Fórum témák
» Több friss téma |
Spektrumanalizátorral a DC-100 Hz tartományban szépen lehet látni a különböző mechanikai anomáliákat, a szalagsebesség és az alk átmérőből számolható frekin megugrik a jel.
Igen, tudom, azért írtam ezt korábban. Legfeljebb annyi a probléma, hogy a hangkártyában a csatolókondikat nagyobbra kell cserélni. Meg az, hogy fogalmam sincs mikor lesz rá időm...
![]()
Revoxhoz fej? Hm... drága dolog lesz. Szorgalmasan nézegesd a hirdetősite-okat. Nekem két pár GX fej kellene...
Sziasztok! Van egy olyan kérdésem, hogy National RQ 709-es magnóban cserélt már valaki kombináltfejet? Ha igen, akkor milyen típusra? Válaszokat várom!
Itt van egy ajánlás:KATT IDE
Igen, ezt olvastam már, de szerintem a Tesla fejhez sehogy nem illeszkedik. Elég körülményes lenne rögzíteni. Igazság szerint utálok gépészkedni, inkább elektronikázok. Persze gondolkodtam még az eredeti, kopott fej újracsiszolásában, de lehet, hogy nincs elég anyag befelé, így lyukat csinálnék.
Sajnos sok lehetőség nincs már manapság.
Üdv mindenkinek, egy ZK140T magnóról lenne szó, pontosabban ennek a vonalkimenetéről, mégpedig egyszerűen nem tudom átkötni egy sima rca vagy jack csatlakozóra, az esetek nagy részében semmilyen jelet nem ad (egy esetben búgás volt csak a bal oldalon). Próbálkoztam már szabványos DIN kötésekkel de nem működött egyik sem. Valaki tudna segíteni egy ilyen átalakító elkészítésében?
A ZK140T nek nincs vonalkimenete. Maradjunk annyiban, hogy nagyszintű kimenete van. (a vonalkimenet pontosan definiált) A jobb felső sarokban levő 5p DIN csatlakozó eredeti bekötése a következő:
1, bemenet J 4. bemenet B 2. föld 5. kimenet B 3. kimenet J Ha felülről nézed, és a pozícionáló orr felfelé áll, akkor a bal felső az 1, a 4 a következő, az alsó középső a 2, a következő az 5, a jobb felső a 3 kivezetés. A jelet a 2 (föld), és a 3 -as, 5 -ös, nagyszintű kimenetek között kapod. Az árnyékolt vezeték árnyékolása a 2, a meleg és a 3 -as, 5-ös kivezetés. Az árnyékolt kábel másik végén levő csatlakozót ezek szerint kösd be. A harmadik képen látható csati az egy távvezérlő csatlakozó diavetítőhöz, a hangfrekvenciás csatlakozó az előlap bal felső sarkában van.
Köszönöm a választ,de lehet h csak én nem értem.. szóval az eslő képen felül található egy DIN, azt úgy tudom h bemenet.. a második kép a készülék hátlapján lévő csatlakozó, én ezt értelmeztem kimenetnek.. a harmadik kép pedig ennek a hátlapi csatlakozónak a hátulját ábrázolja, a készülék belsejéből
Nem akarlak összezavarni, de a ZK 100-as, és a Tesla B4-es negyedsávos magnóknál kissé máshogy van. Az jó, hogy van nagyszintű kimenet. De kivezetik a kombináltfej jelét is! Ez úgy történik, hogy mondjuk benyomod az 1-4 gombot(külső sáv), megjelenik ez a sáv nagy szinten. A 3-2 sáv lesz az, amelyik közvetlenül a komb. fej jele(kb. 0,5mV). A ZK 100-as sorozatban nincs diavetítő vezérlés, az Tesláéknál volt: B47, B57, B117. Amivel kevered, az a pillanat állj vezérlője(egy elektromágnes).
Felül található DIN aljzat, ki és bemenet. kristikoma jól írja, a többi aljzat funkcióját is.
Kimeneti szint nem fix, poti szabályozza a kimeneti jel nagyságát is.
Rendben, világos.. tehát akkor a kimeneten megjelent a 3-4 sáv jele (valami irtó halk szöveg, ja nem, ez csak áthúz a másik sávról..) ezek szerint eddig is ment, de sztem ezen a sávon nincs rögzítve semmi... de akkor hogyan rögzíthetem az 1-2 sáv tartalmát?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Itt egy kapcsolási rajz, hátha segít.
Bocs, ez a Compact Cassette sávkiosztása, az orsósoké meg ilyen: 1-4(külső); 3-2(belső). Egyébként meg belső végfok saját hangszóróval megy? A külső sávra úgy tudsz rögzíteni, hogy benyomod az 1-4 gombot, adsz a bemenetre jelet(műszernek mutatnia kell), felvétel gomb, és indulj állásba forgatod.
Igen, a végfok belső hangszóróról megy... de én most nem a szalagra szeretnék rögzíteni, hanem a kimenetet szeretném digitalizálni... de valaki elmagyarázhatná h most akkor mi van ezekkel a sávokkal, mert én már belegabalyodtam... tehát a szalagon kettő sáv van.. igaz?
ja és nekem 1-2, D és 3-4 gombok vannak A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Nekem volt B42-es magnóm. Azért vezették ki a kombinált fejet mert árultak anno egy kis dobozkát. Egy póterősítőt. Így lejátszhatók voltak a sztereó felvételek.
Szóval digitalizálni akarsz. Ez egy negyedsávos mono magnó. Mellékelek egy ábrát, melyen a szalag sávkiosztása található. Szóval szalagot befűzted, a sávválasztó kapcsoló 1-4 állásban van. Ekkor a külső sáv jele nagyszintű, a belső sávé alacsony szintű. A rajzon most az 1-es a külső, a 3-as a belső, ezek párhuzamosak. Ezt a kétféle szintet kell a hangkártya bemenetére elvezetned. Ott meg egyszerű, használod a balanszt. Így remélem érthető. A kisebb ábrát kell nézni, a nyilak a szalag irányát jelzik.
Igen, a B4-es sorozat negyedsáv mono magnókhoz járt egy ilyen, talán AZZ 941 volt a neve. Egy szimpla fesz. erősítő, Ge tranyókkal.
![]()
Még egyszer jól megnéztem. Csak a lengyelek csináltak ilyet, hogy "összekeverték" a sávokat. A világon mindenhol meg úgy van, ahogy leírtam. Teslán már bezzeg jók a feliratok. Úgyhogy bocsi, a feliratokban igazad volt.
![]()
A helyzet az, hogy valójában még nem dolgoztam ilyen magnókkal, eddig valahogy kimaradt az életemből, szóval lehet hogy az alapoktól kellene kezdeni...
Szerintem a ZK nem a legjobb erre a célra. Inkább használok Tesla B93-at erre a célra. 9,5-en, ha jól beállították, szépen szól. Legalábbis nálam.
A Rosztov magnóval kapcsolatban szóba került a 22 cm-es magnóorsó.
Íme: Bővebben: Link
Se hossz, se vastagság, se gyártó... ilyet nem szabad megvenni, még ingyen sem, mert lehet, hogy csak arra jó, hogy összekenje a magnót.
Nem akarom megvenni, mert nem fér fel
![]() Egyszer már nagyon zsenge ifjúkoromban elkövettem ezt a hibát, a B100 sem "eszi" a 22 cm-es orsót, ebben halálbiztos vagyok (már ![]()
Ha volt már, akkor elnézést! A kérdésem az, hogy kommersz készülékekben, de még a félprofikban is, miért nem gyártották a törlő oszcillátort kvarccal? Annyira megdrágította volna? Vagy valaki ismer ilyen magnót?
![]()
Nem tudom, de úgy gondolom azért, mert semmi értelme nem lenne.
Szerinted az miért lenne (lett volna) jó?
Gondolom azért, mert stabil lett volna, meg szinuszos. Egy kommersz magnóban elég nagyok voltak az eltérések. Itt negyedsávosokra gondolok.
Mert menőbb.
![]()
Egyetértek. Ennél nyomósabb érvet én sem tudnék mondani.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |