Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem kérj meg valakit, hogy csinálja meg neked.
![]() ![]()
Nos, ha ráadom a tápot (s előtte jó ideig nem nyúltam a laphoz) akkor -terhelés nélkül-, megvan az 5v. viszont bármilyen kis terhelés hatására "elejti" s lecsökken 0-ra. a mosfet megkapja a 12v-t s a vezérlő lábon is 11,5 körül mérek. kimeneten viszont 0. Ha a tápot elveszem, majd újra adom, akkor egy pillanatra, megvan az 5v s lassan elejti 0 ra. a mosfet lehet rossz??
Nos! úgy néz ki megtaláltam a hibát! van az inverter panelen egy nagy tekercs, ezen folyik át az 5v és ez utáni részről jön vissza a jel a pwm hez. gondoltam átforrasztom a lábait. megtettem. rámérek, 5v megvan, gyengén terhelem, még mindíg...összedugtam és lám csodát...működik rendesen!
Köszönöm srácok! ![]() ![]() ![]() persze van a dolognak tanulsága: a legegyszerűbbel kell kezdeni...még ha úgy is néz ki, hogy tök jó!!
Van olyan amikor tényleg nem árt végig követni az adott jel utját , és végig menni a forrasztásokon is , mer még ha nem is látszik ,lehet egy forrasztás is rossz még ha kívülről gyárinak is néz ki.Egyébként táprajzot keresetem ezzel a fettel , de akkor már nem kell ok.
Tényleg ezzel kapcsolatban egy kérdés , az elektrotanya keresőjében találtam a monitorhoz service manualt de két bin kiterj. file jött le. ezeket mivel tudom megnézni. (probáltam többféle iso file kezelővel de nem sikerült) esetleg más is futott már össze ilyennel
letöltés itt
Az nem kapcsolási rajz hanem eprom tartalom.Amit a monitor epromjába kell be programozni , ha esetleg elfelejtené , sérülne stb.Menü , beállítások , nyelv , stb ilyesmiket tartalmaz.
pfuu...ezt jól benéztem! jó nagy se** vagyok..még ki is irja: Category: MONITOR - EPROM
Bocsi! ![]()
Yüsmart 198qPD-8 Model:L91C Monitor. Elég világos a kép, gyakran felugrik a menű, de a nyomógombokra nem reagál, tehát léptetni sem tudom. Kontakthibás lenne? Vagy drivert kellene leszedni hozzá? Ez a típus teljesen ismeretlen a számomra, nemrég kaptam.
Első körben a nyomógombokat mérd ki , lehet valamelyik átvezet.
Az este szétszedtem a monitort, ránézésre minden forrasztás OK, a mérőműszerem bekrepált, vennem kell egy újat. Egyébként nemigen volt még ez szétszedve, tele volt porral, kitisztítottam, a csatlakozókat megmozgattam, de a hibajelenség továbbra is fennáll. Időről időre felugrik a Main Menű és nem tudom léptetni. Még manuált sem drivert nem találtam hozzá. Van amikor megjelenik egy Power install folyamatjelző, ez be is töltődik, de egyéb semmi. Na egyelőre ennyi.
Üdv olyan kérdésem lenne lcd monitor táp hibás volt most a táp jó viszont ha bekapcsolom látszik feketére be vált az ldc viszont nem látni semmit. Fénycső szált el?
Üdvözlet!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem nem egészen három éve egy 22 collos ASUS VH222D monitort, ami meghibásodott. A garancia 3 év, tehát 2014. jan. 25-én járna le, csak hogy... A céget, akitől vettem, felszámolták. Bejelentettem a hibát elektronikusan az ASUS Mo.-i képviseletének és itt jött a meglepetés. Közölték, hogy a gyári szám alapján ez egy Szlovákiában értékesített monitor. Keressem meg a szlovák kereskedőt, és rajta keresztül érvényesítsem a garanciát. Itt nyilván valami ÁFA trükközés volt. Most mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Egyébként a monitorral az történt, hogy hétvégére kihúztam a hálózatból, majd amikor hétfőn újra bedugtam kép helyett összetört színes kockák jelentek meg rajta. Tud valaki ötlettel segíteni? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Köszönöm.
Monitort még sosem szedtem szét. Milyen típusú táp és milyen feszültség értékek szoktak előfordulni ezekben? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Itt lesz hozzá egy kis segítség a szombat délutáni program , akkor meg lesz ?
De ha valami akadály lenne , akkor ne sajnáld a betűket .
Kösz.
Egyelőre ott tartok, hogy nézem, vajon miként kellene megszabadítani a hátsó burkolatától?
Valahogy , így nézd csak.És innen már menni fog a többi.
Legalább is kockásan ugye ?
Remélhetőleg ahogy Köbzoli is írta hátha megúszod kondi cserékkel , ha nem , akkor viszont jobban bele kellesz mélyedni remélem felkészültél erre a verzióra is.
Szétszedtem.
A kondik nem púposak. Viszont a táp egy kissé, a fő panel meg nagyon más, mint a képeken. A tápon a világítás csatlakozóin túl csak +5V-os csatlakozót találtam, ott viszont pontosan megvan az 5V. A fő panel jóval kisebb méretű, mint a fotókon, úgy 6x7cm körüli. A monitoromnak nincs hang és egyéb bemenete, csak egy monitor bemenet és a hálózati aljzat.
A 14,5V-os táprészt megtaláltam, csak a csatlakozását nem találtam meg eddig.
Azt is skerült lekövetni, azt hiszem.
Ez lesz a világítás nagyfesz.-nek a tápja? Ha igen, akkor ez is rendben, mert a világítás megy. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Azt kellene megnézni , hogy háttér világítás nélkül van e adat a kijelzőn , úgy hogy egy valamilyen lámpával hátulról megvilágítod az lcd kijelzőt.
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. CCFL cső rögzítését mivel szoktátok megoldani, ha az eredeti cső két végén lévő gumi sérült és nem lehet vele visszatenni az újat?
Bocs, ez nem válasz akart lenni az előző hozzászólásra, csak félrenyomtam. Üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Mielőtt szétszedtem bekapcsoltam és akkor fehér fénnyel világított az LCD, a középső részén olyan kb. 10cm széles, függőleges, világosabb sávval.
Lefotóztam a peneleket:
De a zsugorcső az szigetelni jó a forrasztást. De az U alakú fém tartóban nem fogja bent tartani a két csövet egymás mellett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |