Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4059 / 4059
(#) proli007 válasza Lagolit hozzászólására (») 16:38 /

Hello! Tehát ha jól értem, van három ventilátor ami egyszerre működik(párhuzamosan) és van egy PWM vezérlő, amit 3 állásban kapcsolnál. off-1/2-max.
Jelenleg a PWM frekvencia 4,3kHz körül van, de ha ez nem megfelelő, a C2 értékével módosítható.
A kitöltés, 30..70% között állítható a P1-el.
A kapcsoló három állású egyáramkörös 1-0-1, ha tápra kapcsol, akkor Off, ha GND-re akkor Max. Középállásban, PWM. (A szimulátorban nincs háromállású, csak kétállású.)
Mivel a vezérlést kapcsoljuk, kikapcsolt állapotban is lesz kb. 8mA fogyasztása.
Nem írtad a ventik áramfelvételét, de a kapcsolás 1..2A terhelésre megfelelő. A Fet-re egy kicsi hűtőbordára szükség lesz, ha 2A a terhelőáram.
(#) KoblogPerGyok válasza Macilaci457 hozzászólására (») 19:36 /

Szia!

Nem eladnám, hanem felhasználnám esetleg, de nem tudom mik vannak neked, mik ezek pontosan.

Én is tudok adni iskoláknak Arduino nanót, esetleg pár LED-et, 4x4 keypadot, meg ha megtúrom a dolgaimat, akkor talán még mást is.
A hozzászólás módosítva: 19:37
Következő: »»   4059 / 4059
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem