Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wifi rádió

Témaindító: proba, idő: Okt 29, 2009
Lapozás: OK   5 / 5
(#) tki válasza DomiG hozzászólására (») Szo, 17:26 /

Ez nem a MAC-alapú szűrés kikapcsolása, én nem javasoltam a teljes hálózat megváltoztatását. A WEP amúgy is a múlt, el kell felejteni, nem biztonságos.

Először nem árt tisztázni, hogy jól használtad-e a fogalmakat, megadni a probléma reprodukciójának lépéseit stb. Majd a többiek elmagyarázzák.

Ami az "UNDOK" nevű programot illeti, a videón jól látni, hogy először kapcsolódni kell a rádióval a hálózatra, utána képes az app távirányítóként működni, olyan nem látszik rajta, hogy az app majd közvetlenül eléri a rádiót és elkezdi konfigurálni (bár ilyen megoldás is létezik a világban), szóval az sem megoldás.
(#) VJ72 válasza DomiG hozzászólására (») Szo, 17:46 /

"A következő témakör: hogyan lehet olyan szép hosszú állomás listát kerestetni a rádióval, mint pl ami a https://myonlineradio.hu/ oldalon van?"
Így,
Menü-->Station list-->Local Hungary-->All Stations, Abc sorrendben megjelennek a lekért állomások.
A hozzászólás módosítva: Szo, 17:47
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Szo, 17:58 /

Az a gyanúm, hogy MAC-szűrés alatt azt értetted, hogy ha nincs nyíltra állítva a hálózatod, akkor nem (akkor sem) jelenik meg a csatlakozott eszközök listájában, a csatolt képen levő táblázatban a rádió, és történetesen a lista első oszlopa nem az IP címek, hanem a MAC címek, ezért beszéltél arról...

Igazából az IP cím az, amit csatlakozásnál kioszt a routered, azt szokták keresgélni az emberek - a MAC-cím csak egy plusz lehetőség, ahogy a korábbi hozzászólásokból kiderülhetett, és annak a szűrését egy másik oldalon lehet beállítani, nem a teljes hálózat biztonsági beállításainál. A te routereden (most már tudjuk a típusát) amúgy is csak tíz darabot tudsz megadni, nálam pl. eleve több eszköz működik egyszerre.
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:00
(#) tki válasza VJ72 hozzászólására (») Szo, 18:12 /

Ha ebbe a "rádióba" építettek webböngészőt, akkor lehetséges egyszerűen linkekre kattintani, ami a kívánt stream URL-jét tartalmazza. Ha nem, valamint ha programozottan szeretnénk ennél nagyobb listákat, gyűjteményeket használni, akkor léteznek erre a célra megfelelő szerverek, amiket az ilyen célú applikációk, médialejátszók programozottan szoktak letölteni és menüt készíteni belőlük, amire a felhasználónak csak rá kell böknie. Nemcsak magyar streamek lehetnek összegyűjtve, hanem pl. a világban bárhonnan genre (műfaj) szerint is.

Ezeknek a gyűjteményeknek egy részét pénzért adják, és vannak nyílt forrású gyűjtemények is, persze jóval kevesebb. Maguk a stream-ek legfeljebb reklámokat tartalmaznak.

Pl. az Icecast és a Shoutcast két ismert példa a nyíltra és a kevésbé nyíltra, de sok van még, csak keresni kell. Nincs most időm a JVC "rádió" leírását böngészni, de lehet, hogy van rajta valamilyen app valamelyik vagy több szolgáltatásra. Elsőre nem érdemes fizetni érte, valószínűleg később sem, ha olyat akar használtatni veled.

Ezt a világot PC-n pl. a Clementine nyílt forrású programmal lehet tanulmányozni, ott kényelmesebb, én azt használom.
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Szo, 18:44 /

Ja, és ez a legszemléletesebb szoftver a stream-ekhez PC-re: https://radio.garden Földgömb, városok...

Azért releváns információ, mert a különféle ilyen gyűjtemények közt nagy az átfedés, hogy mely streameket tartalmazzák, és egy stream végül is csak egy URL, egy hálózati cím, amit másolgatni is lehet, csak nem kényelmes - de sokszor előfordul, hogy nem is tudunk a létezéséről, arra jók az ilyen próbálgatások.

Majd talán kiderül, hogy a JVC beépített dolgai milyen listát vagy listákat használnak. Mindenesetre élőnek kell lenniük, nem egyszer valamikor előre megadottnak, mert rendszeresen változnak a címek, újak jönnek, aktívak szűnnek meg stb.
(#) szs válasza DomiG hozzászólására (») Szo, 18:49 /

Számomra igazán öröm, hogy sikerrel jártál.
(#) DomiG válasza szs hozzászólására (») 0:20 /

Azért a segítség elég beágyazott volt.
(#) tki válasza DomiG hozzászólására (») 1:21 /

A kérdés meg valószínűleg nagyon pontatlan, és nem fogsz segíteni, hogy mi akart lenni.

Amúgy a router táblázatában a képen az a kijelzett "65 kbps" sebesség ökörségnek - programhibának - tűnik, mivel a "11n", vagyis 802.11n Wifi szabvány 6,5 Mbps és 600 Mbps közti sebességet jelent... Ez még érthető is lenne 65 Mbps értékként az MCS szám alapján, de az alsó sorban jobbra meg 1000 van, ami még csak nem is hasonlít... Szóval varázslatos, így akarjon érteni hozzá az ember. https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009

A zenét tartalmazó streamek leginkább 128 kbps sebességűek szoktak lenni vagy nagyobbak, így elég hamar ki fog derülni, van-e gond vele.
A hozzászólás módosítva: 1:22
(#) tki válasza tki hozzászólására (») 2:03 /

Hehe, még Észak-Koreában is találtam egy műsort, eddig nem is néztem. Igaz, inkább nem mondom, milyen zenéket hallottam ott... Ázsiában nem annyira jellemző, még Japánban sem, hogy sokan lennének (kis zöld pöttyök), pedig élőben nyilván nagy a nyüzsgés, máshol meg vastagon... Azért időnként még mindig lenyűgöz, hogy a világ legtöbb pontján rákattintok egy streamre és (buffereléssel együtt) egy-két másodpercen belül meg is szólal.
A hozzászólás módosítva: 2:09
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem