Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   264 / 362
(#) kokozo válasza dudzsi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Szerintem nem jó, mert az A2 és az A3 kimenetek sose váltanak 1 re és így a 2 digit mindig ugyanazt fogja mutatni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
(#) dudzsi válasza kokozo hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Ha lefuttatom akkor számol visszafele. De hogy lehetne másképp?
(#) kokozo válasza dudzsi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Számolni számol csak a szemed nem fogja majd érzékelni a digit 2-t mert olyan kevés ideig fog csak felvillanni.
(#) kokozo válasza kokozo hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Leegyszerűsítve.

ido16f628.fcf

(#) neoone hozzászólása Szept 17, 2016 /

Sziasztok! Szerintetek ezt a kijelzőt lehetne használni az 5-ös flowcode-hoz?
(#) dudzsi válasza kokozo hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

szia! Köszi ez nagy segitség. Igen egy kicsit egyszerübb a te megoldásod. Az miért van hogy szimulácioba csak 5 irki nem 15. Nem látszik az egyes. Mivel tudnám leszimulálni a programot? Mert proteusba ki jelzi a 15-öt és látom hogy villognak a lábak de nem történik semmi. Tudom hogy teljesen valós időt nem tudnak ezek.
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Lehet, de a vezérlő makrókat neked kell megírnod (vagy beszerezned), gyárilag nincs benne.
(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Tudom, hogy nincs benne. Találtam egy ilyet:, csak nem tudom, hogy hogyan kellene használni.
(#) Flatron11 hozzászólása Szept 17, 2016 /

Sziasztok!
Kész a program, a 7 szegmenses kijelzést is beleraktam, szuperül számol, viszont csak sorban egymás után.
A feltételes elágazást át kellene ugrania a programnak ,ha nem igaz a kritérium. Vagy ez valami beállítástól függene?
(#) Kovabe válasza Flatron11 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Szia

Nem spiráztad kicsit túl a dolgot? Egy sima szegmens kijelzővel megoldható lenne a dolog és nem kéne ennyi port be ki kapcsolás.
(#) Flatron11 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Közben megoldódott, saját hülyeségem miatt nem ment, kevertem az aktív magas és az aktív alacsony szintet. Hát igazából először úgy próbáltam, csak utána számértékkel kellett volna megadni az értéket és az nekem még magas. Így egyszerűbb volt számomra.
(#) Kovabe válasza Flatron11 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Gyorsan készítettem egy copy-t.
(#) kokozo válasza dudzsi hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

A main legvégén van egy 1 ms késleltetés ha azt feljebb veszed pl 100-ra akkor a flow szimulátora is kijelzi az első digitet is.
(#) kaqkk válasza Flatron11 hozzászólására (») Szept 17, 2016 / 1

Itt egy másik megoldás .
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016

valto.fcf

A forrás helyén nincs magyarázat, hogyan kell használni?

Itt találtam. Az angolom nem az igazi.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Egy ideig én is néztem, hogy mit akar a LED-del.

A témában van egy ilyen fájl is: Nokia 5110 with graphics.fcf Ez már tartalmazza a magyarázószövegeket is, mit hova kell kötni.

Azt már kibogarásztam belőle, hogy milyen a port kiosztása. De továbbra sem értem a felhasználását. Az egészet be kell másolni a projektbe ahol a kijelzőt használni kívánom?

Igen, legalábbis azokat a makrókat, amelyeket használsz. A program neked tetsző pontján pedig meghívod azokat, igény szerint.

A példa fájlban lévő ADC-knek van valami szerepük a kijelzővel kapcsolatban? Mert nem tudom őket értelmezni.
(#) dudzsi hozzászólása Szept 18, 2016 /

Sziasztok! Kapcsolonál a ReadState mivel tudd többet egy sima bemenetnél?
(#) Bakman válasza dudzsi hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Kb. semmivel.
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Szept 18, 2016 /

Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni a következő problémával kapcsolatban. Egy hőmérőt szeretnék készíteni 2db DS18s20 szenzorral . Próbáltam szimulálni proteusban de csak -1 a kijelzett érték.
Tudna valaki segíteni egy olyan progival ami fel van kommentezvel , hogy melyik makró mit is csinál és mi a szerepe ? Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
(#) Bakman válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

hex fájlt nem lehet másik gépen megnyitni, az eredeti fcf-et töltsd fel.

Ügyelj arra, hogy minimum 8 MHz-en menjen a kontroller és a teszt időszaka alatt csak egy DS18B20 legyen rajta. Nem mellesleg több ilyen hőmérő IC kezelése a Flowcode-ban enyhén szólva is hibás.
(#) kokozo válasza Bakman hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Nekem simán megy több szenzorral is.. https://www.youtube.com/watch?v=Z94t4XKas2M
(#) Horváth P Tamás válasza Bakman hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Csak ezt tudom feltölteni amibe én már belekotnyeleskedtem .

Homero1.fcf

(#) Bakman válasza kokozo hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Rég szórakoztam vele, de ha jól emlékszem, a gyári felállásban megy a dolog, viszont a CRC nem. Talán Hp41C töltött fel egy módosított komponenst, amiben megy a CRC, de a több szenzor nem. Egyébként OneWire parancsokkal megoldható, az tuti megy, de akkor neked kell mindent csinálni (CRC, ROM és funkció parancsok stb.). A "Start Concersion" makrót kimondottan érdemes lecserélni (Reset, Skip ROM, Convert), mert így nem áll a program majdnem 700 ms-ig, amígy elkészül a mérés, cserébe neked kell figyelni (vagy várni), a mérés elkészültét. Időkritikus programoknál szükség lehet ilyenre.

A Flowcode segítségében más sorrend van több DS18B20 kezelésében, lásd melléklet. Nálad több a busreset. Nem feltétlen hiba, de már nincs időm tesztelni.

A programban vannak hibák, illetve felesleges dolgok. A kijelző indítása (LCD Display: Start) után nem kell törlés, a törlés benne van a Start makróban.
  1. getemp=gettemp*8
  2. gettemp=gettemp>>4
Ezeket lehet egy ikonon belülre rakni, viszont ez a két művelet így felesleges. Az egyikkel szorzod, a másikkal osztod a kapott hőmérsékletet. A gettemp -et osztani kell nyolccal vagy léptetni balra három lépést és megkapod a hőmérsékltet °C-ban, tizedes nélkül.
  1. gettemp=gettemp/8
  2. vagy
  3. gettemp=gettemp>>3
  1. EEPROM Write(0,hofok)
A ciklikus írás nem tesz jót az EEPROM-nak, idő előtt tönkre fog menni. A gettemp értéke lehet negatív, azt az RS232 SendRS232Char makró hibásan fogja kezelni. A programot érdemes 100 ms késleltetéssel (Delay) kezdeni, könnyebb újraprogramozni bizonyos esetekben. Nem alakul ki menthetetlen helyzet, de kevesebb a lehetősége a problémának. Chip beállítása: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016

Shot_618.jpg

Még egy apróság, amivel programmemóriát lehet spórólni. Ha egy feltételes elágazás mindkét ágába beírod ugyan azt a parancsot, akkor a parancs mindenképpen lefut, tehát azt lehet a feltételes elágazás elé/után is tenni. Lásd mellékletek.
Következő: »»   264 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem