Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Talán az EEPROM get és EEPROM put utasítások kezelik a float változókat,csak nem tudom a hosszát hogyan lehet megadni.
Semmiség az egész:
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
Okés ezt így szét lehet választani és összerakni,de nekem úgy tűnik a könyvtár EEPROM put/get parancsai ezt megcsinálják,mert amit az első címre beírok float-ban az vissza is kapom.Ha a második címre írok,azt is jól kapom vissza,de az elsőt viszont átírja.Gondolom a másodikat arrébb kell írni,tehát elegendő csak a címzéssel foglalkozni,báziscím+bájtok száma és tárolni melyik az utolsó float báziscím.Innen kezdeni az int/byte tárolást.Megeshet,hogy tévedek,mert igencsak műkedvelő vagyok,persze azért kipróbálom.Különben betöltéseket hányszor lehet csinálni a Megánál?
Idézet: „Különben betöltéseket hányszor lehet csinálni a Megánál?” 100 000-szer lehet írni.
Rendben,de még mindig nem tiszta,a memóriákkal kapcsolatban nem találtam egy helyen leírást,ezért konkrétabban kérdeznék.Az EEprom write tiszta,100e írást bír,3ms 1 byte írása.Az EEprom read-nél nem tudom hány olvasást visel el és mennyi az olvasási idő?Az sram tiszta,nyilván egy gyors ram. A flas memória már nem egészen tiszta,a megánál jó hosszú,ebben van a boatloader is és a betöltött program is bizonyára ebben fut.Az IDE-ből ebbe mit fordít le,a beírt program sorokat és a boatloader fordítja gépi kóddá,vagy közvetlenül a gépi kódot és ezt hányszor teheti meg?A flas milyen jellegű memória,feltehetően nem sima eeprom,az túl lassú lenne?
Igen, a második long változót legalább négy bájttal odébb kellene kiírni. Ha van elég memóriád, célszerű az alant található linken lévő könyvtár használata.
Prímán működnek az EEPROM get/put parancsai a float ki/be műveletekkel,csak a címzésre kell ügyelni.
Üdv!
Akkor ha jól értem a program jelenlegi helyzetétől függetlenül, állandóan figyeli a megszakítás bemenetet és ha jelet kap végrehajtja az adott függvényt? Esetemben a számot tároló regiszter léptetését? Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de még soha nem használtam megszakítást és átolvasva ez jött le.
Sziasztok! Szerintetek milyen érzékelővel tudnám figyelni egy vízóra kis indikátorát, ami (akár nagyon lassan vagy nagyon gyorsan) pörög? Csak annyi kellene, hogy folyik-e a víz vagy sem. Nem lenne baj, ha nem kellene fizikailag hozzáérnie a vízórához. Biztonsági célra használnám, pl. fél óra után jelezzen.
Ezt olvastam,nagyon jó még a címkiosztás kezelése nem egészen világos.Nekem csak 20-30 konstans értéket kellene tárolni,A/D csatornák korrekcióit,termosztátok,szabályzók alsó/felső értékeit.Az írást biztos nem fogom ciklusba szervezni,az értékekhez pedig ritkán és egyenként kell hozzáférni.
Infrával, lézerrel. A visszavert sugarat figyelni. Gázórán pl a legkisebb helyiérték 5, vagy 6-osa tükrös.
Esetleg valami konkrét eszközről tudsz, ami ezt tudja? Az elméletet értem, csak nem tudom, erre a feladatra pontosan mi lenne alkalmas. Jó lenne, ha pl. shieldet tudnék használni. A vízóra üvege nem zavar be?
Pontosan így van!
Alienco: Egy reflexiós optokapuval lehetne próbálkozni, azon kerék felett, ami olyan mint egy enkódertárcsa. (csillagkerék) Van ilyen rajta?...De ahogy nézegetem a fotókat, lehet, hogy akármelyik mutatót is érzékelné, a pirosat a fehér előtt. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
Igen, van csillagkerék, az a legérzékenyebb, azt szeretném használni.
Mondjuk egy ilyen jó lehet? Bővebben: Link
Nem hinném. Erősen fókuszálni kell. Inkább a lézer.
Esetleg ez? Bővebben: Link
Én úgy csinálnám, hogy a lézer sugarát a csillagkerék "fogára" fókuszálnám, az érzékelőt meg az alatta lévő fehér területre. Amikor a "fog" takarja a lézersugarat, akkor az alatta lévő fehéren nincs semmi. Amikor nem takarja, akkor ott a lézer fénypontja. Na ezt figyelném.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Sziasztok, rövid leszek.
Hogyan lehet a "Hello" sztringben a H betüt 0xABCDEF-re kicserélni? Probáltam az input.replace('H', 0xABCDEF); -et, de ez 0xEF-re cseréli ki. A választ előre is köszönöm!
Üdv!
Írtam egy új programot megszakítással, működik, de nem érzékeli egyértelműen az enkóder jeleit. Van hogy egy lépésre többet számol, vagy éppen nem számol.
A 0x a hexadecimális szám prefixe. A 0xABCDEF egy 6 jegyű hexa konstans, amit minimum 3 byte-on tárolsz el, ennek az utolsó byte-ja a 0xEF, gondolom ezt veszi egy char-nak (ami ugye szintén 1 byte ha ascii), a többi meg megy a levesbe.
Nem biztos, de szerintem ez működne:
Vagy ha a string.replace nem szereti a char tömböt akkor csinálj belőle stringet. Ha pedig a a 8 jegyű '0xABCDEF' stringet szeretnéd a H betű helyére, akkor rakd idézőjelbe.
Pergésmentesíteni kell. Fizikai eszköz, ami lehet cél IC (pl. MAX6816, MAX6817, MAX 6818 stb.) vagy egyéb, a neten látható kismillió megoldás (encoder debouncing): Alternatívaként programból is megoldható ez.
Köszönöm a válaszodat!
Probáltam belőle Stringet csinálni, ez lett belőle
de hibának ezt adja:
Probáltam amit előre javasoltál, (input.replace('H', ca); ), de azzal meg ezt a hibát adja ki:
Szerintem így kellene:
String be(ca); vagy: String be = String(ca);
Vannak rossz minőségű enkóderek, próbáld ki először mindig optikaival. Vagy próbáld ki az "encoder.h"-t is. Lehet, hogy abban szoftveresen el van intézve a pergésmentesítés is.
Üdv!
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült megoldani. Szoftveresen pergésmentesítettem. Eszembe jutott a jelek értelmezésére egy sokkal egyszerűbb feltételrendszer, ezzel tökéletesen működik. Optikai Omron enkódert használtam, ez biztonságosan működik. Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt.
Üdv Mindenkinek!
Egy 12V-os akkutöltőt akarok összehozni... amolyan "okosat". A problémám az, hogy a feszültséget nem tudom normálisan mérni mert ugrál össze vissza, ráadásul a valósághoz sincsen semmi köze. Arról nem is beszélve, hogy az LCD villog, hullámzik és egyéb értelmetlen dolgokat végez menet közben. Az LCD még haggyán is... de ez a fesz. mérés kiakasztott már, hogy nem látom a fától az erdőt szerintem. A mérés az alap... 22k / 10k osztón be az A2-re és azt számolgatná... gatná. ![]() Valami kis segítséget ha kérhetnék ez ügyben...
Nem mondom, hogy a szoftver jó, de hardveres hiba biztos van. Milyen a tápegységed? Van szűrve rendesen?
Köszi a választ!
A töltő részről megy az UNO Vin-jére a töltő fesz. Azon van egy 7805, ami rendesen körbe is van kondizva, így gondolom az jó lenne.
Sajnos ezek se müködnek:
String be(ca):
String be = String(ca):
|
Bejelentkezés
Hirdetés |