Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3639 / 3642
(#) mnyugger válasza jdani hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Kell!
4 féle tábla volt a gyakorlatomban. Mindhez kellett.
A többség Win10-zel már nem ment.
410Euro. Nekünk anno 1 millió forint volt. Közbeszerzésben.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2025
(#) mnyugger válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Ennyi maradt.
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

A képeid alapján találtam hozzá útmutatót: Bővebben: Link
Ebben a rendszerkövetelmények:
Your Windows-based computer must have:
Pentium processor
512MB Ram
Windows XP SP2, Tablet XP SP2, or Vista
VGA HD-15 video port
one available USB port

Ez alapján eléggé kétséges, hogy lenne hozzá olyan illesztőprogram, ami 64bites rendszeren futna.
(#) jdani válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Azt nem írtam talán, de volt egy másik tábla is, ami működött a hozzá való géppel. Na mondom rádugom az én win11esemre, fog e menni, vagy telepítgetni kellesz.
Nem kellett semmit, bedugtam, és működött. Lehet valami újabb verzió, ami már kompatibilisebb az újabb OPval is.
Mi ez az usb stick? Így kommunikál rádión a táblával?
Enyém még egyenes kábeles.
(#) mnyugger válasza jdani hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Blútusz.
Nem a táblával, a tollal.
A tollban van egy kamera és elektronika. No meg elem. A tábla közönséges fehér tábla.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2025
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

A leírás alapján, amit linkeltem... Kékfog technikával csatlakozik a cucc. Sima fehér táblára projektorral vetítik a dolgokat. A toll meg talán kamerával dolgozik.
(#) Skori hozzászólása Jún 12, 2025 / 6

Weboldal cím változása

Sziasztok!
Talán elfér itt:
Többen kérdeztétek magánban, hogy mi lett a weblapommal.
Nos az előbb jutott el hozzám az infó, hogy a gylcomp.hu végződésű, és a z-net.hu címekhez tartozó webszolgáltatások véglegesen megszűnnek, így ezzel az ott tárolt weboldalam sem lesz elérhető.
A weboldalam tartalmát korábban lementettük, és jelenleg a https://skori.hu címen elérhető. Remélem nem veszett el semmi... Ha valaki hiányol onnan valamit az nyugodtam jelezze!
(#) klausz18 válasza Skori hozzászólására (») Jún 12, 2025 /

Végre hazatalált rendes saját domainedre. Csak így tovább
(#) vision61 válasza Skori hozzászólására (») Jún 15, 2025 / 1

Szia!

Hiányzik a kapcsolási rajz: 20A-es tápegység
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 15, 2025 /

FM vétel

Itt Keszthelyen a Retro rádiót a 100.5-ön kellene fognom. Viszont most ott nincs semmi, a régebbi tévékártyám 105.5-ön fogja, ami ezen oldal szerint pécsi adóhoz tartozik, viszont a szobai hsználatban lévő Volkswagen Alpha autórádióm nem talál adót 105.5 körül!
Tudja valaki, hogy mit történik?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2025
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 15, 2025 /

Milyen antennát használsz az autórádióhoz, illetve más adásokat tudsz-e rendesen fogni?
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Jún 15, 2025 /

Az autórádióhoz egy régi tévés "bikaszarv" antennát használok ‒ ilyesmi az enyém, csak más talppal ‒, más adásokat tud fogni az autórádió és korábban a 100.5-ön egészen jól fogta a Retro-t is.
Azt esetleg tudod, hogy most 100.5-ön miért nem fogok semmit?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2025
(#) Skori válasza vision61 hozzászólására (») Jún 15, 2025 / 1

Köszi, elvileg javítottam.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Jún 16, 2025 /

Mára már helyreállt a 100.5 is, sose jelentik be a leállásokat, én meg csak pislogok, mikor ilyen van.
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 16, 2025 /

Koax kábellel van bekötve, és van balun is közöttük?
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Jún 16, 2025 /

Mindegy, zavaros a helyzet, lehet, hogy valami nálam zavar, nem tudom...
(#) Baxi hozzászólása Jún 17, 2025 /

Napvitorla tartó

Sziasztok!
Napvitorlának akarok csinálni valami tartó oszlopot. Nem tudom mekkora lenne az elégséges zártszelvény. Csinált már valaki s mi a tapasztalata?
Addig megvan hogy beöntöm az alját betonnal, de pl 40mmx40mmx2mm elég vagy nagyobb kellene?
Az AI (Gemini) simán ajánlotta a 60*60*3 oszlopot, kicsit erősnek tartom.

Válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
(#) Prefector válasza Baxi hozzászólására (») Jún 17, 2025 / 2

A széllökésre kell felkészítened, nem a statikus teher elviselésére, nálam az 50-es horganyzott csövet is rángatja - hajlítja rendesen. Közlek tábla horganyzott csöve, 50-es 2-es fallal.
A 40-es biztos hogy kevés.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
(#) Gafly válasza Prefector hozzászólására (») Jún 17, 2025 /

Szerintem is úgy van, ahogyan mondod.
A közönséges járdalap 40 x 40 cm-es, de most direkt megmértem, 5 cm vastag.
2 cm-t szerintem ki sem lehet önteni betonból (olyan falicsempe érzése lenne tőle az embernek, és ha a macska rálép, már ketté is törik).
(#) KU202M válasza Gafly hozzászólására (») Jún 17, 2025 / 1

De hol van ott szó járdalapról?
(#) Gafly válasza KU202M hozzászólására (») Jún 17, 2025 /

Ja, hogy a cső.
(#) exabit hozzászólása Jún 18, 2025 /

Torx vagy biztonsági torx

Szerintetek van értelme sima torxkulcs készletet venni, vagy vegyem a biztonsági torx készletet (van a közepén egy üreg) ami használható mindkét torx csavar típussal? Van bármi előnye a mélyedés nélküli torxkulcsnak?
(#) mex válasza exabit hozzászólására (») Jún 18, 2025 /

Az üreg "terhelhetősége" egy jól meghúzott csavarnál igenis számít.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2025
(#) Bakman válasza exabit hozzászólására (») Jún 18, 2025 /

Nem sok értelme van a lyuknélküli változatnak. Ha a csavar annyira meg van húzva, a teli is kifordul belőle, erősített, ütvecsavarozóba való kell.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 18, 2025 /

Tévedsz a lyuk nélküli sokkal erősebb. Ezért aztán nem törik bele a túl szoros csavarba.
(#) nagym6 válasza exabit hozzászólására (») Jún 18, 2025 /

Inkább a torx anyag keménysége és méretpontossága számít. Lágy torx fogai lenyalódnak a csavarban, vagy ha kisebb -méretpontatlanság miatt- a csavarban nyalja el a fogakat.
(#) wbt hozzászólása Jún 19, 2025 /

Munkaidő eloszlása

Sziasztok! Kicsit megosztó kérdésem lenne, ami nem annyira off-topic, de...
Tervben van egy "homokóra" készítése, ami mérné az egyes munkákra, emberekre eltöltött (pazarol) időt, mert én csak azt látom, hogy mindig dolgozom, de hó végén semmi. Nextion kijelzőre gondoltam (olcsóbb TJC-re), általában 4-5 dolog megy párhuzamosan. RTC és oda számolja az időt, ami történik. A következők jutottak eszembe almenüként:
- 1. Mit kell csinálni, megbeszélés (kérdések után "hááát nem tudom")
- 2. Árajánlat kiszenvedése (ekkor már ugye 99%-ban fejben meg van tervezve a dolog)
- 3. Hardver tervezés
- 4. Program írása
- 5. Hardver összerakás, élesztés
- 6. Telefonálgatás (ráérek, csak az a kérdésem...meg akkor az hogy is lesz?)
- 7. PDF olvasása, felolvasás, értelmezés (telefonba főleg)
- 8. "Ez jó lesz? Nézzél már rá" értelmezés (paraméteres keresés tömjén az ördögnek)
- 9. "Mérd már ki" alkatrészteszt főleg
- 10. Mindjárt ott vagyok (van aki 7 éve mondta)
- 11. Rendeld meg, szerintem jó lesz (tehát majd én húzom a rövidebbet, ha nem)
- 12. Felhasználói leírás készítés (általában 2db, egy a pupákoknak, 2. meg aki tudja, mit is készítettünk)
Ezeken kívül valakinek eszébe jut még időrabló, "havernak-tegnapra-ingyen" , "CSAK" dolog, amivel
csak az idő megy, de látszatja nincs. (már hogy mekkora menüre készüljek) Előre is köszönöm!
(#) tki válasza wbt hozzászólására (») Jún 19, 2025 /

Még nem tiszta nekem a pontos felhasználás, de szerintem ha nem írod be, hogy kire-mire fordítottad az időt az adott kategóriában, csak a gombot nyomod az elején és a végén, akkor már egy-két hét után sem fogsz emlékezni rá, és pusztán ezzel az információval, hogy melyik kategóriával mennyit töltöttél, nem tudom, mit lehet kezdeni a jövőben. Ha pedig (az időpontokat leszámítva) gépelni úgyis kell, pl. leírni a tőled időt rablók nevét, nem elég csak a gombokat nyomni, hogy most elkezdődött egy kettes kategória, most pedig befejeződött, akkor leülni egy gép elé és elővenni egy Excel (Calc) sheet-et, vagy akár egy telefonba-tabletbe begépelni pár szót szerintem célszerűbb. Utólag talán még kategorizálni is könnyebb, ha naplószerűen írod naponta és csak havonta összegzed. De persze ez csak az, ami nekem jutott eszembe róla.
(#) Gafly válasza wbt hozzászólására (») Jún 19, 2025 1 /

Erre való a napi értekezlet, fél órában összefoglalod hogy mit csináltál a tegnapi értekezlet óta, és mi a terved a holnapi értekezletig. Kis szerencsével készül róla jegyzőköny, amit az elején áttekintetek.
Időrablóra meg van a klasszikus.
(#) wbt válasza tki hozzászólására (») Jún 19, 2025 /

Biztos van nyilvántartó program, de az ablakos PC-s dolgot két dolog miatt hanyagolnám: 1. pl. forrasztgatásnál nem kell PC, 2: jól mutat, ha beesik a kisfia hintalovával, hogy "csak ezt keltsd életre" és látja, hogy nyomom a gombot (mert ugye 1 óra múlva képes megkérdezni, hogy "...és ezzel mikor leszel kész?"...1 órával biztos később, mert hintalovat patkoltam.
Következő: »»   3639 / 3642
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem