Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Pamutrongyot használok, nem szakad szét törléstől.
Mióta nem vasutas vagyok, már nem ingyen vannak ezek a cuccok.
Szia
Én simán beleforrasztanám, az elején ott egy lyuk, ott látszik is, ha teljesen átfolyt rajta az ón.
Az kb. olyan lesz, mint a tavaszi lepkeszellentés. Ilyet nem csinálunk, még otthon sem.
Miért lenne annyival gyengébb? Árulni is szoktak olyan szemes sarut amihez odaírják hogy forrasztani is lehet krimpelés helyett (
link1,
link2). Az igaz hogy nem lesz olyan erős, de szerintem teljesen vállalható megoldás.
Idézet:
„szerintem teljesen vállalható megoldás”
Nem, nem vállalható. Próbálok ismét finoman fogalmazni: kontárkodás, tákolás, szakmák alázása. Eszembe nem jutott volna, hogy valaki direkt forrasztást ajánl ilyen saruhoz.
Fogtál már forrasztóónt? Nagy valószínűséggel igen. Mit mondasz róla? Kemény fém? Hivatalosan is lágyforrasztás. Az ilyen saruba is viszonylag lazán illeszkedik a megfelelő méretű vezeték amit megfelelő szerszámmal, préseléssel szorítasz bele.
A második linkeden "Crimp Welding" van. Ezek a meghatározások is olyanok lehetnek, mint itthon a "tölthető elem" vagy a "vákuum pumpa". Félreértések, szó szerinti fordítások és hozzá nem értések eredményei.
szerk.:
Most látom az oldal fejlécében: "Crimp style welding cable lungs": préselhető hegesztőkábel saru. Valószínűleg az első linken is ilyesmi akar lenni, csak ott sem megy a helyesírás.
A hozzászólás módosítva: 17:41
Nem néztem, hol szerepelt, de a "lung" mindenképpen "lug" akart lenni. : -)