Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegység

Témaindító: Szabiiiii, idő: Jan 17, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 55
(#) marksman hozzászólása Szept 19, 2011 /

LM308N 2 340,28 Ft/db ?!

Mért kerül ez ilyen sokba?
Bővebben: Link
(#) kadarist válasza marksman hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Mert már nem nagyon gyártják. Van helyette jobb, olcsóbb.
(#) kadarist válasza marksman hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Jó helyette a TL081 is . Forrás: Bővebben: Link
(#) Peti.Janka hozzászólása Szept 24, 2011 /

Üdv! Egy olyan Tápot kéne építenem amiben van egyenirányított 230V, stabilizált 5V és 15V. A problémám ott van, hogy közösnek kell lennie mind a 3 negatív pontjának! Kb 500mA kell 5Von és 15Von is. A 230V az olyan 2-3 A Szóval erre kellene nekem valami ötlet! Gondoltam egyenirányítom a 230Vot, majd ellenállás, zener dióda páros, csak az nem tudom 500mA-ig jó e. Egy egyenáramú moci lenne hajtva, és a hozzá tartozó vezérlés, PIC, LCD meghajtására kellene. Előre is köszönök minden tanácsot!
(#) kadarist válasza Peti.Janka hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Szia!
A kisfeszültségű részeket tápláld trafóról, a hálózati meg mehet direktbe, majd az egyenirányítés után közösítheted a negatívokat. Vigyázz az érintésvédelemre, mert minden érinthető fémrész rázni fog!
(#) Peti.Janka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Szia! Tehát fogjak egy trafót, kössem be majd egyenirányítás. stabilizálás, meg egyenirányítsam a 230Vot is, és mindnek a negatívját közösítsem? Nem lesz ebből szikraeső? Érintésvédelem nem probléma, mert nem lesz olyan pontja a kapcsolásnak, ami érinthető.
(#) kadarist válasza Peti.Janka hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Rajzold le és meglátod, hogy nem lesz zárlat. Miért is lenne? A trafó galvanikusan leválaszt, innentől kezdve csak a rázásveszélyre kell ügyelned a direkt vonal miatt.
(#) Peti.Janka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Az van ráírva, hogy 230V DC 300W egy felső maró gép. Gyári vezérlője is úgy nézett ki, hogy egyenirányítva volt a 230V Puffer kondi nélkül. És egy Fetes PWM szabályzása volt. Az lesz most is, csak kap egy fordulat kijelzést, meg egy potis fordulatszabályzást! A gyári vezérlő leégett sajna.
(#) beci660703 hozzászólása Szept 25, 2011 /

Sziasztok.Nekem kellene 24v-ról(ifa akumlátor)átalakitani +/ -24 voltra az áramot a lehető legegyszerübben.Hogy csináljam? ***
(#) satlokk válasza beci660703 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Hali!
Ennek még egyszer ugorjál neki,mert ha jól tudom az IFÁ-ban 2db 12V-s akku van,és csak az önindítómotor 24V-s szerintem!?
(#) kadarist válasza satlokk hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Szia!
Az IFA W50 12V-os hálózati feszültségű, párhuzamkapcsolós, 24V-os indítással rendelkezik. Az IFA L60 viszont teljesen 24V-os.
(#) satlokk válasza kadarist hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Rendben,de csak annyi volt írva,hogy IFA.És ebböl nem derülki,hogy melyik tipus.
(#) kadarist válasza satlokk hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Na hát ezért írtam ezt a megjegyzést.
(#) satlokk válasza kadarist hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Rendben semmi gond,igazad van.Meg több szem többet lát és olvas.
(#) beci660703 hozzászólása Szept 26, 2011 /

Rendben igazatok van,a kérdéses jármü IFA L60- as,tehát teljesen 24 voltos.De a kérdés megmaradt,hogyan csináljak az akkuk 24 voltjából +/-,föld- tápáramot?Egy acoustik sollutions(AS 150)mélynyomót szeretnék vele meghajtani.Vagy ha esetleg valakinek lenne hozzá (a mélynyomóhoz )beültetési rajza az még jobb lenne,ugyanis ugy elfüstölt a táptranyó,hogy semmi szám nincs már rajta
(#) kadarist válasza beci660703 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Ezzel az akkumulátor-elrendezéssel plusz minusz 12V-ot tudsz előállítani, az akksik közös pontjának felhasználásával. Minden más esetben konvertálni kell.
(#) Glitter hozzászólása Okt 3, 2011 /

Szerintetek lehet-e párhuzamosan bekötni két LM317-et úgy, hogy egyforma fesz. van rajta beállítva, kell-e külön-külön feszültségelosztó ellenállás mindkét ágba?
Persze egy trafóról táplálva.
(#) Sebi válasza Glitter hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Van egy ilyen az adatlapon...

317.GIF

(#) poky hozzászólása Okt 15, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Phonic MM 1002-es keverőpultom, a napokban viszont leégett az adaptere. Ugyan ilyet csak külföldi oldalon találtam 10e forint körül. Az adapter kimenete 16.8V x2 és 500mA. Szerintetek mi lenne a legolcsóbb megoldás?

Előre is köszi!
Poky
(#) satlokk válasza poky hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Hello!
Szerintem ha van otthon trafód amely egymástól függetlenül lead kb 18 voltot akkor 2db 7815,mekynek a földpotenciálja felvan emelve,16,8v-raezt megoldhatod 1kohmos potival is.
(#) vicsys válasza satlokk hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Bár ez nem biztos, hogy jó megoldás. Arról nincs említés, hogy DC.... Lehet az AC is.
(#) satlokk válasza vicsys hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ezzel egyet értek,ezért előbb ezt kellene tisznázni!
(#) poky válasza vicsys hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

AC

Bocsi azt elfelejtettem írni.
(#) poky válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Akkor ezzel mennie kell?

Köszönöm a válaszod!
(#) Ropapa hozzászólása Okt 25, 2011 /

Hali mindenkinek.

Egyszer már megpróbáltam megnyitni ezt a témát, kevés sikerrel. Hátha most!

Szóval az egyik haver rendelt egy LED megvilágítást az akváriumához. Sajnos rögzítésben nagyon nincs otthon, ezért a vízbe esett a szerkezet. Füst, biztosíték, miegymás...

A meghajtást 3 db CP50W-HV350 nevezetű tápegység végzi:
http://www.capatlepower.cn/athena/offerdetail/sale/capatlepower-522...9.html
Kínai cuccos... (100-240V AC in, 75-135V DC out, 350mA, 50W)
Egyet sikerült megjavítani, csak a kapcsolgató FET szált el, találtam hasonlót. Viszont a másik kettőn elszállt a vezérlő ic is:
http://wenku.baidu.com/view/16d920a4f524ccbff12184c6.html?from=related

Kérdésem az lenne, hogy egyrészről tudtok e valami kiváltó ic-t, mert ezt a fajtát itthon nem is forgalmazzák. Vagy esetleg valami kiváltó tápot, mert ilyen paraméterekkel szintén nem lehet kapni Magyarországon. Vagy bármi más segítséggel, ami előrevisz...

Előre is köszönöm.
(#) gergelyaki válasza Ropapa hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Meg tudnád adni a pontos típusát az ic-nek? Lehet tudok szerezni.
(#) Ropapa válasza gergelyaki hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Belinkeltem, node SN03A.
(#) gergelyaki válasza Ropapa hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Hát ez egy *

* Törölve, amúgy háttal nem kezdünk mondatot !
(#) Ropapa hozzászólása Okt 26, 2011 /

(#) hlt hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok!

Tudom, hogy rengeteg téma van már nyitva a tápegységekkel kapcsolatban, de 3 napnyi keresgélés és olvasgatás után sem találtam meg a kérdésemre a választ, így nyitottam egyet én is. (Első témanyitásom, és egyben hozzászólásom is, úgyhogy csak finoman... )

A gondom a következő lenne: Építettem egy terrárium vezérlést, mely ATMega8-as uC-re épül. Ez hőfoknak és/vagy az időnek megfelelően kapcsolgat több hálózati feszültségről működő eszközt (Fűtés, szűrő, világítás, stb...) Idáig minden rendben is van, a kütyü szépen működik. A "kapcsolgatást" természetesen relék oldják meg. Mindezt szeretném szépen bedobozolni, és itt jön a gond: A vezérlésnek, 12V DC és 2A áram kellene, viszont csak 240V AC (hálózati fesz) áll rendelkezésre.

Szeretnék építeni egy ehhez a vezérléshez megfelelő, lehetőleg kapcsoló üzemű tápegységet, de nem találok semmilyen információt, hogyan kezdjek bele. A tápokhoz egy cseppes sem konyítok, így a következőkre szeretnék tőletek választ kapni:

1., Milyen trafót/tekercset kellene beszereznem?
2., A trafóknál a VA mit takar, hogyan kell értelmezni?
3., Hogyan álljak neki egy ilyen tervezésének?

Ameddig eljutottam:
1., Hálózati fesz tranformálni kellene valahova 20-30 V AC környékére.
2., LM2576-ADJ lehetne a táp "lelke"

Szempontok:
1., A tápegység a lehető legkisebb legyen (helyhiány)
2., Jó legyen a hatásfoka, mert folyamatosan üzemelnie kell
3., Ne melegedjen (Kis helyre kell berakni, műanyag dobozba, szekrénybe építve...)

Minden ötletet megköszönök, minden tanácsot elfogadok (a kapcsolási rajz külön öröm, a magyarázatokért meg örök hála....)
Következő: »»   23 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem