Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben. De a teljesítmény szabályozás a grafikon szerint láthatóan jól működik, nem?
Őszintén köszönöm, hogy ennyit spekuláltok ti is ezen a jelenségen.
Újabb gondolatébresztővel tudok szolgálni, mivel tegnap az emeleti részben is bekapcsoltam egy ugyanolyan típusú klímát. A két légtér nincs egymástól elválasztva, csak egy lépcső(ház) van köztük. Látszik, ahogy a fenti kezdetben megküzd a felforrósodott térrel, de aztán helyreáll a béke és az egyensúly. Persze a fő kérdés továbbra is az, hogy milyen algoritmus alapján változik a felvett teljesítmény, néha ugrásszerűen, pedig a körülmények iyen hirtelen nem változnak...
Ezt szerintem kb csak a firmware írója tudná megmondani...
Hát a kültérin van minimum 2 hőmérséklet szenzor, a beltérin is ugyan ennyi, azon kívül van két ventillátor fordulatszám, egy kompreszor, és van két környezeti hőmérséklet. Ezeket kell valamilyen szinten összehangolni. Amit te nem látsz, és gyorsan változhat, az a hőleadók hőmérséklete. A klíma gáznak is biztosan van egy optimális hőmérséklet tartománya. Szerintem ezeket mind pontosan összehangolni nem kis feladat, főleg hogy nem azonnal történik a visszacsatolás. Ha a kompresszort elkezdi pörgetni, a leadó hőmérséklete nem azonnal változik. Az adott változáshoz tartozó teljesítményigényt lehet becsülni, de elég hozzá, hogy kinyitsz egy ajtót, a légáramlat megváltozik, vagy egy felhő épp beárnyékol a kültérinek. A szoba hőtehetetlenségét is számításba kellene vennie, hogy ne napokat kelljen várni a kívánt hőmérsékletre, vagy nagyon túllendüljön valamely irányba. ( az hogy két klíma azonos légtérben van, kb semmit nem jelent. Nálunk a klíma normális működéséhez pl a belső hőmérőjét aréb raktam fél méterrel. )
Airwell AWSI-HHF009-N11 távirányító kódjaSziasztok!Jelenleg egy Airwell AWSI-HHF009-N11 klímához szeretnék használni egy univerzális távirányítót, és nem találok hozzá kódot. Tudna valaki segíteni ebben? Az interneten nem találok ehhez a típushoz való kódot.
Ezekre a "beesésekre" gondolsz hibának? (pirossal jelöltem) Ha a teljesítmény mérőd így "figyeli" és méri az elfogyasztott teljesítményt, akkor nem fog a villanyóra fogyasztásához igazodni az biztos, nagyon optimista lesz...
![]() Nekem is van egy régebbi digitális fogyasztásmérőm, és másodpercekig azt jelzi, hogy 0.0W a teljesítmény felvétel, holott a klíma közben szépen muzsikál... Aztán egyszer csak kiírja, hogy 350W, meg hasonlók, utána nem sokkal megint 0,0W-ot ír.
Az univerzális távirányítók tudják léptetni a kódokat(van bennük több száz) , indítsd el a távirányító kódléptetését és akkor állítsd meg ha elindul a klíma
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2026
Kimásztam és felcseréltem a sorkapcsokon a két beltéri kábeleit de így is maradt a hiba a nappalis beltérinél. Akkor szedjem szét a kültérit, vegyem ki belőle a panelt és vagy én vagy egy ügyeskezű forrasztó cserélje ki a kerámia kondit...de pontosan le tudnád írni melyiket? Vagy bemérhető valahogy?
Ha megcserélted a vezérlést a kültérinél és maradt a hiba az eredtileg is hibás beltérinél akkor a beltéri elektronika a bibis , ha azt kiveszed és csinálsz képeket róla nagy valószínűséggel megtaláljuk rajta a bűnöst (ha nem akkor még mindíg ráérsz elvinni egy elektroműszerészhez)
Összegezve:
Van egy hibás beltérid a nappaliban. A teszt: Megcserélted a nappali panelját egy működő másikkal. Ebben az esetben a nappali beltéri továbbra is kommunikáció hibás maradt, a másik klíma a nappali paneljával viszont jól működött. B teszt: Kint a kültérinél felcserélted a nappali vezetékét egy jól működő másikra. És ebben az esetben a nappali beltéri továbbra is kommunikáció hibás. Nem értek az ilyen öszvér klímákhoz, De ha ez így pontos, akkor vezetékszakadás/zárlat van, vagy nem jó vezetéket cseréltél meg.( szerintem)
Üdv, lett megoldás a problémára? Egy ugyanilyen panel került a kezeim közé ugyanezzel a hibával.
Szia, sikerült megjavítani a panelt? Ugyan ilyen panel került a kezembe és ugyan ezt produkálja
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:02
Pár régebbi típusú klímánál volt egy "újraindító" elektronika (picike műanyag dobozka egy vékony szalagkábelen és egy talán 3 tűs csatlakozón) Ezt eltávolítva megszünt a hiba , viszont áramszünet után nem indult el újra a klíma ha az áramszünet előtt be volt kapcsolva .
A szalagkábel a klíma elejére meg, ahol van a 4 led, meg az infra vevő, szerintem ebbe nincs ilyen elektronika. Eurosky klíma vestel02-c panellel
Ezek a "dobozkák" egészen hátra voltak "eldugva" a nyák mögé , de ha ebben nincs akkor sajnos nem ő okozza a problémát . Viszont a klíma újraindulgat azt kell megtudni miért ...
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:21
Hello!
Ha egy mikrokontrolleres izé újra indulgat, akkor a táp csökkenését és a Reset áramkört kell megvizslatni.
Lehet de ez nem ilyen egyszerű, amikor a kompresszor megy akkor jó , legtöbbször ventillátor módban vagy kikapcsolt állapotban van a klíma akkor műveli ezt a csunyaságot . Szerencsére már vagy 2 éve abbahagytam a klímázást így az újabbak hibáit már nem "kell" megtanulnom ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |