Fórum témák
» Több friss téma |
Helló tibec! Most érkezett el az idő, hogy szétszereljem a motort. Hááát, hogy is mondjam, (kemény dió(legalább is nekem.) Addig eljutottam, hogy a műanyag borítást letörtem a motor hátuljáról ami a szénkefetartót beborította.
Majd a négy tartócsavart kezdtem el kitekerni, de a szíjtárcsa felőli két csavarból csak az alsót tudtam kitekerni a két hátsó csavar kijött. Mi módon jön le a motor mert a csavarok kilazításával a motor nem mozdul. Úgy látom mintha a csavarok egy műanyag hüvelyt feszítenének szét a motortartóban. van valami trükkje, hogy kifordítsam a motort, hogy hozzáférjek a másikoldali szénkefetartóhoz? A külső szénkefetartót kiszereltem(egyszerű volt) el van kopva, cserés. Ha csapágyat szeretnék cserélni a motoron, hogyan szedjem le, hogy ne törjek össze valamit(lásd.: a mű burkolat)?
Ez lenne az a motor? Elvileg ugyanúgy 4db csavar fogja, mint a legtöbb mosógép esetén... látszólag semmi extra, kicsavarod, majd a lábaknál előrehúzva lejön.
Igen ez a típus. A csavarokat kiszedtem. De akkor kikell szerelni az üstöt? Mert nem tudom szerintem annyira elcsúsztatni, hogy kiférjen az oldallemeztől. Vagy van valamilyen technika amivel kitudom fordítani?
U.i.: A motor alatt az alufólia ragasztás az mire szolgál, hőtükör? A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2025
Szénkefe. Ezt találtam, csereszabatos az én szénkefémmel?
Nem ismerem a konkrét típust (csak a saját Elektroluxomat szoktam javítgatni), de simán le szokott jönni az üst alól a motor a legtöbb gép esetén. Szénkefét a Carbosint mintaboltban szoktam venni (viszem a régit mintának), a ház meg marad a régi.
Találtam méret szerint szénkefét. A motort meg valahogy leimádkozom. Köszönöm a segítségedet.
program megállásSziasztok szakik!Egy nem mai gépel kapcsolatban lenne kérdésem.LG WD1261FD (DD) minden programon elindul és megy de amikor a számlálón elér 3 percig (maradék idő) egyszerűen megáll és nem fejezi be a programot. Ha ezek után kikapcsolom és elindítok egy centri programot akkor azt befejezi és leáll és jelzi hogy vége a programnak. Köszi
Zanussi hibakódSziasztok!Zanussi Lindo100 mosógépen megáll a program és egyszerre villog folyamatosan a képen jelölt két visszajelző. Milyen hibára utalhat, sajnos nem találtam róla semmit.
Hello! Nem ismerem ezt a gépet, de a kép alapján az ajtózár hibára gyanakodnék..
Se PNC, se típuskód, ... így általánosan: ha ez a két LED világít, akkor az ürítési hiba. Akkor a szűrőt nézd meg. Legalábbis ha a piktogramot nézzük. Ha a LED pozícióját, akkor meg vízvételi hiba.
Magyarázat: A LED-ek sorban 10, 20, 40-es hibát jeleznek, de a piktogramok van amikor eltérnek. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2025
Szia!
Köszi, amint hazaérek lefotózom az adattábláját. A LED-ek együtt villognak, nem pedig világítanak.
Ok, villognak, nem világítanak, ez fontos, mivel a villogás a hibaüzenet. Elírtam, bocs.
Ezzel előbb vagyunk?
Öntöttem 10l vizet a dobba és adtam áramot a szivattyúra. Erőteljesen és folyamatosan kiürített.
Ebből gondolom, hogy maga a szivattyú jó és az ürítő csőben sincs dugulás.
Kedves Gábor!
Az ajtózárat hogyan lehetne kizárni?
Én nem ismerem a gépet, csak a szimbólumból gondoltam, hogy az a zárat mutatja. De a szerelő kollégák tudni fogják. De gyanítom, hogy ez egy retesz, ami egy bimetal-ból és egy kontaktusból áll.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2025
Ha a LED pozíciót nézzük, akkor vízvételi hiba. A mágnesszelepet is ellenőrizd. Ha arra adsz 230V-ot, akkor kéne vennie a vizet.
Bocs, hogy én válaszolok.
A doksiban, amit küldtem, a 54. oldalon találod az ajtóretesz bekötését. 3 kivezetés, amiből egy a kontaktus, egy a PTC és a harmadik a közös. A rajzon találod a bekötését. Ha a PTC-re adsz 230 V-ot, akkor pár másodperc múlva át kell billennie a bimetálnak és zárja a kontaktust. A kontaktus záródását pedig szakadás vizsgálattal tudod ellenőrizni, kellő hozzáértéssel, mivel 230 V-os feszültség alatt van! Az a piktogram, amire a kolléga gondolt, az nem az ajtóretesz (az ajtóretesz szimbóluma a kulcs), hanem a gyerekzár. A te hibajelzésed a 27. oldalon van, még a doksiban is a 3 ábrán egyformán szerepelnek a piktogramok, míg a 4. kis ábrán az 1. és 2. fel van cserélve.
Kettő szelep van benne, ha kapnak 230-at, engedik a vizet.
Azon viszont meglepődtem, hogy Zanussi gépbe Elektrolux panel van.
Mivel ugyanaz a cég már jó ideje
![]() A doksi alapján nem sikerült kiolvasni a kibakódot, ill. törölni? Valamint még mindig fennáll a hiba? Amit tehetnél: Bekapcsolod a gépet egy rövid programra és hallanod kellene az ajtózár kattanását, egy halk hangot, valamint a kis kulcs jelzi, hogy bekapcsolt az ajtóretesz. A motort megforgatja. Majd ezután elkezd üríteni, ami szintén hallható. Kb. 20 sec múlva ezt abbahagyja és elkezdi a vizet venni. Ennek kéne történnie. Hol akad el a dolog, mennyi idő múlva adja be a hibát? Esetleg még a szintérzékelőjéről lehúzhatod a csövet és óvatosan megfújod és megszívod, tehát megmozgatod mind a 2 irányba. Valamint a csőbe fújj bele 1-2 korty vizet, hogy valamelyest átmosd a légcsapdát. Ha ez sem segít, akkor először a szintszabályzót kéne cserélni. Automata mosógép program közben megáll és nem megy továbbSziasztok !Van egy Electrolux Compactcare Inverter tech. Type: FLU552431 automata mosógépünk, ami a program közepén megáll és nem megy tovább. Régebbi gépeknél ez lehetett szénkefe kopás miatt, de ebben nem találtam szénkefét /első látásra /, szerintem kalitkás forgórészes.Az volna a kérdésem, hogy miket kellene átvizsgálnom az esetleges javításhoz ???A centrifugálás eőtt áll le, benne marad a víz, nem szivattyúzza le. A válaszokat előre is köszönöm, üdvözlettel gyurkoca A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2025
Szia! Hát ha víz marad benne akkor azért nem centrifugál és azért áll meg. Át kel nézni az egész ürítő rendszert. Az üst aljától harmonika cső, szivattyú, szivattyúház, kifolyócső és a fali szifonig nincs e benne idegen tárgy, dugulás. És jó e maga az ürítő szivattyú.
Köszönöm a választ, megpróbálom végignézni az egész javasolt rendszert
üdvözlettel gyurkoca Electrolux Compactcare EWS1276CI robbantott ábraSziasztok.Tisztelettel megköszönném , ha tudnátok küldeni Electrolux Compactcare EWS1276CI automata mosógéphez robbantott ábrát megkönnyítve ezzel a készülék szétszerelését és javítását. Type: FLU552431 SrN° 64700046 Köszönettel gyurkoca
Szia! Emlékeim szerint alulról zárt. Sajnos jól szét kell szedni. Le kell szedni a tetejét, leszedni a mosószer adagoló csavarjait utána az egész kezelőpanelt. Aztán üstszájgumigyűrűt üstszájgumit leszedni az előlapról és az ajtókapcsolót utána az egész elejét a gépnek leszedni. Azután a betosn súlyt. Ezek után hozzáférsz mindenhez.
T. Dino71 !
Köszönöm az információt , ezek szerint szép kis munka vár rám, de annál nagyobb lesz a sikerélmény ha készen lesz Üdvözlettel gyurkoca
Épp most végeztem egy hasonlóval, rommá szedtem a gépet, mert zörgött. A zsebemben maradt 3-as csavarok okozták
![]() De legalább tökéletesre kitakarítottam az egészet belül. Electrolux TimeCare 500Electrolux TimeCare 500 mosógépen a beömlő / leeresztő hibalámpa világít, a start gomb megnyomására pedig háromszor villog. Érdemes kísérleteznem (alap szűrő tisztítás, ilyesmin túl vagyok), vagy szakszervíz? Villanyszerelő vagyok, nem gond a szerelgetés, de mosogépben annyira nem vagyok otthon, nyilván, ha triviális megoldom. Köszi, aki tud tanácsot |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Majd a négy tartócsavart kezdtem el kitekerni, de a szíjtárcsa felőli két csavarból csak az alsót tudtam kitekerni a két hátsó csavar kijött. Mi módon jön le a motor mert a csavarok kilazításával a motor nem mozdul. Úgy látom mintha a csavarok egy műanyag hüvelyt feszítenének szét a motortartóban. van valami trükkje, hogy kifordítsam a motort, hogy hozzáférjek a másikoldali szénkefetartóhoz? A külső szénkefetartót kiszereltem(egyszerű volt) el van kopva, cserés. Ha csapágyat szeretnék cserélni a motoron, hogyan szedjem le, hogy ne törjek össze valamit(lásd.: a mű burkolat)?