Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   42 / 70
(#) Zimezum válasza Doncso hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Megérkezett az új IC és a beszerelés után tökéletesen szól. Az internetes vásárlás is simán ment, postaköltséggel együtt az USA-ból 3000Ft-ért házhoz jött egy hét alatt. Köszönöm mindenkinek a segítségét a javításban. Ígértem, hogy lefotózom a szétbontott IC-t (látható hibája nincs...), íme:
(#) Doncso válasza Zimezum hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Szuper. Örülök, hogy sikerült a műtét. Azért látszik a két stk között némi különbség. Az eredeti szerintem eredetibben fest. A belsejébe meg azért nem gyenge szilicium lapkák vannak, ez elég erős tranzisztorra utal. Kár érte. De lényeg , hogy működik a technika.
(#) Eferi válasza Fefy hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Ha valaki még javít ilyen készüléket MaX-N50/52/53/54/55/57 mute hibával(torz gyenge hang mint amikor végfok hibás egy készülék) cserélni a rc10 4,7uf kondit az okoz ilyen hibát.

max-n52.jpg

(#) csontom hozzászólása Okt 3, 2014 /

Sziasztok! Már megint a hifimmel van egy kis probléma (Samsung MAX ZB550) A Probléma a következő:

A múltkor olyan probléma volt, hogy recsegett, fuldoklott az erősítő, ez meg lett oldva 4 0,28Ohm ellenállat kicserélésével. Most kb 2 hétig működött, viszont most hallgattam, szólt szépen, és elszállt az egyik pillanatban az egyik oldal, úgy hogy a membránt berántotta és 50hz zúgást produkált. Kikapcsoltam, vissza be, ugyan ez a helyzet. Belenyugodtam, oké elszállt a jobb oldal. Rá 5 percre a másik is ugyanígy szállt el. Membrán teljesen bent, 50hz zúgás. Füllhallgató kimenteten is. Az erősítőn a kék relé előtt (lásd a képen) van egy ellenállat, és az tűz forró, amikor a hifi be van dugva.

Ez mi okozhatja?
(#) lukacsp válasza csontom hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Az STK402-070 tönkre ment sajnos.
Mennyi vajon a tápfeszültsége? Mekkora impedanciájú hangsugárzóval használod? STK -> borda hőátadással is lehetett probléma. Nagyon hajtottad amikor tönkre ment?
(#) pauer98 hozzászólása Okt 5, 2014 / 1

Sziasztok! Valakinek nem ismerős a Schneider által gyártott Palladium tipusú ezüst szÍnű, mindent bele német hifitorony? Szó szerint kukáztam, az erősÍtő része már jó, a magnó is, EQ is, viszont a tuner nem. Főképp régebbi szakik ismerhetik akik dolgozak ilyenen.
Képet csatoltam róla.

Köszönöm a segÍtséget!
(#) csontom válasza lukacsp hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Az IC az jó, ki lett próbálva egy másik erősítőn. Tápfesz +-50. 6Ohm gyári hangfalakkal ment, hűtés renben van. Itt valami más gond lehet, mivel kikapcsolt állapotban is (standby) jön a fülhallgató kimeneten az 50hz zúgás. A kivezérlés jelző egyébként nem mindig megy. Van, amikor a zúgást mutatja (teljesen fent vannak a csíkok) de van amikor rendesen zenére ugrá (de a hangkimeneteken csak a zúgás jön mindig) Ha hangfalat kötök rá, és elkezdi a zúgást, kiírja, hogy PROTECT, és kikapcsol.
És amikor tönkre ment, akkor nem hajtottam nagyon. 8%-on volt a hangerő. Csak a rádió szólt.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) Alekosz hozzászólása Dec 6, 2014 /

Sziasztok. A fent említett Hi-Fi lenne problémám. A kijelző szerint minden működik rendesen. Magnót tudok váltani, korongot cserélni, állomást keresni. Ez csak a kijelző szerint. Sem a CD tálca, sem a magnó motorja meg sem mozdul. Rádió üzemmódban még a fejhallgatón sincs hang.
Segítségeteket köszönöm.
(#) Kari20 hozzászólása Dec 19, 2014 /

Üdv!

LG FFH-DV55 Hifi betegeskedik.
Ha áramot kap annyit csinál hogy kiírja Hello és ennyi eltűnik és néha megy a kazetta motorja.
Mi lehet a gond? Már szét szedtem darabokra szemre nem látok bajt.
(#) summermano hozzászólása Dec 30, 2014 /

hello van 1 olyan problémám a hifimmel sharp cd-c470 hogy nem minden kimenet szol csak az egyik a 8 ohm os abbol is csak 1 minden más tökéletes érdemes javitani vagy sokba kerülne a javitása egyik ismerösöm azt mondta végfokos.
(#) lalie hozzászólása Jan 23, 2015 /

Üdv!
Van egy Panasonic SA-AK 20 as hifim, és a cd része nem működik!
Csináltam egy tesztet és két hiba jött elő: F75 és H03!
Az F75: Cd power error: cd does not function, Check it cdrst is H for selector at cd, if it is not H after 1 second, it hall me memorised as an error . (IC702)

Tud valaki segíteni???? Házilag orvosolható a probléma vagy mindenképp szerelő?
(#) Vales hozzászólása Feb 4, 2015 /

Üdv!
Van egy SONY MHC551 mini-HiFi-torony, aminél pár napja nem szólalnak meg a hangszórók, ellenben a fejhallgató kimeneten van jel, azon hibátlan és torzítatlan a hang.
Ezekben a készülékekben van hangszóróvédő áramkör, ami egy jelfogóval késleltetve kapcsolja rá a végfokra a hangszórókat, nem lehetséges-e, hogy az a relé, vagy az azt vezérlő áramkör hibásodott-e meg? Sajnos nem találok rendesen letölthető szervízkönyvet, kapcsolási rajzot ehhez a típushoz. Akinek volt/van hasonló tapasztalata, Kérem ossza meg velem itt is!
Köszönöm Szépen.
(#) kovacsj76 hozzászólása Feb 7, 2015 /

Sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni,JVC CA-MX44BK kapcsolási rajz, kéne ,kicseréltem benne az STK de meg sem szólal,próbáltam keresni hozzá rajzot, de nem találtam, nagyon szépen megköszönném, ha valaki tudna adni egy linket, vagy egy rajzot hozzá,
köszi előre is a segítséget.
(#) CHZ válasza kovacsj76 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

(#) levente507 hozzászólása Feb 17, 2015 / 1

Ez a szebb napokat megélt "állatka" 4 lábát beáldozta a jobb élet reményében: LM391-90.
Az furcsa volt már, mikor szétszedtem, hogy ezen az oldalon a 4A (FU402) helyett egy 15A biztosíték (persze megszakadva) volt. A másik 4A (FU401) meg, nem is volt megszakadva. A hangszóróvédő relé nem húzott be. Kivettem ezt a biztosítékot is, a bal oldala megszólalt. Tulajdonképpen minden funkció működik és szép kis "masina". Még egy skálaizzó sincs kiégve (ilyen sem volt még).
Sajnos német fórumokon írják, hogy ez ennek a készüléknek a típushibája, viszont nagy valószínűséggel a meghajtó és végfok tranzisztorok is elszálltak. (Ma fogom megmérni mi a helyzet).
Kérdés: Szerintetek érdemes javítani? Ha már cserél az ember, akkor mindkét végfok IC-t és minden tranzisztort cserélni kellene, ami nem kis költség. A készülék árához viszonyítva. (Mármint amennyiért vettem.)
(#) levente507 hozzászólása Feb 18, 2015 /

LM931-100 (vagy LM931-90) IC-t, hol lehetne beszerezni?
Neten kívül, valahol Magyarországon, hol lenne esélyes elfekvő készlet?
Börzék, régi "Gelkás" kollégák, stb.?
BD311/BD312 vagy helyettesítője is érdekelne, (BD317/BD318), de elsősorban nem kínai.
Köszönöm.
(#) Janifly hozzászólása Feb 18, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Pioneer VSX-405 RDS erősítőm.
Kapcsolási, vagy alkatrész rajzot keresek erről.
A mágnes reléje lehet a baja mert időnként áramtalanítja magát, majd vissza, kattogások kíséretében. Valaki tudna segíteni?
(#) levente507 válasza Janifly hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

(#) kovacsj76 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Köszi szépen,
idáig én is eljutottam,ez sajna csak a kezelési útmutató, a kapcsolási rajzot nem tartalmazza.
(#) levente507 válasza kovacsj76 hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Bocs, pedig direkt megnéztem és service manual, de le nem töltöttem... megtévesztő.
Esetleg még itt:Bővebben: Link
De nem volt most időm rákeresni.
(#) steelbird válasza kovacsj76 hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Idézet:
„...a kapcsolási rajzot nem tartalmazza”

Letöltöttem én is, a 13. oldaltól a 34. oldalig csak kapcsolási rajz van...
(#) Lali24 hozzászólása Feb 24, 2015 /

Sziasztok!
Vettem egy Aiwa XR-H770MD hifit minek a minidisc olvasójával van baj. Először azt irta ki a kijelzőn,
hogy Mechanic. error, ki sem jött a tálca, szétszedtem az olvasóját és utána megjavult, ki jött a tálca is olvasta a lemezt ami benne volt és irt is rá. Össze rakás után viszont már nem. Nem irta a Hibát, de nem is jött ki a tálca, meg nem is látta a lemezt. És nagyokat kattan benne valami. Valaki tudja hogy működnek ezek az olvasók? Vagy van ezekhez valami rajz?
(#) H Zoltan hozzászólása Feb 25, 2015 /

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni, egy Technics rs-bx501 deck javításához. Az ok, amiért nem használtam, a kazettát elindítottam és kb 2mp után kikapcsol... mindkét irányba, olyannak tűnt akkor, mintha szorulna mechanika valahol. Hagytam is.. akkor...
Ma gondoltam kipróbálom, aztán ha kell szétszedem Nos a köv történt... (jó pár évet állt.... ) Bekapcsoláskor kazetta be.. indít.. szokásos... megspékelve, balra játszásnál lejátszó gombot nyomva nekiáll tekerni... jobbra játszásnál ha nyomom a gombot addig megy, majd vissza ellenkezőre... közben gondol egyet, és nekiáll tekerni, csetteg.. össze - vissza dolgozik kapcsol a mechanika aztán megáll...
Kérdésem... Kontakt hibák sora + valami szorul, illetve vezérlő ic szált el?.... Nézegettem itt ott használtakat igazából nincs már ára... de amúgy egy nagyon megkímélt darab.. kis nosztalgia stb... Na meg van még anno szép időkből... több 100 kazettám...
Segítséget előre is köszönöm!
(#) reloop válasza H Zoltan hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Szia! A kérdésed a deck javítás témába való. Gondolom újra kell szíjazni.
(#) H Zoltan válasza reloop hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Köszönöm a segítséged. Most néztem fel ide... nem ismertem ennyire az oldalt . Szíjazás nekem is eszembe ötlött.
(#) Lalle hozzászólása Feb 28, 2015 /

Szasztok
Tegnap hozzajutottam egy Aiwa nsx t9 hifihez, az alabbi hibajelenseggel.
Standby led villagit bekapcsolva kattan egyet majd old is a rele. A kijelzon semmi nem lathato. A vegfok modult kiszedtem es a hifit bekapcsolva mar beindul a keszulek de vissza lep es good by felirat olvashato.
Segitseget szeretnek kerni javitassal kapcsolatban Service manual-t mellekelem.
(#) Lalle hozzászólása Feb 28, 2015 /

Aiwa nsx-t9
Csak linket tudtam a fajl meret miatt.
(#) Lalle válasza Lalle hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Sziasztok
Ha a betap reszrol jovo FIL 1 et megszakitva keszenletibol bekapcsolom akkor bekapcsolva marad
De igy nincs hatter vilagitas , de pillanatra zarva a szakadast villagit a kijelzo es ellenorizheto hogy mukodik a keszulek.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) Lalle válasza Lalle hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

A D001 + agan 28.5 helyett 45v merek
(#) zosza18 hozzászólása Márc 6, 2015 /

Üdv Mindenkinek!

Adott egy Sony CMT-EH10-es mikrohifi, aminek a cd olvasója akadozott. Kicserélték a fejet egy újra, de azóta meg semmit nem olvas. Visszatették a régi fejet, de az se olvas semmit. Valami nem kerek benne, csak nem tudom merre nézzek körül. Valakinek nincs véletlen egy kapcsolási rajz hozzá, vagy valami tipp, hogy mit ronthattak el? A szalagkábeleket átnéztem már, azok jók. A segítséget előre is köszönöm!
Következő: »»   42 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem