Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen, az FTDI-t váltották ki az olcsóbb CH340-nel.
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy mekkora távolságra lehet az alap panel a 1602-es kijelzőtől? I2C használata nélkül. Köszönöm.
15cm nálam nem árt neki meg, de ha a beépített függvényeket használod, akkor nagyon messzire nem viheted, mert gyorsan adja a jeleket, a vezeték kapacitása közbeszól.
I2C esetén tudom, hogy minél rövidebb a jó, de nélküle is ez a tényállás?
Az a bajság, hogy kb 3-4 méterre lenne a kijelző az alappaneltől. Más megoldás létezik?
A normál meghajtás nagyon lassú, nem próbáltam, de talán 3m nem sok neki. Minden vezetéket fogj össze, és legyen egy árnyékolás körülöttük. Plusz kommunikálj az LCD-vel, ne csak vezéreld, tehát várd meg amíg készen áll a fogadásra.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Tisztelt fórumolvasók!
Kezdőként kérdezem, hogy a 1602 LCD, és egy ebay-es 3¤4-es mátrixbillentyűhöz kell-e külön programot (könyvtár) letölteni? Idézet: Ilyet még nem csináltam.„Plusz kommunikálj az LCD-vel, ne csak vezéreld, tehát várd meg amíg készen áll a fogadásra.” Miként lehet megvalósítani ezen ötletedet?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a következő dolgokat mivel lehetne megoldani egy arduino naoval a következőket:
1db 4x20-as LCD meghajtása (6 kimenetet foglal le) 1db DHT11-es hőmérő szenzor (1 láb) 1db Digitális potméter, ide mit ajánlatok arduinohoz? Illetve 2 nyomógomb állításhoz és 2db Relay-t akarok meghajtani.
Sziasztok,
egy arduino megával és W5100-es chipet tartalmazó ethernet shielddel sikerült alap dolgokat megcsinálnom. Látom, hogy az ebay-en lehet kapni nanohoz való ethernet shieldet, ezen azonban ENC28J60 chip van. A kérdésem az lenne, hogy ez fog működni az arduino IDE-ben található Ethernet könyvtárral, vagy keresni kell hozzá másikat a neten? (mert hogy más a vezérlőproci) Köszi előre is.
Meg kell érteni részletesen az LCD vezérlését, időzítéseket, mennyi a minimális és maximális időtartama kiküldött biteknek.
Az ENC28J60 sokkal "butább" IC. Másik könyvtár kell hozzá és nagyobb a CPU igénye (sokat kell "tojózni").
A E-bay kínálatában egyébként Arduini Nano-hoz (és dugaszolós próbapanelhoz) csatlakoztatható W5100-as kártya is kapható. Kereső kifejezés: 'nano w5100'. Ha jól látom, még egy SD mikro kártyfoglalalat is van a panelon...
+ még egy üzemóra számlálót is jó lenne beleapplikálni.
Valaki esetleg a fentihez, meg ehhez? ![]()
Tényleg van ilyen, köszönöm.
![]() Az SD kártya valóban szükséges, hiszen a megjeleníteni kívánt weboldal (ha kell ilyen) html kódja ott tárolódik.
Az LCD R/W lába által lehetséges az, hogy a kijelző tájékoztasson arról, hogy befejezte az adat fogadását, várja a következőt.
A neten biztosan találsz ennek használatára példákat.
Próbálom is, és köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Sziasztok.
Van egy 16x2 LCD kijelzőm (meghajtó: TLPCF8574T) és többek között ezzel próbáltam működtetni: Bővebben: Link A program alapján kiír, elsötétül, villan ciklus ismétlődik. Nálam viszont semmilyen szöveg nem jelenik meg, csak a kijelző villog. Tudja valaki, hogy mi a megoldás? A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Probáld beállítani a Contraszt potmétert:
Bővebben: Link
![]()
Üdv!
Aki I2C illesztéssel dolgozik, annak jól jöhet ez a kis kód:
Szissztok! Én még Arduinoszűz vagyok az a kérdésem lenne hogy ebbe az arduinoba bele e férne egy olyan program ami 2 külön léptetőmotrot vezérelne(forgatna) jobbra balra és az érintőképernyőn lehetne a sebességét állíttani 1-100 ig plussz a kijelzőnn lenne egy számláló ami mutatná hogy 1 perc alatt hány jelet kap ettől a szenzortól mint egy rpm meter
Bocsi ha keszekusza és ha hülyeséget akarok A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Arra vigyázz, hogy nagyon sokan nem tudták életre kelteni a "kiskínai" érintőképernyős 2,4-es lcd-t. Ahogy olvastam, van akinek maga az lcd sem működött, van akinél csak az érintőkijelző nem. Többfajta "chipsettel" készülnek és a véletlen műve, hogy mit kapsz...
Én szerencsés voltam. Minden üzemel, plusz egy mega 2560-at kaptam a sima arduino helyett 6,1 dollárért. ![]()
Szia reméljük hogy jó lessz viszont még nem rendeltem meg az sem biztos hogy ezt fogom vannak azok az lcd panelek gombokkal pár dollárért amúgy nehéz lenne a programot megírni(iratni) vagy az attól függ mennyire ért valaki a programozáshozpéldául valaki csak villogót programozott vagy komplett komoly rendszert
Sziasztok! Érdekelne, hogy van-e arra mód, hogy arduinoval GSM shield NÉLKÜL ethernet shielddel tudjak sms-t küldeni? Egy olyan jelzőrendszeren dolgozunk, ahol egy pár dolgot egy RaspberryPi és egy párat pedig az arduino figyel. Na most odáig eljutottunk, hogy a pi tud emailt küldeni, de ez egy értesítéshez kevés, nem minden eszköz jelez, ha kap egy mail-t. Ezért gondoltunk egy sms küldő rendszerre. Van-e olyan weboldal, vagy valami ami segítségével ingyen, vagy elég olcsón lehet küldeni sms-t? Kb 25 karaktert és esetleg két változó értékét kéne elküldeni. Bár nem feltétlen kell az arduinonak küldeni, lehet a pi-vel is, mert az is netre van kötve. A segítséget előre is köszönöm.
Pl. a Clickatell egy ilyen szolgáltató. Nem ingyenes, de mindenféle API-t biztosít, hogy könnyű legyen a küldést implementálni.
Ez klassz, ki is próbáltam, alapból ad 50 smst, amik szövege fix, csak az első vásárlással lesz szabadon módosítható, de az sajnos legalább 5ezer forint 200smsre. Én pedig csak havi max 2, de inkább 0 smst küldenék, ahhoz kissé drága. De mindenesetre köszi.
Szerintem, ha abszolút kezdő vagy, beletelik egy kis időbe a dolog. Viszont az Arduinohoz kismillió bővítőt (köztük stepper motorvezérlőket, és kijelzőket) lehet beszerezni nem is drágán. Példaprogramok is fellelhetőek. Ha van benned egy kis akarat és nem vagy műszaki alfabéta, sikerülnie kell. Ha megakadsz sok fórumon kaphatsz segítséget. Például az itteni gárda is segítőkész.
Sziasztok!
Üzemóra funkciót hogyan lehet csinálni arduinóval, vagy lehet? Azaz mindig a bekapcsolási időt jegyezze meg, és adja hozzá az aktuálisat. Köszi! ![]()
Belső eepromban tárolod kikapcsoláskor. Bekapcsolásnál a millis() 0-ról fut- E kettő összege az üzemóra.
Meddig/mire jutottál eddig?
Hali
En „StopWatch” library-val csinaltam. Feltetel hogy soha nem aramtalanitod az Arduinot. Szerintem meg „Chrono”-val is lehet. Ha kozben pedig aramtalanitanod kell akkor a fentebbi megoldas a legjobb szerintem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |