Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wifi rádió
Ez nem a MAC-alapú szűrés kikapcsolása, én nem javasoltam a teljes hálózat megváltoztatását. A WEP amúgy is a múlt, el kell felejteni, nem biztonságos.
Először nem árt tisztázni, hogy jól használtad-e a fogalmakat, megadni a probléma reprodukciójának lépéseit stb. Majd a többiek elmagyarázzák. *** Ami az "UNDOK" nevű programot illeti, a videón jól látni, hogy először kapcsolódni kell a rádióval a hálózatra, utána képes az app távirányítóként működni, olyan nem látszik rajta, hogy az app majd közvetlenül eléri a rádiót és elkezdi konfigurálni (bár ilyen megoldás is létezik a világban), szóval az sem megoldás.
"A következő témakör: hogyan lehet olyan szép hosszú állomás listát kerestetni a rádióval, mint pl ami a https://myonlineradio.hu/ oldalon van?"
Így, Menü-->Station list-->Local Hungary-->All Stations, Abc sorrendben megjelennek a lekért állomások. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2025
Az a gyanúm, hogy MAC-szűrés alatt azt értetted, hogy ha nincs nyíltra állítva a hálózatod, akkor nem (akkor sem) jelenik meg a csatlakozott eszközök listájában, a csatolt képen levő táblázatban a rádió, és történetesen a lista első oszlopa nem az IP címek, hanem a MAC címek, ezért beszéltél arról...
Igazából az IP cím az, amit csatlakozásnál kioszt a routered, azt szokták keresgélni az emberek - a MAC-cím csak egy plusz lehetőség, ahogy a korábbi hozzászólásokból kiderülhetett, és annak a szűrését egy másik oldalon lehet beállítani, nem a teljes hálózat biztonsági beállításainál. A te routereden (most már tudjuk a típusát) amúgy is csak tíz darabot tudsz megadni, nálam pl. eleve több eszköz működik egyszerre. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2025
Ha ebbe a "rádióba" építettek webböngészőt, akkor lehetséges egyszerűen linkekre kattintani, ami a kívánt stream URL-jét tartalmazza. Ha nem, valamint ha programozottan szeretnénk ennél nagyobb listákat, gyűjteményeket használni, akkor léteznek erre a célra megfelelő szerverek, amiket az ilyen célú applikációk, médialejátszók programozottan szoktak letölteni és menüt készíteni belőlük, amire a felhasználónak csak rá kell böknie. Nemcsak magyar streamek lehetnek összegyűjtve, hanem pl. a világban bárhonnan genre (műfaj) szerint is.
Ezeknek a gyűjteményeknek egy részét pénzért adják, és vannak nyílt forrású gyűjtemények is, persze jóval kevesebb. Maguk a stream-ek legfeljebb reklámokat tartalmaznak. Pl. az Icecast és a Shoutcast két ismert példa a nyíltra és a kevésbé nyíltra, de sok van még, csak keresni kell. Nincs most időm a JVC "rádió" leírását böngészni, de lehet, hogy van rajta valamilyen app valamelyik vagy több szolgáltatásra. Elsőre nem érdemes fizetni érte, valószínűleg később sem, ha olyat akar használtatni veled. Ezt a világot PC-n pl. a Clementine nyílt forrású programmal lehet tanulmányozni, ott kényelmesebb, én azt használom.
Ja, és ez a legszemléletesebb szoftver a stream-ekhez PC-re: https://radio.garden Földgömb, városok...
Azért releváns információ, mert a különféle ilyen gyűjtemények közt nagy az átfedés, hogy mely streameket tartalmazzák, és egy stream végül is csak egy URL, egy hálózati cím, amit másolgatni is lehet, csak nem kényelmes - de sokszor előfordul, hogy nem is tudunk a létezéséről, arra jók az ilyen próbálgatások. Majd talán kiderül, hogy a JVC beépített dolgai milyen listát vagy listákat használnak. Mindenesetre élőnek kell lenniük, nem egyszer valamikor előre megadottnak, mert rendszeresen változnak a címek, újak jönnek, aktívak szűnnek meg stb.
A kérdés meg valószínűleg nagyon pontatlan, és nem fogsz segíteni, hogy mi akart lenni.
Amúgy a router táblázatában a képen az a kijelzett "65 kbps" sebesség ökörségnek - programhibának - tűnik, mivel a "11n", vagyis 802.11n Wifi szabvány 6,5 Mbps és 600 Mbps közti sebességet jelent... Ez még érthető is lenne 65 Mbps értékként az MCS szám alapján, de az alsó sorban jobbra meg 1000 van, ami még csak nem is hasonlít... Szóval varázslatos, így akarjon érteni hozzá az ember. https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009 A zenét tartalmazó streamek leginkább 128 kbps sebességűek szoktak lenni vagy nagyobbak, így elég hamar ki fog derülni, van-e gond vele. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Hehe, még Észak-Koreában is találtam egy műsort, eddig nem is néztem. Igaz, inkább nem mondom, milyen zenéket hallottam ott... Ázsiában nem annyira jellemző, még Japánban sem, hogy sokan lennének (kis zöld pöttyök), pedig élőben nyilván nagy a nyüzsgés, máshol meg vastagon... Azért időnként még mindig lenyűgöz, hogy a világ legtöbb pontján rákattintok egy streamre és (buffereléssel együtt) egy-két másodpercen belül meg is szólal.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Igen, máris kiderült hogy van gond, újabb gond. A végleges helyére szállítva a rádiót (étkező), távol a garázsban levő ruter szekrénytől, kicsi a jelszint, nehezen találja meg a hálózatot és többet marad ki, mint amennyit szól. Kellene egy repeater. No de milyen? Ki milyen típust, beszerzési forrást javasol. Kinai kereskedőtől, vagy magyartól inkább?
A router táblázat adataira: soha nem foglalkoztam velük, azok valószínűleg az alapértelmezettettek, mivel egy nagy JVC TV kiváló minőségben veszi a NET -es tartalmakat, főként a Cutting Edge Engineering Australia gépműhely oktató videoit, kis gépészet tanulása nem árt senkinek sem.
Az előző képeidből még egy dolog kiderült (amit elfelejtettél leírni, pedig többször is kérdeztünk):
Hogy a ZTE "router", nem csak egy sima wifi router, hanem egy szolgáltatói F660 RV1-es (optikaiszálas) Digi-s (ONT) modem wifivel. Egy ilyennek pedig bonyolultabb a setup-ja...
Igen, a Diginek az optikai végberendezéséhez, szintén optikai úton csatlakozó routere, nyitol oldal képe csatolva. Továbbá csatolom a Manual részletét, nos az abban levő kifejezések és működések kb 1/10 -ét ha értem.
Ahogy én tudom ez azért nem ONT modem, mert TV műsorszórást nem szolgál ki. Tehát amikor kisérleteztem a WPS funkcióval, akkor nem csak ennek gombját nyomogattam, de volt, hogy kikapcsoaltam magát az eszközt is. Ez nem befolyásolta a házban a TV -vételt, mert annak a koaxa az optikai végberendezéstől ment a szétosztóba. Az érdekesség kedvéért jegyzeném még meg, hogy bár igen kicsi ez az eszköz, de nem csak a set-top-boxok számára ad ki nyilván kódolt jelet, de kiad kódolatlan digitális jelet és analógot is valamennyi előfizetett csatornára. Így számos készüléken lehet egyidőben nézni a műsorokat. Pl: csak a műhelyben három Tv van, köztük régi csöves is
Annyit megjegeznék, hogy hosszú távon nem túl szerencsés a szolgáltatói eszköz router funkcióira erősebben támaszkodni. Többektől hallottam, hogy időnként frissíti a hálózati eszközeit a szolgáltató, és ilyenkor előfordul, hogy a felhasználói beállítások (vagy csak egy része) elvész. Apóséknál próbáltam port forwardot beállítani, meg IP-MAC összerendelést. Több alkalommal előfordult, hogy ezek törlődtek, ill volt olyan is, hogy a port forwardok törlődtek, de az IP-MAC összerendelések megmaradtak. Az átlag felhasználó rel. ritkán állít be ilyesmit, tehát nincs gond, viszont akinek valamiért több kell az átlagnál, az általában jobban jár saját routerrel.
Ez még a TV-doboznál is így van. Eleinte beállítgattam, a nem előfizetett csatornákat "láthatatlanítottam", aztán minden frissülésnél minden újra előjött.
Szerencsére engem egyik sem érint. Tizensokéve van optikai netem itthon, és kb. az első pillanattól kezdve publikus IP-t kértem, és saját routert használok (megkockáztatom hogy viszonylag jól is értek hozzá). TV adásokat meg szintén tizensokéve nem nézek. A TV-mre nincs sem antenna, sem kábeltv rákötve, kizárólag egy médialejátszónak használt miniPC, és az asztali PCm van egy-egy HDMI-vel bekötve, azaz gyakorlatilag monitorként üzemel. Ha meg akarok nézni egy műsort, akkor letöltöm és megnézem, reklámok és egyéb agymosás nélkül, és csak azt, és akkor, amikor én akarom... Ez elég jól bevált eddig.
Szerencsére apósék is kezdenek ebbe az irányba menni, bár TV-t is néznek, de anyósom már egy ideje kiválóan elboldogul a torrentezéssel is, tudja hogy seedelni kell, stb... Letölti amit szeretne, és megnézik a TV-n. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2025
Hát én a merevlemezes felvevőmre veszek fel és nézem vissza szintén reklám nélkül, mindig van vagy 200 óra restanciám. Hiradükat viszont csak aktuálisan van értelme nézni és akkor is szelektíven, úgyhogy ott a némítás gomb jön amikor mosnák az agyunkat.
Persze, ha titkosítást állítasz be, minden Wifi kapcsolatot újra be kell állítani, megadva a kulcsot. De ne WEP legyen, hanem WPA2...
Érdekesen van magyarítva ez a menü. Neked így hagyták itt a routert, hogy nincs wifi titkosítás, de van MAC szűrés? Fura beállítás egy otthoni hálózatra.
Nem így hagyták, ezek a próbálgatás képei - ahogy az a szövegben is írva van. Természetesen a végén vissza lett az alapértelmezett WPA/WPA2-PSK állítva
Akkor ezekkel a képekkel nem sokra megyünk.
Ki állította be a MAC szűrést és miért? Akkor van Wifi WPA2?
Már ne is haragudj, de ezeknek a kérdéseidnek nem sok közük van az általam feltett alapkérdéshez. Sokan igyekeztek érdemi megoldásokat javasolni és volt is ami ezek közül bejött. Tehát a kérdés lejárt, probléma megoldva. Na most ezek után azt ragozni, hogy a kísérletezés közben megpróbált számos variációban mi lehetett a hiba vagy a hozzá nem értés, olyan mintha a perforált vakbeledet operálni hivatott sebész elkezdené, hogy miért is azt etted amit és miért nem valmi mást, mert akkor nemk a sebészetnek, hanem a toxikológiának kellene bajolni veled.
Furcsa dolog, de ha az ember a hibáit nem kezdi el elemezni, akkor újra és újra elköveti. Ha pedig más hibáját megismerjük, esetleg a következő kérdezőre már jobban fel lehet készülni. Sokszor az a legnehezebb, hogy a kevésbé hozzáértők gondolatmenetét megérsük, hogy a nem értem hogy ezen mit nem lehet érteni válaszokat elkerüljük. Bár látszólag ez csak a TE problémád volt, de ez mégsem teljesen így van.
A WiFi rádió már föl tud kapcsolódni a NET -re, de a repeater még nemA helyzet fokozódik!Megérkezett Kínából a csomag, benne a Kebidumei 1200 típusú repeaterrel, csakhogy: - az átjátszónak nem kell jelszó, nincs is rajta kezelőszerv, valószínűleg nincs is menüje, viszont a matricán a talpán a MAC szám az rajta van, (mondjuk ez már jó jel) Bekapcsolás után: - Alsó-fölső LED világít - Alsó kettő és a fölső egy világít - Fölső elalszik, marad az alsó kettő. A WiFi rádió kiírja: megtalálta a repeatert, ott a hálózati listában, kapcsolódik is hozzá, sőt betölti az utolsónak hallgatott Oxigén rádiót - de az nem szólal meg. Nem, mert a repeatert a ZTE F660RV1 router nem ismeri föl. Hiába lett a WiFi eszközök hozzáférési listájában fölvéve a MAC száma, mégsem látja, így nem is oszt neki IP címet. Na itt tartunk, mit lehet csinálni?
Hát ez az, a típus nem ugyanaz. Ami leírást föltöltöttél abban egy M-95A jelű, 19 x 39 cm méretű repeaterről írnak. Ez Kebidumei 1200 típusú, 9,5 cm x 5,5cm es kütyüke, egyetlen gomb sincs rajta, kivéve a reset ügyesen eldugva szellőzőnyílásnak álcázva. A leírásban az áll, hogy csak dugjuk be a hálózatba (230V) és magától csinál mindent. De nem csinál
Akkor javaslom, hogy nézd meg a leírást, vagy yt-n egy tutorial vidit a beállításról. Mert olyan nincs, hogy bedugod, és megy....
Ez (is) nehéz menet lesz... Rengeteg ilyen készülékről van leírás a neten, változatos típusmegnevezéssel. Az a nyomógomb egyszer reset, másképpen megnyomva meg WPS.
Egyszerű lenne a beállítása, ha a routereden lenne WPS gomb, és azt megnyomnád, utána meg a repeateren. A setup menüjébe meg WiFi-jén keresztül lehet belépni, vagy a LAN-kábellel PC-vel. Ezek mind egykaptafa alapján működnek...még egy leírást mutatok, hátha meg is csinálod, az ott leírtakat. Az a kütyüd 3 féle módba beállítható, nem csak jelismétlésre használható. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2026
Ahogy írták, egy repeatert is be kell üzemelni, van menüje, webes, elég gáz lenne, ha a szomszédod venne egy ilyet, az meg ráállna mondjuk a te rendszeredre...ahhoz előtte el kéne tudni érni. A kínaiak abból indulhattak ki, hogy ez a része már mindenkinek megy, talán azért nem adtak hozzá papírt. De nem vesztettél sokat, az általuk adott cetlik legtöbb esetben nagyon durva kínai->angol fordítások, tele nyelvtani és műszaki hibákkal, meg hiányosságokkal..
Komoly márkát vettél, ez bivaly, hiszen 6 antennája van...mint a Titanic kéményei... A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2026
Az antennák java meg esetleg be sincs kötve, az én ugyanilyen 4 atennásomból 2 csak dísz.
Idézet: „Az antennák java meg esetleg be sincs kötve, az én ugyanilyen 4 atennásomból 2 csak dísz.” Idézet: "...irónia, mi az? Egy tablet?" „mint a Titanic kéményei...” A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2026
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Letölti amit szeretne, és megnézik a TV-n.