Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   203 / 203
(#) jonasr75 válasza Bakman hozzászólására (») 1:28 /

Átrajzoltam inkább a kapcsolást, ahelyett, hogy az eredetibe belejavítottam, mert így jobban átlátom. Javítottam az R1 R2 és a R3 R4 csatlakozásokat. R10 R11 R12 ágakat párhuzamosítottam.
Még mindig hibás a VCC értékem, valahol "visszaugat" a kapcsolás, és csak oda jutok hogy a relé lábainál van a gond. De a PCB-n végigkövettem az áramutakat és oda van kötve, ahol a kapcs rajzon is. Nem látom, hogy hol lenne a hiba...
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») 4:21 /

Idézet:
„T1 D2 párosnak semmi értelme.”
Szerintem az lenne a relémeghajtó és a vf2 re nincs rákötve a vdc , ha a diódák áramiránya helyes akkor majd az attiny kapcsolgatja a relét a programja szerint .
(#) tki válasza jonasr75 hozzászólására (») 4:46 / 1

"A nyák lap huzalozása biztosan jó"

Legfeljebb a Vasedényhez képest. Miért tekinted ezt a NYÁK-ot kritika nélkül működőképes etalonnak?

Ez egy régi NYÁK-od, amihez elvesztetted a rajzot és most akartad befejezni/feléleszteni? Megpróbáltad megérteni, minek hogyan kellene működnie rajta? Szerinted mi kapcsolja a relét? Képes lenne behúzni a relé? Mit csinál a tranzisztor? (És mitől világítana a relére kötött két LED?) Odafigyeltél a válaszra, amit kaptál?

A lényeg, hogy a D2, a tranzisztor kollektora, a relé meghúzótekercse és a D3+R6 kombó totálisan el van kötve a NYÁK-on, így működésképtelen, ill. a már említettek.

Amúgy fel lehet rajzolni ezeket az alkatrészeket úgy, hogy látsszon is valami belőlük, pl. az osztót is könnyebb így megérteni (már ha nem lennének fixen párhuzamosan kötve), ill. ezt akarhattad a tranzisztorral:
A hozzászólás módosítva: 4:51
(#) jonasr75 válasza tki hozzászólására (») 9:15 /

Hello! Értem és köszönöm, igaz, hogy nem kérdőjeleztem meg a nyák helyességét, de ezt helytelenül gondoltam. Nemsoká teszek fel egy javított verziót is. Az Ut az a VDC (12V-D1 nyitó) vagy a VCC lenne?
Következő: »»   203 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem