Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   181 / 181
(#) Lacika válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 18:18 /

Miért nem lehet fogni egy papírt, ceruzát, szépen lerajzolni a kapcsolást, amin minden alkatrész értéket feltüntetsz, pontosan ahogy a valóságban van, és szépen berajzolni rajta a mért értékeket a földhöz képest. ?????
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:21
(#) jani1987 válasza Lacika hozzászólására (») Hé, 18:31 /

Lustaságból és mert ez az első próbálkozásom amiben talált kondikkal kísérletezem. Pont Horváth féle szkóp kapcsolásokat nézegetem és ha ott vannak bevált tippek akkor egységesítem a rendszert.
(#) Lacika válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 18:36 /

Nem a könyvben lévőt kértem, hanem a valóságot! Nem tudod ezt lerajzolni egy papírra és feltüntetni rajta mindent, a mérést is, ahogy a valóságban van????
(#) jani1987 válasza Lacika hozzászólására (») Hé, 18:56 /

A C1 270n, a többi 100n. Mindegyik a várható feszültség fölé van méretezve.
(#) Lacika válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 19:03 /

Ne viccelj, akkor ez mi?
(#) uniman válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 20:18 /

10nF helyett 100nF ? Jóvanazúgy? Mi van az árammal? Mennyi az annyi?
(#) jani1987 válasza uniman hozzászólására (») Hé, 20:22 /

A cél a rácsfesz és a fókusz beállítás. 1mA alá nem igazán akartam menni. Amikor belevágtam figyelmeztettek, hogy nehéz utam lesz. Pár perce beszéltem Kálmánnal és 5 perc alatt kitárgyaltuk azt telefonon amiről napok óta zajlik a tárgyalás.
(#) uniman válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 20:24 /

Akkor azt le is írhatnád..okulásképpen nekünk-tudatlanoknak.
Köszi...
(#) Busz hozzászólása Csü, 9:25 /

Kamera táplálása

Sziasztok!

Olcsón szeretnék venni egy PTZ ( motorral forgatható) régi CCTV kamerát, 2008-as gyártmány, de 24V váltóáram kell neki, ráadásul 60Hz.

Feltételezem, belül úgyis egyenirányít.

Akkor egy sima 24V-os egyenáramú tápot ráköthetek?
Ez van ráírva:
AC/CA 24V-60HZ MAX 15W

Nem találtam jobb témát, talán itt a tápoknál értitek ezt a legjobban.

köszönöm!
(#) jani1987 válasza Busz hozzászólására (») Csü, 11:43 /

Bele néztél van e egyenirányítás?
(#) Busz válasza jani1987 hozzászólására (») Csü, 11:49 /

Ahhoz meg kellene vásárolni... csak feltételezem hogy a mozgató motorok működéséhez egyenáram kell neki.
(#) jani1987 válasza Busz hozzászólására (») Csü, 20:11 /

Nem hinném, hogy egy átkötésnek van jelentősége ha a szükséges tápot megkapja. Szerintem.
(#) erbe hozzászólása Csü, 21:28 / 1

Telefon töltő

400 V-os környezetbe (nincs nulla) kellene üzemeltetnem időzítőt. Táp lehetőség DC 24 - 48V, AC 24 - 260 V. Az egyik típusnak minimális az áramfelvétele 230 V-ról, jóformán nem mérhető. Gyanítom, 2 fix állapotú relécskét működtet, mert nagyon kevés a feszültség és áram, amit rá lehet bízni. A másiknak az áramfelvétele 19 mA 230 V-ról. Kapcsolásnál nem változik az árama, viszont a relé érintkezőjére 250V AC 8 A-t írnak.
Honnan szedjek - vegyek ilyen pici 400/230 V-os trafót, vagy 400/bármi az adott értéken belül. Előszedtem régi telefon töltőket. Nokia trafós, 3,7V 355 mA-es van 3 is. Terheletlen kimenő feszültség 8,..V. Nincs pufferkondi. Gondoltam, sorbakötök két primert, szekundert és feszültségkétszerezővel kiad DC >24 V-ot. A képen az adataik.
Melyik fog hamarabb leégni? (egyik se, mert a töltéshez képest minimális terhelést kap )
Persze az időzítő mellé is kell egy másik relé, ami két sorbakapcsolt érintkezőjével a 400 V-ot kapcsolja, de azt is el fogja bírni a kétszerező.

nokia_t.jpg

(#) mnyugger válasza Busz hozzászólására (») Csü, 22:12 /

Nem lehet, hogy a kép frekvencia alapja a hálózati 60 Hz?
(#) Busz válasza mnyugger hozzászólására (») Csü, 23:05 /

NTSC de amúgy fogalmam sincs hogy alapja-e.

Akkor lehetséges hogy nem működik majd egyenáramról, sőt még váltóáram 50Hzről sem?
(#) sonajkniz válasza erbe hozzászólására (») Pé, 5:59 /

Ugyan nem szabályos, de ha a rendszeren nincs Fi relé, és a földelés jó, akkor ilyen kicsi fogyasztót beakaszthatsz fázis-föld közé is. Nem fog problémát okozni. De tényleg csak akkor, ha jó a földelés.
(#) gg630504 válasza erbe hozzászólására (») Pé, 6:42 / 1

Idézet:
„Honnan szedjek - vegyek ilyen pici 400/230 V-os trafót, vagy 400/bármi az adott értéken belül”

Én két, egyforma "230/ami kell korrigálva" transzformátort alkalmaznék, sorba kötött primer tekercsekkel.Szekunderek ( is ) inkább sorosak.
A hozzászólás módosítva: Pé, 6:43
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Pé, 9:24 /

Idézet:
„Nokia trafós, 3,7V 355 mA-es van 3 is.”

Kettő primerje sorosan, szekundere párhuzamosan.
A harmadik meg szekundere felől megtáplálva.
Butaságnak hangzik, de komolyan gondolom (próbát megér).
(#) Suba53 válasza Busz hozzászólására (») Pé, 9:48 /

Egy 24V effektív 60Hz-es 15W teljesítményű generátort szerintem össze tudnál rakni.
Arról tudnád táplálni. De kérdés, hogy megéri-e a belefektetett munkát.
(#) Josi777 válasza erbe hozzászólására (») Pé, 10:18 /

Idézet:
„Honnan szedjek - vegyek ilyen pici 400/230 V-os trafót, vagy 400/bármi az adott értéken belül.”
?
Ha nem fontos az alacsony ár, akkor a legcélszerűbb megoldás, hogy vásárolsz egyet egy szaküzletből. A HEStore-ban is van.
(#) Skori válasza erbe hozzászólására (») Pé, 11:22 /

- Leválasztott táp kell? TNY255-ből csináltam régebben step-down konvertert, ami elvileg 700V bemenő feszt bír, gyakorlatban 650V-al kipróbáltam. Kimenő fesz: szinte bármi, attól függően, ahogyan az alkatrészeket megválasztod. Terhelhetőség: <70...80mA, ha ennyi elegendő az időzítőnek... A gyakorlatban lehet pl. 200.....300V DC kimenőre is belőni, és egy kapcsolóüzemű dugasztápot járatni róla... A TNY255-öt gyakorlatilag 5W-ig ajánlják, de vannak nagyobb teljesítményű változatai is.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Pé, 11:33 /

(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Pé, 12:15 /

Szerintem nem onnan veszi a frekvenciát, inkább (3.579 MHz?) kvarcról.
Az a 60 Hz inkább az amerikai piac miatt lehet.
Ha bele lehetne kukkantani, akkor okosabbak lennénk.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 13:14 /

Jogos. Szinte biztos, hogy egy egyenirányítással, majd stabilizátorral indul.
Vagyis jó neki akár a 24V 50Hz váltó, akár az egyenfeszültség is.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Pé, 14:05 /

1. Elvileg nem kell a leválasztott, hiszen az időzítő is olyan kiképzésű, hogy bármire ráköthető. Az érintkezője független.
2. Rá lehetne kötni a 10-es réz védővezetékre, hiszen mint írtam, egy éppenhogy észrevehető lökés után nincs mérhető áramfelvétel.
3. Nem kell 230 V, hanem lehet bármi 24 és 260 V között. Tehát a két sorbakötött szekunderről kétszerezett DC >24V tökéletes.
4. Ha már barkácsolunk, elsősorban abból, ami van. Mert van ugyan 2 db 380/220 V-os leválasztó kivitelű 100 VA-es trafóm, de 0,.. wattért ilyent bedobni?
5. Házi kapcsolóüzeműt inkább nem tennék be. Legyen barbárbiztos! Egy csarnokban dolgoznak vele télen-nyáron. Egyedül az eső nem esik be. Ennyi erővel egy kondis osztó is megtette volna. Gondolkodtam is rajta.

Az a "Melyik fog hamarabb leégni?" tréfás kérdés az eredeti töltő üzemre vonatkozott. Hiszen sokan a töltőt otthagyják bedugva. Egyébként ez a példa is mutatja, milyen eltérő kivitelű trafókat gyárthatnak pontosan ugyanarra a feladatra, ha a gyártást más és más szempontok alapján szervezik. Hosszú élettartam, jó hatásfok, kicsi melegedés vagy alacsony költség, nem számít a hatásfok és a melegedés.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Pé, 14:29 /

Az első hozzászólás érdekességnek indult, nem a táp volt a lényeg.
A feltett kérdésre mindent helyben meg is válaszoltam.
A hozzászólás módosítva: Pé, 14:30
Következő: »»   181 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem