejhallgató erősítő témában után építhető módon közöltem az építési részleteket, vagyis nem egy két képet közöltem róla. Akit a részletek érdekelnek, azok ki tudják maguknak számolni belőle, amire kíváncsiak. Mint már írtam, engem a számítások nem érdekelnek, csak az elérhető hangminőség. Amit a készüléken mérni kellet az a 12,6 volt a fűtésen, ami nálam 12,5V. Azonban a kb 24 volt miatt a cső bejáratási ideje igen kitolódott. Mivel jelentős összeget költöttem rá, és a változtatás, a nagyobb feszültség, a több cső jelentős többletkiadással járna, így változtatást nem tervezek. A hibrid hangja az eddigi legjobbra sikeredett. Beleértve a hangszerhangok milyenségét, és a térhatás egyediségét.
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 18, 2025
Azt én nem követtem mert a fejhallgatót én nem tudom elviselni csak rövid ideig. Meg azt sem szeretem ha a zene a fejemben szól mert az élőben sem úgy van. Az SRPP egyébként meg tud hajtani kis impedanciát, közvetlenül is alkalmas mondjuk egy 600 ohmos fejhallgató meghajtására buffer fokozat nélkül is.
Idézet: "és a térhatás egyediségét". Igen, a csövek tudnak olyat, aztán, hogy az mennyire a valóság, vagy mennyire van attól elrugaszkodva azt ki ki döntse el magának. Egy, kint a szabadban szóló hangszer hangja egy helyről jön, nem a tér minden pontjából. De utóbbi szebbnek hangzik.

A magam részére a "hogyan tovább"-ot is eldöntöttem, újra szétkaptam ezt a gépet, mert nem emlékeztem hogy a többi elkó milyen benne, a megérzésem most sem csalt, a meghajtásban is marcona kondi van, hát az is cserélve lesz, meg a tápszűrőknél is szemmel látható a hanyagság, vagy kifogyott megint a raktárkészlet vagy nem tudom, az egyik tápágba még jutott SU elkó a másikba már csak Marcon. Azokat is cserélem. De előbb még van vissza 2-3 nap szüret...
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 18, 2025
Szép feladat. Kitartást hozzá!
(#) teddysnow válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 20, 2025
Ha már Harman Kardon henkölés, akkor bemutatom én is a műalkotásom. A kép egy HK620 posztindusztriális világának belső szerkezetét és dinamikáját tárja elénk. A hűtőborda és a kábelezés, nem csupán funkcionális elemekként, hanem esztétikai komponensként is megjelenik, szimbolizálva a modern gépek és az ember közötti kapcsolatot. A festmény nem csupán egy technológiai struktúra ábrázolása, hanem a rendszerek rendjének és energiaáramlásának vizuális megjelenítése is. A hűtőborda, mint kompozíciós tengely két részre bontja, mint egy narratíva ív. Bal oldalon tömör, zárt tömbként jelenik meg a monumentális transzformátor "A szíve", amelyből vastag, kígyószerű kábelek indulnak ki, mint az erek, életet lehelve a kép középpontjába. Jobb felső sarokban egy új RIAA korrektor külön motívumként látható. A piros csatoló kondenzátorok elkülönülő körtánca a műveleti erősítők körül visz egy kis játékot a jelenetbe.

Ez a tájkép egyszerre dokumentál és értelmez. Ember és gép kapcsolatának vizuális metaforája vagy egymásra utalása.

Phono nélkül vettem, nekem meg az kell, így a gyári kialakítás helyére beépítettem egyet. Egyszerű, 2x duál opampos, de kétszer is megdolgoztatott. Először, mikor összeraktam, nem jött ki rajta jel. Második műveleti erősítő bemenetén volt jel, kimenetén nem. Két napon át cseréltem műveleti erősítőket, alkatrészeket mértem (pedig azokat válogattam), nyákot mértem, tápokat cseréltem és semmi nem változott. Írtam egy segítség kérést ide a fórumra, mondom átolvasom mielőtt rányomok a küldésre. Amikor olvasom miket mérek, akkor ugrott be, hogy a függvényvény generátoromnak a kimenetén 5 Volt DC van és a RIAA korrektor bemenete meg DC csatolt. Rég meg kellett volna már csinálnom...
Másodszor meg, beépítettem, működött, szólt, de a bal oldal, szünetben, nagy hangerőn barna zajos volt. IC csere, zaj nincs. Zajos IC jobbra téve, a zaj jobb oldalon szólt. Egyszer már jártam így.
Valamint, akkor cseréltem a hangszóró kábeleit is. Nem azért, mert gyengének tűntek, hanem mert szimpla PC-táp kábelei voltak. Azok, amiken 3, 5 meg 12 Volt megy. Szerintem azok nem hangszórókábelnek valók, így kicseréltem őket. Volt is itthon Norrstone, meg AudioQuest G2 darabok, úgyhogy mentek. A mély, mint ha hangsúlyosabb lenne, de a magas az határozottan tisztább lett. Kellett, hasznára vált.

hk.jpg

Következő: »»   90 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem