Fórum témák
» Több friss téma |
Mert már nem nagyon gyártják. Van helyette jobb, olcsóbb.
Jó helyette a TL081 is . Forrás: Bővebben: Link
Üdv! Egy olyan Tápot kéne építenem amiben van egyenirányított 230V, stabilizált 5V és 15V. A problémám ott van, hogy közösnek kell lennie mind a 3 negatív pontjának! Kb 500mA kell 5Von és 15Von is. A 230V az olyan 2-3 A Szóval erre kellene nekem valami ötlet! Gondoltam egyenirányítom a 230Vot, majd ellenállás, zener dióda páros, csak az nem tudom 500mA-ig jó e. Egy egyenáramú moci lenne hajtva, és a hozzá tartozó vezérlés, PIC, LCD meghajtására kellene. Előre is köszönök minden tanácsot!
Szia!
A kisfeszültségű részeket tápláld trafóról, a hálózati meg mehet direktbe, majd az egyenirányítés után közösítheted a negatívokat. Vigyázz az érintésvédelemre, mert minden érinthető fémrész rázni fog!
Szia! Tehát fogjak egy trafót, kössem be majd egyenirányítás. stabilizálás, meg egyenirányítsam a 230Vot is, és mindnek a negatívját közösítsem? Nem lesz ebből szikraeső? Érintésvédelem nem probléma, mert nem lesz olyan pontja a kapcsolásnak, ami érinthető.
Rajzold le és meglátod, hogy nem lesz zárlat. Miért is lenne? A trafó galvanikusan leválaszt, innentől kezdve csak a rázásveszélyre kell ügyelned a direkt vonal miatt.
Az van ráírva, hogy 230V DC 300W egy felső maró gép. Gyári vezérlője is úgy nézett ki, hogy egyenirányítva volt a 230V Puffer kondi nélkül. És egy Fetes PWM szabályzása volt. Az lesz most is, csak kap egy fordulat kijelzést, meg egy potis fordulatszabályzást! A gyári vezérlő leégett sajna.
Sziasztok.Nekem kellene 24v-ról(ifa akumlátor)átalakitani +/ -24 voltra az áramot a lehető legegyszerübben.Hogy csináljam? ***
Hali!
Ennek még egyszer ugorjál neki,mert ha jól tudom az IFÁ-ban 2db 12V-s akku van,és csak az önindítómotor 24V-s szerintem!?
Szia!
Az IFA W50 12V-os hálózati feszültségű, párhuzamkapcsolós, 24V-os indítással rendelkezik. Az IFA L60 viszont teljesen 24V-os.
Rendben,de csak annyi volt írva,hogy IFA.És ebböl nem derülki,hogy melyik tipus.
Na hát ezért írtam ezt a megjegyzést.
Rendben semmi gond,igazad van.Meg több szem többet lát és olvas.
Rendben igazatok van,a kérdéses jármü IFA L60- as,tehát teljesen 24 voltos.De a kérdés megmaradt,hogyan csináljak az akkuk 24 voltjából +/-,föld- tápáramot?Egy acoustik sollutions(AS 150)mélynyomót szeretnék vele meghajtani.Vagy ha esetleg valakinek lenne hozzá (a mélynyomóhoz )beültetési rajza az még jobb lenne,ugyanis ugy elfüstölt a táptranyó,hogy semmi szám nincs már rajta
Ezzel az akkumulátor-elrendezéssel plusz minusz 12V-ot tudsz előállítani, az akksik közös pontjának felhasználásával. Minden más esetben konvertálni kell.
Szerintetek lehet-e párhuzamosan bekötni két LM317-et úgy, hogy egyforma fesz. van rajta beállítva, kell-e külön-külön feszültségelosztó ellenállás mindkét ágba?
Persze egy trafóról táplálva.
Sziasztok!
Van egy Phonic MM 1002-es keverőpultom, a napokban viszont leégett az adaptere. Ugyan ilyet csak külföldi oldalon találtam 10e forint körül. Az adapter kimenete 16.8V x2 és 500mA. Szerintetek mi lenne a legolcsóbb megoldás? Előre is köszi! Poky
Hello!
Szerintem ha van otthon trafód amely egymástól függetlenül lead kb 18 voltot akkor 2db 7815,mekynek a földpotenciálja felvan emelve,16,8v-raezt megoldhatod 1kohmos potival is.
Bár ez nem biztos, hogy jó megoldás. Arról nincs említés, hogy DC.... Lehet az AC is.
Ezzel egyet értek,ezért előbb ezt kellene tisznázni!
Akkor ezzel mennie kell?
Köszönöm a válaszod!
Hali mindenkinek.
Egyszer már megpróbáltam megnyitni ezt a témát, kevés sikerrel. Hátha most! Szóval az egyik haver rendelt egy LED megvilágítást az akváriumához. Sajnos rögzítésben nagyon nincs otthon, ezért a vízbe esett a szerkezet. Füst, biztosíték, miegymás... A meghajtást 3 db CP50W-HV350 nevezetű tápegység végzi: http://www.capatlepower.cn/athena/offerdetail/sale/capatlepower-522...9.html Kínai cuccos... (100-240V AC in, 75-135V DC out, 350mA, 50W) Egyet sikerült megjavítani, csak a kapcsolgató FET szált el, találtam hasonlót. Viszont a másik kettőn elszállt a vezérlő ic is: http://wenku.baidu.com/view/16d920a4f524ccbff12184c6.html?from=related Kérdésem az lenne, hogy egyrészről tudtok e valami kiváltó ic-t, mert ezt a fajtát itthon nem is forgalmazzák. Vagy esetleg valami kiváltó tápot, mert ilyen paraméterekkel szintén nem lehet kapni Magyarországon. Vagy bármi más segítséggel, ami előrevisz... Előre is köszönöm.
Meg tudnád adni a pontos típusát az ic-nek? Lehet tudok szerezni.
Belinkeltem, node SN03A.
Hát ez egy *
* Törölve, amúgy háttal nem kezdünk mondatot !
Sziasztok!
Tudom, hogy rengeteg téma van már nyitva a tápegységekkel kapcsolatban, de 3 napnyi keresgélés és olvasgatás után sem találtam meg a kérdésemre a választ, így nyitottam egyet én is. (Első témanyitásom, és egyben hozzászólásom is, úgyhogy csak finoman... )A gondom a következő lenne: Építettem egy terrárium vezérlést, mely ATMega8-as uC-re épül. Ez hőfoknak és/vagy az időnek megfelelően kapcsolgat több hálózati feszültségről működő eszközt (Fűtés, szűrő, világítás, stb...) Idáig minden rendben is van, a kütyü szépen működik. A "kapcsolgatást" természetesen relék oldják meg. Mindezt szeretném szépen bedobozolni, és itt jön a gond: A vezérlésnek, 12V DC és 2A áram kellene, viszont csak 240V AC (hálózati fesz) áll rendelkezésre. Szeretnék építeni egy ehhez a vezérléshez megfelelő, lehetőleg kapcsoló üzemű tápegységet, de nem találok semmilyen információt, hogyan kezdjek bele. A tápokhoz egy cseppes sem konyítok, így a következőkre szeretnék tőletek választ kapni: 1., Milyen trafót/tekercset kellene beszereznem? 2., A trafóknál a VA mit takar, hogyan kell értelmezni? 3., Hogyan álljak neki egy ilyen tervezésének? Ameddig eljutottam: 1., Hálózati fesz tranformálni kellene valahova 20-30 V AC környékére. 2., LM2576-ADJ lehetne a táp "lelke" Szempontok: 1., A tápegység a lehető legkisebb legyen (helyhiány) 2., Jó legyen a hatásfoka, mert folyamatosan üzemelnie kell 3., Ne melegedjen (Kis helyre kell berakni, műanyag dobozba, szekrénybe építve...) Minden ötletet megköszönök, minden tanácsot elfogadok (a kapcsolási rajz külön öröm, a magyarázatokért meg örök hála....) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)