Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   139 / 139
(#) B0nsh44 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2025 /

Mi akadályoz abban, hogy feltöltsd egy olyan tárhelyre ezt a fájlt, ahonnan az esp -vel letudod húzni?
(#) lalca válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2025 /

Az org és a pub között miért van 2 perjel?
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Aug 20, 2025 /

Már reszelem jobbról, balról, de az alap probléma nem a per jelekkel van, vagy szintaktikai dolgokkal. A probléma az, hogy ahogyan változtatják a szabványokat egyre használhatatlanabb és lassabb lesz a hozzáférés egy user, vagy eszköz számára, a hackerek meg azt csinálnak, amit akarnak. megszüntették az ftp támogatását, de ha egy publikus ftp-ről akarnék leszedni adatot, akkor már nem is működik az, ami nemrég, gond nélkül ment. Ha http - azt nem támogatják, a https-hez meg tanúsítvány kell. Beáldoztam nem kevés memóriát a tanúsítványhoz, így legalább már az oldalak nem rúgnak ki, csak éppen kiválasztani nem tudom egyszerűen az általam letölteni kívánt fájlt. Igen - régebben én is vétettem olyan pont hibát, hogy egy napig kellett keresgélnem, mire meglett. De itt sajnos "Az új jobb!" szellemeivel kell megküzdenem, ha kifogástalanra akarom megírni a szoftvert. Az sem mindegy, milyen platformon. Arduino ide alól belefutottam 100 hibába, amihez - mint kiderül egyetlen kapcsolót kellett volna átkapcsolni az ide felületen. Ebben is próbálkozom, de mellékvágányként minipythonból is készítettem szoftvert, ami meg működött fél órán belül. Azaz nem a linkekkell, vagy a beállításokkal küzdök, hanem a hülye, túlspirált szabványokkal, amik a C-t egyre kevésbé kultiválják. Attól félek így- ha elkészül és működik is - jön egy újabb szabvány és mehet a kukába. Sebaj, született 3 új szabadalmam, hogy ne kelljen a sok hülye multira támaszkodni. Előbb-utóbb csak változik jó irányba is valami. Egy Senior soha nem adja fel!
(#) kameleon2 válasza B0nsh44 hozzászólására (») Aug 20, 2025 /

A kihívás... Meg is lett az eredménye. 4 órám ráment, de kiderült, hogy a tanúsítvány csak akkor tud jó lenni, ha time szerverrel is hitelesített idő van hozzá. Egye meg a radai rosseb...
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Aug 22, 2025 /

Válaszokat nem kaptam, csak nagyívű kioktatást. Lassan ezért nem is fórumozok. Leírtam pontosan, hogy mi a célom és ehhez kerestem megoldást, bármilyet. Akár mintakódot, amivel el lehet indulni. De az nem segítség, ha lenézed a másikat. Nem varázsszavakra van szükségem, meg rövidítésekre. 88 óta programozok vagy 100 nyelven, csak ezt a mikrokontrollert nem ismerem. Nem Linux szervert akarok használni, nem repülőgép anyahajót szeretnék készíteni, csak egy nyamvadt zip fájlt letölteni és kicsomagolni. Szerintem a kód elég konkrétum volt. Részemről itt a vége.
(#) dara válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Okt 14, 2025 /

Vettem 3Db ESP32 C3 super minit és ha rádugom a pc re, soros usb eszközként kapcsolódik,eldobja és ezt ismétli folyamatosan mind a három.Mi lehet a probléma?
(#) biji válasza dara hozzászólására (») Okt 14, 2025 /

Szia!
Milyen hosszú kábellel próbálod. Nálam az 50cm-es vált be.
(#) dara válasza biji hozzászólására (») Okt 14, 2025 /

Kb 1méteres lehet.

Próbáld rövidebbel.

Hát ha lenne,megprobálok valahonnan szerezni eggyet.

Tegnap jártam így . ESP32 Dev. 1m-es minőséginek kinéző kábellel egyszer felismerte COM3-nak, utána meg már nem. Gagyi 50cm-es kábellel meg felismeri mindig.

Szerzek eggyet.
(#) pipi válasza dara hozzászólására (») Okt 14, 2025 /

Feldugás után boot nyomvatartás alatt reset megnyomás után is eldobja, vagy ahogy kell boot módban marad és rá lehet tölteni valami normális szoft-ot.
(#) dara válasza pipi hozzászólására (») Okt 15, 2025 /

Eldobta akkor is.A haver ígért egy félméterest holnapra.
(#) TavIR-AVR válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

Igen, az EspressIf kiadta, és elérhető a DevKit.
ESP-IDF már támogatja, de az Arduino JSON-ba még nem portolták át...
(#) pajesz66 hozzászólása Nov 8, 2025 /

ESP32 minimál programozó áramkör

Sziasztok!

Egy ESP-WROOM-32D-32MBit modult próbálok felprogramozni a csatolt áramkör segítségével. Ennek a minimál áramkörnek elégnek kellene lennie?
Mintha nem menne vele "download" módba a modul...
Illetve egy másik kérdés: a WROOM-32D-vel teljesen kompatibilis az újabb E verzió?
(#) Elektro.on válasza pajesz66 hozzászólására (») Nov 10, 2025 / 2

Szerintem onnan még hiányzik valami.
GPIO 0 -> GND
GPIO 2 -> GND

Természetesen legalább 10K ellenállással kel lehúzni, nem direktbe.

Ez alapján : https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/esp32/advance...n.html

Nekem eddig így minden esetben működött.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2025
(#) pajesz66 hozzászólása Nov 23, 2025 /

Flash Encryption arduino kóddal

Sziasztok!
Ismét szükségem lenne segítségre...
A korábbi segítségetekkel a programot átírtam egy ESP32 modulra, most már a hardware is elkészült hozzá, minden remekül működik.
A következő feladatom a flash titkosítása lenne, hogy ne lehessen a modulról "lelopni" a kész programot.
A program arduino IDE-ben íródott... Erre kersnék valami egyszerűen járható megoldást..
Merre induljak? Keresgettem a neten, itt azt láttam, hogy ESP-IDF-el feltöltöttek egy sima hello-world-öt, bekapcsolva a flash titkosítást, majd kicserélték a binárist az arduino kód binárisára...
Működik ez? Van erre esetleg valami szájbarágós útmutató?
(#) pajesz66 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Nov 25, 2025 /

Szia!
Erről:"de az Arduino automatikusan megcsinálja neked" van valami bővebb infód esetleg valahol? én nem nagyon találtam semmit...
Megköszönném!
Saját kulcsra nem hiszem, hogy szükségem lesz, nem tervezem frissíteni a software-t, ha egyszer már eladásra került az eszköz.
(#) pajesz66 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Nov 26, 2025 /

Szia!
Köszi a segítséget!
A fenti módszer nekem is eszembe jutott, hogy levizsgálok néhány egyedi azonosítót, de azért a titkosítás lenne az igazi!
(#) emyke hozzászólása Jan 28, 2026 /

YADE-C64

A GitHubon van egy érdekes szerkezet, amit megépítettem, de nem működik.
https://github.com/arjenv/YADE-C64

A Visual Studio Code jól lefordítja a projektet. 2 módosítást végeztem a platformio.ini fájlban:
upload_protocol = espota lecseréltem upload_protocol = esptool-ra és a
upload_port = 192.168.1.11 sort kikommenteltem.

Csak így tudtam USB-n letölteni. Úgy gondolom, hogy az OTA letöltéshez kell valami előzetes firmwarenek lenni rajta, ez így nem működött.

A módosításokkal szépen letölti a programot és mobiltelefonon ill. táblagépen szépen megjelenik az eszköz a wifi eszközök között YADE WiFiManager néven. A csatlakozás is megtörténik rendben. Viszont a következő lépés az, hogy 192.168.4.1 címet beírva a böngészőbe be kellene tölteni egy Wifi konfigurációs oldalt. Ez viszont nem történik meg. Semmit nem tölt be. Itt elakadtam.
Nagyon egyszerű az áramkör, de 95%-ig biztos vagyok benne, hogy az áramkör megépítése nélkül is a csatlakozásnak működni kell egy ESP8266-on. Ha valakinek van kedve, ideje próbálkozni, azt megköszönöm. Nem vagyok ESP guru, de néhány apróbb kódot írtam már.
(#) jimmi12 hozzászólása Jan 29, 2026 /

ESP32

Sziasztok, akad itt valaki aki jártas a PlatformIO-ban és esetleg tudna segíteni egy létező program módosításában?
(#) Taki33 válasza emyke hozzászólására (») Jan 29, 2026 / 1

A Data könyvtár tartalmát külön fel kell tölteni az ESP-re.
A feltöltés menete:

1. Az oldalsávon klikk a PlatformIO ikonra.
2. Lenyitod a boardod neve szerinti fület
3. Ott lenyitod a Platform fület
4. Klikk a Build Filesystem Image menüre (ekkor lefordítja a Data könyvtár tartalmát)
5. Csatlakoztatod az ESP-t az USB porthoz és klikk a Upload Filesystem Image menüre
(#) lalca válasza Taki33 hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Én is ezt akartam írni. Kiváncsiságból leforgattam, működik.
(#) Johnycorp válasza emyke hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Csak pár apróság indulásképpen:
- Biztosan a 192.168.4.1 a jó cím?
A 192.168.4.xx tartományban kap IP címet az eszközöd amivel a YADE WiFiManager SSID-re kapcsolódsz?
- Az eszközöd nem tablet vagy mobiltelefon ami közben Mobilinternetet is kap a háttérben?
Ha igen, akkor azt a net elérést kapcsold ki a teszt idejére.
(#) emyke válasza Taki33 hozzászólására (») Jan 30, 2026 /

Tökéletes válasz, sikerült beüzemelnem, köszönöm!

Úgy látom, hogy ez a projekt még nagyon kezdetleges állapotban van, kevés TAP fájlt sikerült eddig betöltenem a C64-re, de néhányat sikerült. A wifi kapcsolat most már működik. Sok érdekes beállítása van, amihez írhatna a szerző valami dokumentációt, de mindegy, innen már boldogulok. Csak kíváncsiságból próbáltam ki, mert vannak benne érdekes dolgok.
Következő: »»   139 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem