Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 314
(#) Buvarruha válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Szerintem kérj meg valakit, hogy csinálja meg neked.
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nos, ha ráadom a tápot (s előtte jó ideig nem nyúltam a laphoz) akkor -terhelés nélkül-, megvan az 5v. viszont bármilyen kis terhelés hatására "elejti" s lecsökken 0-ra. a mosfet megkapja a 12v-t s a vezérlő lábon is 11,5 körül mérek. kimeneten viszont 0. Ha a tápot elveszem, majd újra adom, akkor egy pillanatra, megvan az 5v s lassan elejti 0 ra. a mosfet lehet rossz??
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Mi a mosfet típusa M?
(#) lithium válasza eyess hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

stu2040pl
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nos! úgy néz ki megtaláltam a hibát! van az inverter panelen egy nagy tekercs, ezen folyik át az 5v és ez utáni részről jön vissza a jel a pwm hez. gondoltam átforrasztom a lábait. megtettem. rámérek, 5v megvan, gyengén terhelem, még mindíg...összedugtam és lám csodát...működik rendesen!
Köszönöm srácok!

persze van a dolognak tanulsága: a legegyszerűbbel kell kezdeni...még ha úgy is néz ki, hogy tök jó!!

Van olyan amikor tényleg nem árt végig követni az adott jel utját , és végig menni a forrasztásokon is , mer még ha nem is látszik ,lehet egy forrasztás is rossz még ha kívülről gyárinak is néz ki.Egyébként táprajzot keresetem ezzel a fettel , de akkor már nem kell ok.

Tényleg ezzel kapcsolatban egy kérdés , az elektrotanya keresőjében találtam a monitorhoz service manualt de két bin kiterj. file jött le. ezeket mivel tudom megnézni. (probáltam többféle iso file kezelővel de nem sikerült) esetleg más is futott már össze ilyennel
letöltés itt

Az nem kapcsolási rajz hanem eprom tartalom.Amit a monitor epromjába kell be programozni , ha esetleg elfelejtené , sérülne stb.Menü , beállítások , nyelv , stb ilyesmiket tartalmaz.

pfuu...ezt jól benéztem! jó nagy se** vagyok..még ki is irja: Category: MONITOR - EPROM

Bocsi!
(#) nemprofi hozzászólása Jan 3, 2014 /

Yüsmart 198qPD-8 Model:L91C Monitor. Elég világos a kép, gyakran felugrik a menű, de a nyomógombokra nem reagál, tehát léptetni sem tudom. Kontakthibás lenne? Vagy drivert kellene leszedni hozzá? Ez a típus teljesen ismeretlen a számomra, nemrég kaptam.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Első körben a nyomógombokat mérd ki , lehet valamelyik átvezet.
(#) mazsola hozzászólása Jan 4, 2014 /

Az este szétszedtem a monitort, ránézésre minden forrasztás OK, a mérőműszerem bekrepált, vennem kell egy újat. Egyébként nemigen volt még ez szétszedve, tele volt porral, kitisztítottam, a csatlakozókat megmozgattam, de a hibajelenség továbbra is fennáll. Időről időre felugrik a Main Menű és nem tudom léptetni. Még manuált sem drivert nem találtam hozzá. Van amikor megjelenik egy Power install folyamatjelző, ez be is töltődik, de egyéb semmi. Na egyelőre ennyi.
(#) mészi84 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Üdv olyan kérdésem lenne lcd monitor táp hibás volt most a táp jó viszont ha bekapcsolom látszik feketére be vált az ldc viszont nem látni semmit. Fénycső szált el?
(#) papus51 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Üdvözlet!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem nem egészen három éve egy 22 collos ASUS VH222D monitort, ami meghibásodott. A garancia 3 év, tehát 2014. jan. 25-én járna le, csak hogy...
A céget, akitől vettem, felszámolták.
Bejelentettem a hibát elektronikusan az ASUS Mo.-i képviseletének és itt jött a meglepetés.
Közölték, hogy a gyári szám alapján ez egy Szlovákiában értékesített monitor. Keressem meg a szlovák kereskedőt, és rajta keresztül érvényesítsem a garanciát.
Itt nyilván valami ÁFA trükközés volt.
Most mi a fenét lehet ilyenkor csinálni?

Egyébként a monitorral az történt, hogy hétvégére kihúztam a hálózatból, majd amikor hétfőn újra bedugtam kép helyett összetört színes kockák jelentek meg rajta.
Tud valaki ötlettel segíteni?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) papus51 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Köszönöm.
Monitort még sosem szedtem szét.
Milyen típusú táp és milyen feszültség értékek szoktak előfordulni ezekben?
(#) papus51 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

OK. Köszi.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Itt lesz hozzá egy kis segítség a szombat délutáni program , akkor meg lesz ?
De ha valami akadály lenne , akkor ne sajnáld a betűket .
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Kösz.
Egyelőre ott tartok, hogy nézem, vajon miként kellene megszabadítani a hátsó burkolatától?

Valahogy , így nézd csak.És innen már menni fog a többi.

Na így azért már egészen másképpen fest.

Legalább is kockásan ugye ?
Remélhetőleg ahogy Köbzoli is írta hátha megúszod kondi cserékkel , ha nem , akkor viszont jobban bele kellesz mélyedni remélem felkészültél erre a verzióra is.

Szétszedtem.
A kondik nem púposak.
Viszont a táp egy kissé, a fő panel meg nagyon más, mint a képeken.
A tápon a világítás csatlakozóin túl csak +5V-os csatlakozót találtam, ott viszont pontosan megvan az 5V.
A fő panel jóval kisebb méretű, mint a fotókon, úgy 6x7cm körüli.
A monitoromnak nincs hang és egyéb bemenete, csak egy monitor bemenet és a hálózati aljzat.
(#) papus51 válasza papus51 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

A 14,5V-os táprészt megtaláltam, csak a csatlakozását nem találtam meg eddig.
(#) papus51 válasza papus51 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Azt is skerült lekövetni, azt hiszem.
Ez lesz a világítás nagyfesz.-nek a tápja?
Ha igen, akkor ez is rendben, mert a világítás megy.

Azt kellene megnézni , hogy háttér világítás nélkül van e adat a kijelzőn , úgy hogy egy valamilyen lámpával hátulról megvilágítod az lcd kijelzőt.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. CCFL cső rögzítését mivel szoktátok megoldani, ha az eredeti cső két végén lévő gumi sérült és nem lehet vele visszatenni az újat?

Bocs, ez nem válasz akart lenni az előző hozzászólásra, csak félrenyomtam.

Üdv: spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Esetleg zsugorcső?

Mielőtt szétszedtem bekapcsoltam és akkor fehér fénnyel világított az LCD, a középső részén olyan kb. 10cm széles, függőleges, világosabb sávval.
Lefotóztam a peneleket:
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

De a zsugorcső az szigetelni jó a forrasztást. De az U alakú fém tartóban nem fogja bent tartani a két csövet egymás mellett.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Akkor sziloplaszt
Következő: »»   166 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem