Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem nem jó, mert az A2 és az A3 kimenetek sose váltanak 1 re és így a 2 digit mindig ugyanazt fogja mutatni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
Ha lefuttatom akkor számol visszafele. De hogy lehetne másképp?
Számolni számol csak a szemed nem fogja majd érzékelni a digit 2-t mert olyan kevés ideig fog csak felvillanni.
Sziasztok! Szerintetek ezt a kijelzőt lehetne használni az 5-ös flowcode-hoz?
szia! Köszi ez nagy segitség. Igen egy kicsit egyszerübb a te megoldásod.
![]()
Lehet, de a vezérlő makrókat neked kell megírnod (vagy beszerezned), gyárilag nincs benne.
Tudom, hogy nincs benne. Találtam egy ilyet:, csak nem tudom, hogy hogyan kellene használni.
Sziasztok!
Kész a program, a 7 szegmenses kijelzést is beleraktam, szuperül számol, viszont csak sorban egymás után. ![]() A feltételes elágazást át kellene ugrania a programnak ,ha nem igaz a kritérium. Vagy ez valami beállítástól függene?
Szia
Nem spiráztad kicsit túl a dolgot? Egy sima szegmens kijelzővel megoldható lenne a dolog és nem kéne ennyi port be ki kapcsolás.
Közben megoldódott, saját hülyeségem miatt nem ment, kevertem az aktív magas és az aktív alacsony szintet. Hát igazából először úgy próbáltam, csak utána számértékkel kellett volna megadni az értéket és az nekem még magas. Így egyszerűbb volt számomra.
![]()
Gyorsan készítettem egy copy-t.
A main legvégén van egy 1 ms késleltetés ha azt feljebb veszed pl 100-ra akkor a flow szimulátora is kijelzi az első digitet is.
Itt egy másik megoldás .
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
A forrás helyén nincs magyarázat, hogyan kell használni?
Itt találtam. Az angolom nem az igazi.
Egy ideig én is néztem, hogy mit akar a LED-del.
![]()
A témában van egy ilyen fájl is: Nokia 5110 with graphics.fcf Ez már tartalmazza a magyarázószövegeket is, mit hova kell kötni.
Azt már kibogarásztam belőle, hogy milyen a port kiosztása. De továbbra sem értem a felhasználását. Az egészet be kell másolni a projektbe ahol a kijelzőt használni kívánom?
Igen, legalábbis azokat a makrókat, amelyeket használsz. A program neked tetsző pontján pedig meghívod azokat, igény szerint.
A példa fájlban lévő ADC-knek van valami szerepük a kijelzővel kapcsolatban? Mert nem tudom őket értelmezni.
Sziasztok! Kapcsolonál a ReadState mivel tudd többet egy sima bemenetnél?
Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni a következő problémával kapcsolatban. Egy hőmérőt szeretnék készíteni 2db DS18s20 szenzorral . Próbáltam szimulálni proteusban de csak -1 a kijelzett érték.
Tudna valaki segíteni egy olyan progival ami fel van kommentezvel , hogy melyik makró mit is csinál és mi a szerepe ? Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
hex fájlt nem lehet másik gépen megnyitni, az eredeti fcf-et töltsd fel.
Ügyelj arra, hogy minimum 8 MHz-en menjen a kontroller és a teszt időszaka alatt csak egy DS18B20 legyen rajta. Nem mellesleg több ilyen hőmérő IC kezelése a Flowcode-ban enyhén szólva is hibás.
Nekem simán megy több szenzorral is.. https://www.youtube.com/watch?v=Z94t4XKas2M
Csak ezt tudom feltölteni amibe én már belekotnyeleskedtem .
Rég szórakoztam vele, de ha jól emlékszem, a gyári felállásban megy a dolog, viszont a CRC nem. Talán Hp41C töltött fel egy módosított komponenst, amiben megy a CRC, de a több szenzor nem. Egyébként OneWire parancsokkal megoldható, az tuti megy, de akkor neked kell mindent csinálni (CRC, ROM és funkció parancsok stb.). A "Start Concersion" makrót kimondottan érdemes lecserélni (Reset, Skip ROM, Convert), mert így nem áll a program majdnem 700 ms-ig, amígy elkészül a mérés, cserébe neked kell figyelni (vagy várni), a mérés elkészültét. Időkritikus programoknál szükség lehet ilyenre.
A Flowcode segítségében más sorrend van több DS18B20 kezelésében, lásd melléklet. Nálad több a busreset. Nem feltétlen hiba, de már nincs időm tesztelni.
A programban vannak hibák, illetve felesleges dolgok. A kijelző indítása (LCD Display: Start) után nem kell törlés, a törlés benne van a Start makróban.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Még egy apróság, amivel programmemóriát lehet spórólni. Ha egy feltételes elágazás mindkét ágába beírod ugyan azt a parancsot, akkor a parancs mindenképpen lefut, tehát azt lehet a feltételes elágazás elé/után is tenni. Lásd mellékletek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |