Fórum témák
» Több friss téma |
Taneszköz ellátóban lehet kapni minden ilyet, de ezek rablók, minden legalább tízszer többe kerül mint amennyit ér. Marad a temu.
Eszembe jutott: ferrofluid. Ez még látványosabb.
A korábban készített mérő végül kapott egy érzékenyebb szenzort (25mV/gauss az 1.4 mV/gauss helyett). Meg persze kicsit át lett építve a belseje is, mert ennek már az 5V kevés lett volna.
Munkához. Néha szerelek olyan dolgokat amihez nem nyúlhatok hozzá mágneses szerszámmal, fogóval/csipesszel/csavarhúzóval, különben tönkreteszem. Meg szoktam vizsgálni olyan anyagokat is, aminél jó ha látom van-e benne remanens mágnesesség. Egy lemágnesező se lenne még rossz, de egyelőre ez is jól megteszi. Az előző a 0-25 gauss-os tartományával kicsit a határán volt az igényeimnek, de abból a szenzorból többet nem nagyon lehetett kihozni. A mostani a 0-5 gauss-szal már nagyon kényelmesen használható.
Amúgy köszi még egyszer a kapcsolást!!
Szia!
Egy ötlet a lemágnesezőre: Régi 220-as villmnyborotva, a rezgőkéses megteszi. Nyilván kissé átalakítod, a borova részt leszeded, és a tekercs, meg a vas eleje maradjon. Nekem egy régi orosz, szovjet gyártmány van. Kissé kibeleztem, a vasmagra egy zsugorfólia darabot tettem, hogy elkerüljem a felületek karcolódását. Néha a mechanikus kvarc órákat is lehet vele túlhajtani.Úgy megy a másodperc mutatójuk, mint a propeller...Csak a megfelelő irányt kell eltalálni, és pörög 50 Hz-vel.Néha még a saválló csipeszben is marad, de azt is kiviszi.Csak lassan kell elvenni az elektro mágnes elől. Az ellenőrzés köszörű porral, ha egy picit is felvesz, akkor még egy perc, de szépen "leborotválja" rólla a "port"... Ha nincs ilyened, és kellene, akkor lehet, hogy nekem van, csupán a raktárban kéne szétnézni. Amúgy mit dolgozol, ami ennyire érzékeny a szerszám mágnesességére? Boy
Az ötlet továbbfejlesztése:
Képcsöves monitorokban, TV-kben van lemágnesező tekercs. Ehhez tartozik egy PTC ellenállás. Legtöbb esetben 2 kivezetése van. A tekercs áramától megnő az ellenállása, így néhány periódus alatt minimumra csökken a tekercsben az áram, így mágnesezi le a képernyőt. Ezt sorba lehet kötni a borotva tekercsével. Ha kevés hozzá a tekercs árama, párhuzamos ellenállással lehet gyorsítani a melegedésén. Így automatikus lesz a lemágnesezés. Nem kell óvatoskodni az elvétellel.
Lemágnesezőre nekem is vannak ötleteim csak nem tudtam még eldönteni hogy mit is szeretnék.
![]() A yoke típusú sem tűnik megvalósíthatatlannak és erről legalább vannak leírások: link1, link2, link3. Szóval még akár ez is lehet. Amit írtál az sem rossz, köszi hogy megosztottad, de valami olyat szeretnék aminek a működése kicsit jobban definiált.
Én úgy mágneseztem le egy csavarhúzót, hogy bedugtam a pisztolypáka hegyét képező rézdrót hurkába és ott tartottam, még tán mozgattam is egy kicsit fel-le. : -) Az én szükségleteimnek megfelelő volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |