Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   33 / 70
(#) petyaka válasza reloop hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Sziasztok!
Előzőleg írtam már,hogy van egy olyan probléma az erősítőmmel,hogy nem tudom használni rajta a hangerőszabályzót mert nem reagál rá.
Akár ki is húzhatom a csatiját semmi sem változik.
Egy alapvető dolgot viszont ezidáig nem néztem meg rajta.
Mégpedig azt,hogy mi történik ha lehúzom az rca csatlakozót.
Hát akkor bizony hangosan berregve zúg.
És gondolom vagy legalább is sejtem hogy valahol valami áthúzhat,rövidre zárhat valamit.
Kérhetek erről visszaigazolást,hogy a sejtésem megálhatja a helyét?
(#) reloop válasza petyaka hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Lehúzott RCA csatlakozó esetén a környezeti zavarokat szedi össze, elsősorban a tápegységét. Ne húzd le
(#) petyaka válasza reloop hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Értem.
Köszönöm! Akkor nyomozok tovább.
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Ezzel mintegy megtiszteljük egymást és a magyar nyelvet, hogy nem holmi MSN-es szlengben írogatunk a másiknak.
A CD választó gombok sem működnek? (Disc 1, Disc 2 stb...)
A CD lemezek visszajelző LED-jei világítanak? (Az az 5, ami a CD-t jelzi.)
A Tuner, CD, Tape visszajelző LED-ek világítanak?
Töltöttem le rajzot hozzá, már szűkül a kör, de ha lehet, pontosan válaszolj a kérdésekre, hogy egyértelműsíthető legyen a hiba, nehogy elbeszéljünk egymás mellett.
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Mennyire bontottad szét?
Az előlapi panel előtt van egy másik, amin gombok vannak, az az előlapra csatlakozik.
(Ezt a részt a felrakott fényképeken nem látni.) Remélem érted mire gondolok...
Elég gyanús, hogy ott van gond.
(#) x424 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Üdvözletem!
Nos, a CD választó gombok sem működnek, viszont világítanak mikor bekapcsolom a hifit. Az 1-es CD visszajelző ledje világít is, az 1-esben volt hallgatva egy CD legutóbb.
A Tuner, CD, Tape ledek nem világítanak egyáltalán.
Mikor szétszedtem, akkor én a Tuner, CD, és Deck részéhez nem is piszkáltam, kizárólag a nagy előlapi panelt vettem le, mert a kijelzőt és az azt védő plexit akartam megtörölni a portól.
Az előlapi panel előtt van egy kisebb amit szintén nem vettem ki, ahhoz tűkkel csatlakozik a nagy panel.
A kisebb panelt utóbb kivettem, de nem láttam rajta semmi sérülést. A nagy előlapi panelon vannak a tűk, ahogy rakódik vissza a helyére úgy illeszkedik bele az előtte lévő panel csatijába. Szerintem az mindig a helyére megy, mert kivételkor kicsit nehezen jön le róla.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
(#) x424 válasza x424 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

A legbelső panel az alábbi módon néz ki:
(#) CHZ válasza x424 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Írtad, hogy füstölt, füst helyét kéne megkeresned, innen kéne elindulnod.
Megszakadt ellenállásra is utalhat, de rosszabb is történhetett. Szerelés közben zárlatot okoztál.
(#) x424 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Füstölni már később füstölt, de azonnal kihúztam a konnektorból. Azóta sikerült megoldani a problémát. A tűs csatlakozónál volt az egyik kitágulva és nem ért a tű semmihez sem. Működnek már a gombok, világítanak is!

Köszönet titi kollégának, valóban ott volt a probléma, ahol sejtette!
(#) matyusz válasza x424 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Sok ember türelme itt HE-án szerintem tiszteletre méltó! CN600-ra gondoltál a tűs csatlakozó néven? Örülünk, hogy sikerült.
(#) x424 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Igen arra Viszont csak nem jó a gép. F61-es hibát ír ki 10 alkalomból 9x. Mihelyt ráteszem az oldalát kiírja... Megmozdítom szintén. CD tálca gombját megnyomtam akkor először Take Out Disc-et írt ki, majd kivettem a CD-t és lekapcsolt. Majd ismét bekacspoltam, ment a rádió, de észrevettem, hogy a CD lemezek visszajelző ledjei nem világítottak. CD-re mentem kiírta megint és lekapcsolt.

Még mindig kh. A tuner része vízszintesen feszik az oldalsó panelon? Olvastam, már hogy másnál volt ez probléma. Még az is lehet, hogy az oldalával valamit összezársz, vagy ahogy összerakod valami úgy feszül meg, hogy nem érintkezik.

Igen vízszintesen. 10 perc elteltével ismét bekapcsoltam, most nem írt F61-et, de a CD lemezek visszajelző ledjei továbbra sem világítanak. Kikapcsoláskor azonnal ki is írta az F61-et és mikor vissza akartam kapcsolni a CD váltó kattogott 1 másodpercre majd megint F61... érdekes, mert ekkor meg világitot az 5 led felül. Azon filóztam, hogy lehet mégsem jól érintkezik az a tű.

Hát többrétű lehet a kh. Bár érdekes, hogy egyszer lett szétszedve és nem érintkezik.

Rámegyek a CD-re bevillan, hogy Change majd F61-el kikapcsol. Kicsit megmozdul a CD mechanika közben.

Próbáld meg megmozgatni ilyenkor az egész házat, hogy a panelek és egyéb mozduljon egy kicsit. Vagy próbáld meg a tunert kivenni a helyéről és úgy próbálgasd.

Tunert nem tudom kivenni. Bekapcsolom akkor villognak ahogy kell, de aztán nem világítanak a CD lemezek visszajelző ledjei, rádió, aux megy, cd-re megyek azonnal F61. Az is érdekes, hogy ha kikapcsolom a hifit és rögtön visszakapcsolom F61-el leáll. Szétszedni meg nem tudom, mert nem nyílik ki a CD tálca. Ha a tálca nyitó gombját nyomom meg Errort ír.

Érdekes dolgot vettem észre. Kb. másfél órát volt kihúzva a konnektorból és "megjavult" a CD lejátszó.

Annyit még róla, hogy bekapcsoláskor nem hajt végre kazetta és CD mechanika ellenőrzést (nincs az a fél másodperces motorhang). Gyanítom lesznek még ezért F61-es hibák.
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Azért kérdeztem rá a LED-ekre, hogy kiderüljön, annak a körnek a tápjával van-e gond, vagy csak a CN600-as csatlakozás körül van a hiba.
De ezek szerint valóban jól sejtettem.
Az F61-es hiba az Erősítőre utal, lásd képek.
Hangfalak rákötése nélkül is jelentkezik a hiba?
Ha nem, átnézném a hangalakat és vezetékeiket, ha igen, akkor ott még további kontakthibák, esetleg zárlatok lehetnek a csatlakozásoknál.
A biztonság kedvéért én a helyedben a már korábban, a 162-es képnél emlegetett vezetéket leszigetelném, hogy ne tudjanak a szálak egymáshoz érni.
Nem tetszik az nekem, hogy azon a kis szakaszon szabadon vannak, így hozzáérhetnek a szomszédos szálhoz.
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Igen, hangfalak nélkül is jelentkezett a probléma.
Holnap reggel leszigetelem biztos, ami biztos.
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Eltört egy kis szál a kábelben lehet emiatt van a gond nem tudom biztosan. Csak annyit, hogy ha a kazetta ajtót kiakarom nyitni F61, CD-t akarok hallgatni szintén. Önteszt bekapcsoláskor nincs ami a motrokat ellenőrzi. (olyan hangot hallok a másik Pana hifimnél is)
(#) titi válasza x424 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Melyik kábelben tört el? Tudsz egy csatlakozószámot mondani?

A legszélső ami a 162-es képen a szalag hozzánk eső felén található, azt hiszem a második is szakadt, de lehet, hogy azt tartja egy vékonyka szál még.

Most nem vagyok gép előtt, de majd este megnézem a rajzot, hogy melyik az a rész, illetve arra is ránézek, amit próbaképp megfordítottál, és füstölt.

Az a szürke volt szintén a deck résznél, ami összeköti a függőlegesen álló panellal. (Azon van még 3 darab szalagkábel is.)
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=212489
Csak a képen nem látszik az a kábel, mert alul van.
Mikor a kazetta ajtó gombot megnyomtam azonnal F61-el letiltott, CD tálca kiadásnál error és nem nyílt ki, mikor a CD1 gombot megnyomtam mozdult egyet a CD lejátszó és F61 szintén.
Köszi előre is!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013

A fekete törött kábel első vezetéke +5V-os feszültség, a következő szál pedig valami soros adatvonal a kazettás rész vezérléséhez.
Szóval nem árt, ha jól el vannak egymástól szigetelve.
De a másik kábel fordított bekötése már neccesebb.
Pl. a motorfeszültséget kapásból leföldelted, illetve +15V-ot kapcsoltál a deck "RECINR" vezetékére.
Azt írtad, hogy füstölt valami. Kb. tudod, hogy honnan jött a füst?
(#) matyusz válasza titi hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Bocsánat, nem szeretnék hülyeséget kérdezni, meg nem szeretnék beleszólni, de az olyan szalagkábeleket ha megfordítjuk akkor max nem kéne menni azon a részen semminek, szóval nem értem ez hogy lehetett nála, hogy füstölt. Láttam már nem 1, nem 2 ilyen csatlakozót, de ez kicsit érdekes.
(#) titi válasza matyusz hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

A helyzet az, hogy konkrétan ebben a készülékben nem tudom, hogy néz ki a kábel vége, sajnos a képeken nem látszik.
Viszont láttam már ilyesmi szalagkábelt, ahol a csatlakozó részen mindkét oldalt megvan a fém érintkező.
Illetve olyat is, ahol a csatlakozó résznél telibe van az árnyékolás a másik oldalon.
Persze az is lehet, hogy neked van igazad.
Én csak abból indultam ki, hogy azt írta füstölt.
(#) x424 válasza titi hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

A kábel a forrasztásnál füstölt azt hiszem. Kb abban is 9 szál fut, az alsó végén piros csík van, ez került a felső oldalra. Ha a fehér védősapkát levettem, akkor tudtam lehúzni a kábelt. Azonnal ki is húztam a konnektorból. Nem látszik sehol sem égésnyom, én akkor azonnal kihúztam a konnektorból még egy másodperc sem telt el. Régen a másik Pana hifim is füstölt (hosszabbító kábel meg volt törve, csak nem látszott külsőleg) mégsincs semmi baja. A kazetta ajtókból csak tört fel a füst.
Következő: »»   33 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem